Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz zdraví

7 způsobů - Jak používat kávu v zahradě

access_time30. september 2019personAdmin

Chemicky začleněné pesticidy nezvýhodňují vaši zahradu ani vás. Naplňují vaše jídlo spoustou chemických složek, které zhoršují vaše zdraví. Místo toho nejsou organická hnojiva drahá, ale pomáhají vašim rostlinám růst.Není třeba spěchat do místního obchodu, stačí vstoupit do kuchyně a vzít si zbylou kávu.Díky použití kávového základu bude vaše zahrada šťastnější, protože obohatí půdu základními prvky, jako je draslík, dusík a další minerály.Na konci tohoto článku se dozvíte, že tato kávová základna, kterou hodíte, je v zahradě velmi užitečná.Jak používat kávu v zahradě?Poté, co si kávu užijete, hodte ji po kávě kolem rajčete, růže nebo jiné rostlinné rostliny. V žádném okamžiku si nevšimnete pozitivních výsledků.# 1 Kávový kompost v zahraděBohaté množství dusíku v kávové základně je cenným zdrojem pro váš kompostový koš.Přebytečný dusík může v zahradě degradovat vaši půdu, proto doporučujeme vyvážení mezi hnědým a zeleným kompostem. Kávová zrna spolu s kousky potravin spadají pod zelený kompost. Odstraňovač škůdců # 2Můžete zastavit mravence, slimáky a hlemýždi daleko od zahrady s kávou mletou barvou podél zahrady.Jen hromadu použité kávy v okolí rostliny a uvidíte, že to funguje skvěle při kontrole škůdců.# 3 Kočka odpuzujícíPřidaný bonus, který získáte z hromady kávy kolem rostliny, je, že kočky vaši zahradu nevykopávají.# 4 Zvyšuje kyselost v půděNe všechny rostliny milují kyselinu, ale existuje jen málo rostlin, jako jsou růže, gardénie a fothergily, které jsou považovány za rostliny milující kyselinu.Házení kávové sedliny v zahradě zvýší kyselost a další živiny v půdě.# 5 Tekuté hnojivoMísto hromadění v zahradě můžete vyrobit tekuté hnojivo bez chemikálií.Namočte 2 šálky kávy do kbelíku s vodou přes noc, ráno ji naplňte do sprejové láhve a použijte k hnojení rostlin.# 6 Použijte ji jako MulčPilířový kroužek použitých kávových zrn kolem rostliny pomůže regulovat růst plevelů a udržuje rostlinnou rostlinu dobře hydratovanou v horkých dnech.# 7 Růst přebytkuSmíchejte semena mrkve a ředkvičky s kávou, zdvojnásobte růst mrkve a ředkvičky.Z restaurací a Starbucks můžete bezplatně využít kávové sedačky zdarma. Pokud jste někdy používali kávové sedliny v zahradě a viděli jste pozitivní výsledky, dejte nám prosím vědět.

folder_openPřiřazené štítky

Jak osladit kávu bez cukru?

