Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz zrna

7 způsobů - Jak používat kávu v zahradě

access_time30. september 2019personAdmin

Chemicky začleněné pesticidy nezvýhodňují vaši zahradu ani vás. Naplňují vaše jídlo spoustou chemických složek, které zhoršují vaše zdraví. Místo toho nejsou organická hnojiva drahá, ale pomáhají vašim rostlinám růst.Není třeba spěchat do místního obchodu, stačí vstoupit do kuchyně a vzít si zbylou kávu.Díky použití kávového základu bude vaše zahrada šťastnější, protože obohatí půdu základními prvky, jako je draslík, dusík a další minerály.Na konci tohoto článku se dozvíte, že tato kávová základna, kterou hodíte, je v zahradě velmi užitečná.Jak používat kávu v zahradě?Poté, co si kávu užijete, hodte ji po kávě kolem rajčete, růže nebo jiné rostlinné rostliny. V žádném okamžiku si nevšimnete pozitivních výsledků.# 1 Kávový kompost v zahraděBohaté množství dusíku v kávové základně je cenným zdrojem pro váš kompostový koš.Přebytečný dusík může v zahradě degradovat vaši půdu, proto doporučujeme vyvážení mezi hnědým a zeleným kompostem. Kávová zrna spolu s kousky potravin spadají pod zelený kompost. Odstraňovač škůdců # 2Můžete zastavit mravence, slimáky a hlemýždi daleko od zahrady s kávou mletou barvou podél zahrady.Jen hromadu použité kávy v okolí rostliny a uvidíte, že to funguje skvěle při kontrole škůdců.# 3 Kočka odpuzujícíPřidaný bonus, který získáte z hromady kávy kolem rostliny, je, že kočky vaši zahradu nevykopávají.# 4 Zvyšuje kyselost v půděNe všechny rostliny milují kyselinu, ale existuje jen málo rostlin, jako jsou růže, gardénie a fothergily, které jsou považovány za rostliny milující kyselinu.Házení kávové sedliny v zahradě zvýší kyselost a další živiny v půdě.# 5 Tekuté hnojivoMísto hromadění v zahradě můžete vyrobit tekuté hnojivo bez chemikálií.Namočte 2 šálky kávy do kbelíku s vodou přes noc, ráno ji naplňte do sprejové láhve a použijte k hnojení rostlin.# 6 Použijte ji jako MulčPilířový kroužek použitých kávových zrn kolem rostliny pomůže regulovat růst plevelů a udržuje rostlinnou rostlinu dobře hydratovanou v horkých dnech.# 7 Růst přebytkuSmíchejte semena mrkve a ředkvičky s kávou, zdvojnásobte růst mrkve a ředkvičky.Z restaurací a Starbucks můžete bezplatně využít kávové sedačky zdarma. Pokud jste někdy používali kávové sedliny v zahradě a viděli jste pozitivní výsledky, dejte nám prosím vědět.

folder_openPřiřazené štítky

Jak osladit kávu bez cukru?