access_time30. september 2019personAdmin

Pro některé z vás může být pití kávy bez cukru děsivá myšlenka, ale nestresujte se! Existuje řada způsobů, jak můžete ochutnat kávu bez přidání cukru nebo nezdravých sladidel - a mám několik skvělých návrhů, které vám pomohou začít!Jak osladit kávu bez cukruPokud si rádi dopřáváte šálek kávy ráno, může to chvíli trvat, než se přizpůsobíte, ale vyplatí se to. Vychutnejte si kávu bez cukru a místo toho použijte tyto:ExtraktyPoužití dat pro sladění kávy vám také pomůže získat trochu navíc hořčíku, vlákniny a vitaminu B6. Chcete-li ochutnat kávu s daty, použijte datovou pastu a experimentujte s ní a vyhledejte požadovanou sladkost. Vytváření pasty na data je opravdu jednoduché - namočte některá data Medjoolu do vody po dobu jedné hodiny, poté smíchejte data s polévkovou lžičkou nebo dvěma z vody použité k jejich namočení. Míchejte, dokud z něj nevytvoří měkkou pastu a trochu promíchejte do čerstvě nalitého šálku kávy. SkořicePomlčka skořice ve vaší kávě může pomoci odhalit přirozenou chuť kávových zrn, může také přinést protizánětlivé výhody.  Četl jsem, že můžete také uložit kávová zrna se skořicí, abyste naplnili chuť. Dejte nám vědět, pokud jste to zkusili!Kakaový prášekJeden pro milovníky moka! Ano, můžete kakaový prášek použít ke sladění kávy. Zamíchejte malou čajovou lžičku a do kávy přidáváte nějaké antioxidanty.Měli byste pít kávu bez cukru? Věděli jste, že rafinované cukry, jako je bílý cukr, mohou být návykové? Rafinovaný cukr ve skutečnosti ovlivňuje vaše tělo mnoha způsoby. Zatímco přírůstek na váze je běžným problémem, je třeba vzít v úvahu také účinky na srdce a játra. Navíc jsou tu ty ošklivé hroty cukru v krvi a pády, s nimiž se můžeme potýkat - a Vím, že je nikdo nemá rád.   Ať už se snažíte snížit obsah rafinovaného cukru ve své stravě kvůli zdravotním problémům nebo proto, že se snažíte zhubnout, váš denní šálek kávy je skvělým místem pro začátek. Řezání cukru z kávy může pomoci snížit příjem.Pamatujte si, že si kávu můžete stále užívat, stačí si vybrat sladší alternativy!

folder_openPřiřazené štítky

French press - Jak na přípravu ?

access_time30. september 2019personAdmin

 Piju kávu docela pravidelně asi 16 nebo 17 let. Pravděpodobně byste mi mohli říct, že to mělo téměř všechny negativní účinky na zdraví v knize, a já bych to pořád vypil. Je to jedno z nejdokonalejších a základních potěšení v životě. Pokud jste pití kávy, máte to.Neexistuje absolutně nic jako přetrvávající nad horkou šálkou čerstvě připravené kávy, doplněné těžkou smetanou, první ráno.Můj manžel a já jsme se posadili ke stolu, mluvili o plánech na den a odložili, aby se děti oblékly na snídani a na všechny ostatní domácí práce, k nimž se musíme dostat, jen se trochu déle napít našich hrnků.Kávu jsem vždy miloval, ale poté, co jsem ji začal připravovat s celými fazolemi, French pressem a šlehačkou, neměl jsem tušení, co mi chybí. Mletí čerstvých kávových zrn se může zdát jako příliš velké úsilí, ale jakmile budete chtít, nastavíte svůj budík každý den 30 sekund, aby to bylo tak. Ano, 30 sekund, protože to je VŠECHNO to trvá!DODÁVKY, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Vyrobit nejlepší kávu ve French pressu je super snadné, zejména jakmile se to stane! Vše, co potřebujete, je několik základních spotřebních materiálů.6 šálků dvojité stěny z nerezové oceli French pressMlýnek na kávuRychlovarná konvice POKYNY PRO PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍ KÁVY VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Tyto pokyny vyprodukují dva 12 oz šálků kávy.1. Přidejte 3/4 šálku celé pražených kávových zrn do mlýnku na kávu standardní velikosti.2. Fazole pulzujte, dokud nejsou hrubě mleté.3. Přidejte čerstvě mleté ​​fazole do francouzského lisu o hmotnosti 26 uncí (6 šálků).4. Zakryjte fazolí vodou, která je těsně pod varem. Naplňte francouzský lis asi do půl palce od vrcholu.5. Dejte fazole trochu rozrušit.6. Vložte píst do hrnce a zatlačte jej jen trochu dolů, abyste se ujistili, že kávová zrna jsou pod hladinou horké vody.7. Nechte kávu strčit asi 5 minut.8. Přidejte několik polévkových lžic čerstvého těžkého krému na dno hrnku, doplňte francouzskou kávou a užijte si to! NĚKOLIK POZNÁMEK O TOM, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Nejlepší je použít French press z nerezové oceli s dvojitou stěnou. Udrží kávu teplejší mnohem déle. S tímto druhem tisku si můžete vychutnat teplý šálek kávy až hodinu po jeho přípravě. Skleněný lis drží teplo pouze asi 10 minut.Jděte na středně pečenou kávu. To je samozřejmě jen moje preference, ale pokud jste na kávě a mletí vlastních fazolí, bude to pro vás pravděpodobně nejlepší volba. Moje oblíbená značka, hlavně za cenu, a protože je ekologická, je celá pražená kávová zrna ALDI celé fazole. Také mám rád Pike's Place pečený od Starbucks, ale jen velmi zřídka. Obvykle právě tehdy, když mi to máma koupí na Vánoce!Ujistěte se, že nedržíte zrnka kávy tak jemně, jak je to u mleté ​​kávy. To znamená, že budete procházet kávu trochu rychleji, ale chuť rozhodně stojí za to! 

folder_openPřiřazené štítky

Jak si připravit řeckou kávu

access_time30. september 2019personAdmin

Klíč k dlouhému životu by mohl být jednodušší, než jsme si mysleli - možná i v našem ranním šálku kávy. Přesný šálek vařené řecké kávy - může zlepšit kardiovaskulární zdraví a zvýšit životnost. Ale jak si můžete připravit šálek řecké kávy?Co budete potřebovat:Řecká kávaCukr (volitelné) A  briki  (μπρίκι, vyslovený  BREE-kee )Poháry na DemitasseStudená vodanádobu na voduHrnec používaný k výrobě řecké kávy se nazývá  briki. Dodává se ve 2, 4 a 6 velikostech pohárků demitasse, aby vytvořil správné množství pěny - velmi důležitou součást procesu. Pokud máte v úmyslu připravit kávu pro více než šest lidí, doporučuje se postupovat po několika krocích a připravovat více než jeden hrnec.Začněte velmi studenou vodou. Použijte demitasový šálek k měření vody potřebné pro každý šálek kávy (jeden demitasový šálek vody je asi 1/4 šálku). Nalijte vodu do  briki .Různé přípravy řecké kávyProstý výraz Sketos: Pouze káva a žádný cukrSilný výraz Varis: 2-3 čajové lžičky kávy s 1 čajovou lžičkou cukruLehce výrazný Elafris: ½-1 čajová lžička kávy + 1 čajová lžička cukruSladký výrazný glykol: 1 kávová lžička kávy + 2 čajové lžičky cukruSilně sladký výrazný Variglykos: 3 lžičky kávy +3 lžičky cukruNechte pěnu (kaimaki) povstatZapněte teplo na středně nízkou. Kávu míchejte, dokud se nerozpustí, a poté  ji  znovu nemíchejte. Teplo pomalu. Pěna začne stoupat v briki, než se vaří. Tato pěna se nazývá  kaïmaki  (καϊμάκι),  prohlásená kaee-MAH-kee. Čím je pěna bohatší, tím lépe!Sdílejte kaimaki Jakmile začne kaimaki, může se rychle dostat na vrchol  briki . Když dosáhne vrcholu, vyjměte z tepla a podávejte. Rovnoměrně rozdělte pěnu mezi všechny šálky, poté naplňte šálky zbytkem kávy, dávejte pozor, abyste Kaimaki nerušili.Podávejte řeckou kávu horkou se sklenicí studené vody pro každou osobu. Hodně štěstí! 

folder_openPřiřazené štítky

Výhody A Nevýhody Pití Kávy - Zdravotní Přínosy A Rizika Konzumace Kávy

access_time30. september 2019personAdmin

Když jsem byl mladší, pil jsem hodně kávy, myslím hodně. Ne moc šálků, slabé kapání, které byste dostali do kaváren, nikdy jsem nemohl pít ty věci. Dokonce i v práci byl kapací stroj obsluhován lidmi, kteří potřebovali čaj, a nikoli kávu, takže jsem si musel vyrobit svůj vlastní. Když jsem procházel s tureckou kávou, všechny hlavy se otočily a dívaly se na černou věc v mém hrnku. A to se stalo několikrát denně.Zpět na dnešek už nemůžu pít příliš mnoho kávy a určitě se tomu vyhýbám odpoledne. Moje tělo mi řeklo, že piju příliš mnoho věcí, a začal jsem přemýšlet, jestli bych to neměl přestat pít všechno dohromady. Nepřestal jsem dostávat svůj denní šálek joe, místo toho jsem udělal trochu výzkumu a našel několik zajímavých věcí.Zdravotní fakta o kávěJe káva pro vaše zdraví dobrá nebo špatná? Více než 50% amerických dospělých pije kávu denně. Mírně návykové a vyskytuje se v mnoha podobách, jako je latte, cappuccino nebo espresso, je to droga volby mnoha lidí.Průměrná spotřeba kávy na osobu denně se odhaduje na 3,4 šálků. S tak vysokou spotřebou kávy v Severní Americe nás nutí přemýšlet: Je káva zdravá? Je to prospěšné pro naše zdraví nebo pomalu hrabeme náš hrob?Tento článek vás provede výhodami a nevýhodami pití kávy a přímým spojením mezi kávou a vaším zdravím. Varuji vás, možná nedostanete jednoznačnou odpověď, jako v „Ano, měli byste pít kávu.“ Nebo „Ne, nepijte to, káva je pro vás špatná.“ Je to proto, že každý je jiný.Náhrada kávy - přirozeně bez kofeinuPero je přírodní nápoj s chutí podobnou kávě. Je zcela bez kofeinu a je vyroben ze všech přírodních ingrediencí - sladového ječmene, ječmene, čekanky a žita. Odpoledne vždy piju šálek kávy, zejména proto, že nepiju kofeinové nápoje po 13:00.Pero neobsahuje žádné stimulanty, a proto nezpůsobí nespavost ani nevytvoří žádné příznaky obvykle spojené s konzumací kofeinu. Naplňuje to mou potřebu horkého nápoje, aniž by to narušovalo můj noční spánek. Nízká kyselost tohoto přírodního nápoje usnadňuje vychutnání si kdykoli. Ještě lepší je, že většina kávových náhražek obsahuje hodně prebiotické vlákniny, která je v naší stravě chybějící komponentou. Přečtěte si více o prebiotické kávě .Nevýhody pití kávy - deset důvodů, proč je káva špatná pro vaše zdravíKáva obsahuje sloučeninu s názvem terpenoid, o které je dobře známo, že tvrzuje vaše tepny. To způsobuje, že se krevní cévy buď rozpínají / bobtnají nebo zužují nebo úplně blokují. Oba účinky jsou negativní a mohou způsobit infarkt.Vysoký krevní tlak: I když je zřejmé, že káva způsobuje vysoký krevní tlak, vědci a lékaři si nejsou jisti, jak to dělá. V oběhu je myšlenka, že kofein blokuje hormon, který zabraňuje zúžení tepen. Další teorie naznačuje, že kofein stimuluje vaše nadledvinky, aby produkoval více adrenalinu, což by zvýšilo váš krevní tlak. Kofein má krátkodobý účinek na krevní tlak a má silnější účinek na lidi nad 70 let nebo osoby s nadváhou.Vysoký cholesterol: Dalším negativním aspektem, který káva dělá, je to, že zvyšuje hladinu cholesterolu. To je způsobeno éterickými oleji zvanými terpeny, a nikoliv kofeinem, na rozdíl od všeobecného přesvědčení. Tyto oleje lze snadno odstranit z kávy pomocí filtrů.Pálení žáhy: Všichni víme, že při trávení jídla produkuje žaludek kyselina. Při pití kávy musí produkovat ještě více kyseliny, která obvykle způsobuje žaludeční potíže a pálení žáhy.Osteoporóza: Kofein z kávy snižuje absorpci vápníku ve vašem těle tím, že jej vypouští močí. To způsobuje, že kosti jsou tenké a křehké a způsobují osteoporózu. Toto onemocnění postihuje 33,33% žen ve věku nad 50 let.Dehydratace: Voda je pro naše tělo nezbytná. Počítá se jako polovina naší tělesné hmotnosti a je životně důležitá pro naše přežití. Káva je močopudná a při pití hodně kávy (5/7 šálků denně) se vaše tělo později močí. Pokud s kávou nespotřebujete dostatek vody, můžete trpět dehydratací.Špatný dech: Všichni známe pověst kávy týkající se dechu člověka. Je tedy pravděpodobné, že pokud pijete kávu, máte ji také.Obarvené zuby: Přemýšleli jste někdy o tom, proč vaše zuby nejsou tak bílé jako dřív nebo proč jsou žluté? Je to jistě proto, že pijete kávu.Nedostatek spánku: Kofein stimuluje vaše tělo, díky čemuž si je více vědomý, energický a pozorný. I když to může být profík, může to být také podvodník, zejména když se snaží spát. V důsledku toho by nemělo být žádné překvapení, když nemůžete usnout po pití kávy po 13:00.Závislost: To by nemělo být žádným překvapením, zvláště protože káva byla klasifikována jako droga. Ačkoli to není vysoce návykové a velmi nebezpečné, vytváří závislost díky obsaženému kofeinu, který stimuluje centrální nervový systém.Výhody pití kávy - devět důvodů, proč je káva dobrá pro zdravíZabraňuje stárnutíAčkoli je to stále kontroverzní, vědci tvrdí, že káva zabraňuje stárnutí. To je způsobeno antioxidanty obsaženými v kávě, které zabraňují oxidaci, což je proces, který ničí buňky a stimuluje stárnutí. Kofeová kyselina a kyselina chlorogenová jsou pouze dvě z fenolických sloučenin v kávě a vědci objevili velkou rychlost absorpce těchto dvou fenolů.Zabraňuje demenciAlzheimerova choroba je nejčastější formou demence. Bylo prokázáno, že pití 3 až 5 šálků kávy denně snižuje šance na rozvoj této choroby o 65%. To je opět připisováno antioxidantům v kávě, které zabraňují poškození tkáně.Zabraňuje Parkinsonově choroběTomuto onemocnění brání také antioxidanty v kávě.Zabraňuje cukrovce 2. typuHořčík a chrom, dva minerály, které se nacházejí v kávě, jsou nezbytné pro prevenci diabetu. Pomocí inzulínu v našem těle regulují hladinu cukru v krvi. Kyselina chlorogenová a antioxidanty se také připisují prevenci na inzulínu nezávislém na diabetes mellitus (NIDDM). Zde je studie, která potvrzuje návrh, že káva snižuje cukrovku 2. typu .StimulaceJak všichni víme, káva zlepšuje duševní výkon. Je to jeden z velkých účinků kávy. Pomáhá nám se probudit, být ostražití a pozornější. Z tohoto stejného důvodu je káva skvělá, když zůstáváte pozdě ke studiu na zkoušku nebo dokončení naléhavé práce. Kofein je látka, která nám dává tuto energii a která stimuluje náš mozek.SocialStarbucks, Tim Horton's, Coffee Time, Second Cup… Všechny tyto kavárenské řetězce, kde vy a vaši přátelé strávíte odpolední rozhovory, jsou ideálním místem pro styk s lidmi.Zabraňuje rakovině tlustého střevaKyselina chlorogenová a další fytochemikálie v kávě mohou být účinnou prevencí rakoviny tlustého střeva. Zde je více o tom .Zabraňuje chorobámKáva může zabránit mnohem více chorob než ty, které jsou uvedeny výše. To bylo také přičítáno prevenci jaterní cirhózy, ledvinových kamenů, Gallstones a Astma.Zlepšuje paměť a poznáváníExistují důkazy, že káva může zlepšit kognitivní funkce a zabránit kognitivnímu poklesu.  Je káva špatná pro vaše zdraví?Klíčem je zdravý rozumKáva může být velmi prospěšná pro vaše zdraví a také velmi nebezpečná. V závislosti na množství spotřebovaném každý den můžete zabránit mnoha chorobám a vyvinout nové.Káva může ovlivnit všechny naše tělo od nervového systému až po vylučovací a endokrinní systémy. Udržování velké rovnováhy a mírné pití může být pro vaše zdraví velmi prospěšné. 

folder_openPřiřazené štítky

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

access_time30. september 2019personAdmin

Co je káva a proč ji máme rádi?Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však obsahuje mnoho antioxidantů a kofein, tolik potřebný „pick-me-up“. Mohl by to být důvod, proč to nakonec „milujeme“? Nebo je to jen závislost?Káva, nápoj, je výsledkem vaření pražených a mletých kávových zrn.Kávová zrna jsou jámy ovoce z kávovníku.Kávovník (Coffea) je stálezelený stromeček nebo keř, který roste v tropickém klimatickém regionu. Kávová zrna ve skutečnosti nejsou zrna, jsou to jámy odstraněné z třešní.Káva je přírodní stimulant vytvářející mírnou závislost a je spojena s mnoha přínosy pro zdraví. Zneužívání kávy však může mít za následek mnoho zdravotních problémů.Nápoj vyrobený z kávových zrn je jedním z nejoceňovanějších na světě a představuje důležité procento vývozu z mnoha zemí.Kofein je kávový extrakt a ve farmaceutickém průmyslu se velmi často používá.Káva DefiniceDefinice vaření kávyKáva je vařený nápoj získaný extrakcí rozpustných složek ve vodě z pražené jámy třešně kávy. Káva je nápoj s proměnlivým procentem kofeinu a se specifickou vůní a chutí.Vůně a chuť se liší podle rodu Coffea, metody extrakce, kvality kávových zrn a koncentrace konečného nápoje. Metody extrakce jsou volně rozděleny do dvou kategorií: extrakce za studena nebo vaření za studena a extrakce za tepla, která zahrnuje extrakci za nízkého tlaku a extrakci za vysokého tlaku v případě espressa. Co je kofein?Kofein je bílá hořká krystalická látka extrahovaná z různých rostlin, nejoblíbenější je káva. Kofein je toxický ve velmi velkých dávkách, ale v normálních dávkách má vysoké terapeutické hodnoty. Kofein však vytváří fyzickou i duševní závislost. Kofein je psychoaktivní droga , jedna z mála neregulovaných.Nebezpečí příliš mnoho kávyKáva je návykováKofein je mírně návyková látka a lidé, kteří přestanou konzumovat, zažívají určité abstinenční účinky. Odběr kávy může mít za následek vážné bolesti hlavy, které mohou trvat až týden.Zneužívání kávy je nebezpečnéPříliš mnoho kofeinu může způsobit neklid, nevolnost, bolesti hlavy, napjaté svaly a problémy se spánkem.Káva může zhoršovat vředové problémy a způsobit pálení žáhy.Problémy sespaním Spotřeba kávy odpoledne může ovlivnit spánek a způsobit nespavost. Mladí lidé by nikdy neměli pít kávu. Pravidelná konzumace kávy může být pro mladé lidi stejně špatná jako alkohol, ale protože účinky kávy nejsou okamžité, obvykle to považujeme za méně nebezpečné.Problémy s kávou a pokožkouPro mnoho lidí bude káva způsobovat kožní problémy. Vypadá to, že autoimunitní kožní poruchy jsou v přímém vztahu k množství spotřeby kávy. Značná dehydratace způsobená kávou také způsobuje kožní problémy.Káva - počet kaloriíKáva samotná má pouze 2 kalorií na jednu porci. Když však přidáme krém a cukr, který může hodně změnit počet kalorií. Kávové nápoje, které dostanete v kávových řetězcích (Starbucks, Dunkin 'Donuts atd.), Mohou v závislosti na velikosti dosáhnout až 380 kalorií. Přiznám se, že do své kávy přidávám cukr, ale držím se dál od mixů Starbucks.Kofein a absorpce vápníkuKofein narušuje mechanismus absorpce vápníku, což vede k osteoporóze. Pokud se u vás může vyvinout osteoporóza, vyhněte se spotřebě kávy.Káva a drogyKáva může interagovat s jinými drogami a případně je potenciovat. Například káva a fluoxetin společně mohou způsobit vedlejší účinky, jako je úzkost, rozrušení a extrémní bdělost. Lidé, kteří pijí kávu a užívají Prozac, hlásili neobvyklé chutě kávy.KofeinismusKofeinismus je stav spojený se spotřebou velkého množství kofeinu. Příznaky kofeinismu jsou závislost, nervozita, podrážděnost, nespavost, neklid, bušení srdce a bolesti hlavy.Kofein může ovlivnit všechny systémy našeho těla: nervový, oběhový, dýchací, zažívací, vylučovací, endokrinní, atd. Zneužívání kávy způsobí přebití jednoho nebo více z těchto systémů a způsobí onemocnění. Ujistěte se, že rozumíte všem kladům a záporům pití kávy .Druhy kávy, Arabica vs RobustaOdrůdy kávyTyp kávy a praženímné maso jsou pro náš konečný produkt v našich šálcích nesmírně důležité.Nejběžnějšími druhy kávy jsou arabica a robusta.Arabica je nejčastěji používaným typem kávy s více než 80% celkové produkce kávy.Robusta je druhá nejpoužívanější odrůda kávy a je dobře známá svou odolností vůči škůdcům a nižší výrobní cenou.Mezi další méně oblíbené druhy kávy patří káva Liberica, kameronská káva, káva Kongo, káva Sierra Leonean a káva Bengálsko.Arabica vs RobustaArabica je více kyselá než robusta a má více chuti. Coffea Canephora (Robusta) má silnější hořkost velmi běžnou ve francouzské a italské přípravě kávy a obsahuje více kofeinu.Coffea arabica, má mnoho odrůd v závislosti na zemi původu, zeměpisných podmínkách a dalších jemnějších faktorech.V ideálním případě by se káva měla vařit ze směsi dvou odrůd, aby se získala dokonale vyvážená káva. 65% arabica a 35% robusta je populární poměr, ale člověk by měl zažít různé směšovací poměry. Upřednostňuji asi 75% arabiky a 25% robusty.Vaření kávyVaření kávy může být složitý úkol, který vyžaduje hlubokou znalost kávy, praženou kávu a mletí.Příprava a podávání kávy se věnuje práci na plný úvazek. Zaměstnanec, který vyrábí a podává kávu, se nazývá barista. Pivovarnická káva zahrnuje znalosti o pražení, mletí, konzervování kávy, jakož i kombinování přísad pro recepty na kávu.Káva může být vařena mnoha způsoby, nejpopulárnější způsoby vaření jsou:EspressoSpeciálně konstruovaná zařízení tlačí páru kávovými mleti při daném tlaku. Největší množství aromatických olejů je udržováno a káva neobsahuje tolik kofeinu jako jiné metody.French pressFrench press používá kovový filtr, který bude filtrovat méně aromatických olejů, které ocení kávoví snobi, jako jsem já.Turecká , řecká, východoevropská (turecké varianty)Při přípravě turecké kávy se zrna mele na jemný prášek a vyluhuje nebo vaří na nízké teploty. Aromatické oleje se uchovávají.Překapávaná kávaJe to nejoblíbenější metoda vaření piva. Používá papírový filtr, který drží mletou kávu. Voda prochází kávou a papírem. Více kofeinu než jiné metody, ale káva je velmi čirá, méně vůní a chutí.Vařená za studenaTento druh kávy se připravuje studenou infuzí mleté ​​kávy. Studená káva má více chutí, méně kyselosti a méně kofeinu.CaPhe, (Vietnamese)Používá zařízení podobné francouzskému tisku. Káva je mletá velmi dobře. Mnoho vůní je zachováno.Single serv brewJe to opravdu speciální druh kávy, protože používá pumpu k průchodu páry skrze mleté ​​kávy, ale nejde ani o espresso. V závislosti na výrobci vám sládek dá kávu od kapající kávy po espresso.Další informace naleznete také v našem podrobném průvodci vaření kávy  .Pražení kávyPražení kávy je jedním z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy. praženímním se mění chemické vlastnosti fazolí, takže mají správnou chuť a aroma. Bez pražení je káva nevýrazná bez chuti a chuti. Různé stupně pražení umožňují získání různých chutí a chutí. Někteří lidé raději kupují zelenou kávu a pečou ji doma pro lepší kontrolu nad chutí a maximální svěžest. Zelené zrna jsou stabilnější než ty pražené, takže káva neztratí aroma.Zde jsou hlavní stupně praženímní:Lehké: - Cinnamon Roast, New England RoastStřední: - American Roast, City Roast, Full City RoastPlné: - Vienna Roast, (jeden z mých bývalých oblíbených)Dvojité - Francouzská praženímně, italská praženímně, španělská nebo turecká praženímně (italská praženímně je moje současná oblíbená) a španělská praženímně  je nejtemnější pražená káva.Tmavé pražení vs. Světlé praženíKterá praženímně je nejlepší?Čím více zrna pražíme, tím méně původní chuti zůstane nahrazeno specifickou chutí a chutí praženímně.Káva pražená a typ je získaná chuť, typ kávy jsem v životě několikrát změnil a pokaždé, když jsem měl problémy s přizpůsobením. Neexistuje dokonalá praženímně, protože všichni máme své preference.Některé druhy kávy budou „vyžadovat“ méně pražení, aby si udržely více své osobnosti. Některé druhy vaření však vyžadují speciální typ praženímní. Například turecká káva a espresso potřebují tmavší praženímně, domácí směsi (melange maison) jsou středně praženímné, takže si zachováváme některé z původních kávových příchutí.Vypil jsem celou řadu pražené kávy a užíval jsem si všech typů. Jedinou poznámkou, kterou zde mám, je, že velmi tmavé druhy praženímně ztratí veškerou svou osobnost a stanou se hořkými. Při vyšších teplotách a dlouhodobém vystavení teplu cukr z fazolí karamelizuje a nakonec zmizí a přeměňuje se na dřevěné uhlí.Tímto způsobem získává káva svou zvláštní hořkost. Někdy se jedná o postup, který zakrývá špatnou chuť kávy nízké kvality. Spálením kávových zrn se ztratí všechny původní aroma. Na rozdíl od všeobecného názoru, že tmavé praženímné zrna nabízejí silnější kávu, dochází také ke ztrátě kofeinu. Rozdíl je však minimální, takže většina z nás by si ani nevšimla rozdílu.Mletí kávyMletí kávy je velmi důležitým aspektem přípravy kávy. Mletí ovlivní chuť, chuť a sílu kávy (množství extrahovaného kofeinu).Například mleté ​​espresso je někde mezi tureckým - nejjemnějším mletím - a kapajícím mletím. Turecká sládka potřebuje velmi jemnou mletou kávu, aby odhalila všechny kávové příchutě a snadno klesla ke dnu šálku.Turecká káva se tradičně podává nefiltrovaná, aby se zachovalo maximum aromatických olejů, které dodávají chuť.Mletí je jedním z nejnovějších kroků při přípravě kávy. Po rozemletí existuje mnohem více kontaktní plochy se vzduchem (kyslík), takže je zde větší oxidační povrch; to je důvod, proč by se mletí mělo provádět vteřiny těsně před vařením. Instantní káva sušená mrazemInstantní kávu jsem přestal pít dávno, ale chtěl jsem zkusit bezkofeinu. Po dlouhém výzkumu jsem si myslel, že bio káva bude mít největší smysl. Zkusil jsem Mount útočiště a teď je jeden z mých odpoledních teplých nápojů, střídá se s kávovými náhražkami.Instantní organická káva Mount Hagen je organicky pěstovaná vysokohorská káva vyrobená ze 100% fazolí Arabica. Je to první certifikovaná organická lyofilizovaná káva na světě.Mount Hagen je 100% ekologický certifikován společností EcoCert v souladu s ekologickými standardy amerického ministerstva zemědělství. Lyofilizovaný kávový proces je dosažen bez použití jakékoli formy konzervačních látek nebo přísad. Kávy Mount Hagen pocházejí z plantáží nejlepších pěstitelských oblastí na světě. Je to jedna z nejlepších káv bez kofeinu.Kávová zrna - odkud pocházejíTo, co nazýváme kávová zrna, není zrna, je to vlastně jáma kávové třešně. Třešňová káva je plodem malého stromu nebo keře, v závislosti na rozmanitosti rodu coffea. Třešně se sbírají, když jsou zralé a semena se oddělí. Někteří pražiči nechají ovoce na semenu vyschnout, jiní ovoce okamžitě odstraní. Ponecháním ovoce více na semenech se zachová více chuti, ale proces separace je komplikovanější.zrna zpracovávají různé techniky. zrna jsou sušeny, a v tomto stavu to jsou tzv. Zelené kávové boby. Zelené zrna jsou poté transportovány do pražíren. Nepražené zrna (zelené) jsou velmi stabilní a neztratí chuť. Jakmile se však praží, zrna začínají ztrácet chuť pokaždé, když přijdou do styku se vzduchem. Proto je nejlepším způsobem, jak udržet kávu čerstvou, vzduchotěsný příjemce.Jaký je důvod, proč máte rádi kávu?Je to celý zážitek, nebo je to jen kofein?Je káva pro vás důvodem k socializaci?Nebo je jen potřeba něco, co vás ráno probudí?Podělte se o své myšlenky na kávu. 

folder_openPřiřazené štítky