access_time30. september 2019personAdmin

Pro některé z vás může být pití kávy bez cukru děsivá myšlenka, ale nestresujte se! Existuje řada způsobů, jak můžete ochutnat kávu bez přidání cukru nebo nezdravých sladidel - a mám několik skvělých návrhů, které vám pomohou začít!Jak osladit kávu bez cukruPokud si rádi dopřáváte šálek kávy ráno, může to chvíli trvat, než se přizpůsobíte, ale vyplatí se to. Vychutnejte si kávu bez cukru a místo toho použijte tyto:ExtraktyPoužití dat pro sladění kávy vám také pomůže získat trochu navíc hořčíku, vlákniny a vitaminu B6. Chcete-li ochutnat kávu s daty, použijte datovou pastu a experimentujte s ní a vyhledejte požadovanou sladkost. Vytváření pasty na data je opravdu jednoduché - namočte některá data Medjoolu do vody po dobu jedné hodiny, poté smíchejte data s polévkovou lžičkou nebo dvěma z vody použité k jejich namočení. Míchejte, dokud z něj nevytvoří měkkou pastu a trochu promíchejte do čerstvě nalitého šálku kávy. SkořicePomlčka skořice ve vaší kávě může pomoci odhalit přirozenou chuť kávových zrn, může také přinést protizánětlivé výhody.  Četl jsem, že můžete také uložit kávová zrna se skořicí, abyste naplnili chuť. Dejte nám vědět, pokud jste to zkusili!Kakaový prášekJeden pro milovníky moka! Ano, můžete kakaový prášek použít ke sladění kávy. Zamíchejte malou čajovou lžičku a do kávy přidáváte nějaké antioxidanty.Měli byste pít kávu bez cukru? Věděli jste, že rafinované cukry, jako je bílý cukr, mohou být návykové? Rafinovaný cukr ve skutečnosti ovlivňuje vaše tělo mnoha způsoby. Zatímco přírůstek na váze je běžným problémem, je třeba vzít v úvahu také účinky na srdce a játra. Navíc jsou tu ty ošklivé hroty cukru v krvi a pády, s nimiž se můžeme potýkat - a Vím, že je nikdo nemá rád.   Ať už se snažíte snížit obsah rafinovaného cukru ve své stravě kvůli zdravotním problémům nebo proto, že se snažíte zhubnout, váš denní šálek kávy je skvělým místem pro začátek. Řezání cukru z kávy může pomoci snížit příjem.Pamatujte si, že si kávu můžete stále užívat, stačí si vybrat sladší alternativy!

folder_openPřiřazené štítky

French press - Jak na přípravu ?

access_time30. september 2019personAdmin

 Piju kávu docela pravidelně asi 16 nebo 17 let. Pravděpodobně byste mi mohli říct, že to mělo téměř všechny negativní účinky na zdraví v knize, a já bych to pořád vypil. Je to jedno z nejdokonalejších a základních potěšení v životě. Pokud jste pití kávy, máte to.Neexistuje absolutně nic jako přetrvávající nad horkou šálkou čerstvě připravené kávy, doplněné těžkou smetanou, první ráno.Můj manžel a já jsme se posadili ke stolu, mluvili o plánech na den a odložili, aby se děti oblékly na snídani a na všechny ostatní domácí práce, k nimž se musíme dostat, jen se trochu déle napít našich hrnků.Kávu jsem vždy miloval, ale poté, co jsem ji začal připravovat s celými fazolemi, French pressem a šlehačkou, neměl jsem tušení, co mi chybí. Mletí čerstvých kávových zrn se může zdát jako příliš velké úsilí, ale jakmile budete chtít, nastavíte svůj budík každý den 30 sekund, aby to bylo tak. Ano, 30 sekund, protože to je VŠECHNO to trvá!DODÁVKY, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Vyrobit nejlepší kávu ve French pressu je super snadné, zejména jakmile se to stane! Vše, co potřebujete, je několik základních spotřebních materiálů.6 šálků dvojité stěny z nerezové oceli French pressMlýnek na kávuRychlovarná konvice POKYNY PRO PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍ KÁVY VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Tyto pokyny vyprodukují dva 12 oz šálků kávy.1. Přidejte 3/4 šálku celé pražených kávových zrn do mlýnku na kávu standardní velikosti.2. Fazole pulzujte, dokud nejsou hrubě mleté.3. Přidejte čerstvě mleté ​​fazole do francouzského lisu o hmotnosti 26 uncí (6 šálků).4. Zakryjte fazolí vodou, která je těsně pod varem. Naplňte francouzský lis asi do půl palce od vrcholu.5. Dejte fazole trochu rozrušit.6. Vložte píst do hrnce a zatlačte jej jen trochu dolů, abyste se ujistili, že kávová zrna jsou pod hladinou horké vody.7. Nechte kávu strčit asi 5 minut.8. Přidejte několik polévkových lžic čerstvého těžkého krému na dno hrnku, doplňte francouzskou kávou a užijte si to! NĚKOLIK POZNÁMEK O TOM, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRANCOUZSKÉM TISKU:Nejlepší je použít French press z nerezové oceli s dvojitou stěnou. Udrží kávu teplejší mnohem déle. S tímto druhem tisku si můžete vychutnat teplý šálek kávy až hodinu po jeho přípravě. Skleněný lis drží teplo pouze asi 10 minut.Jděte na středně pečenou kávu. To je samozřejmě jen moje preference, ale pokud jste na kávě a mletí vlastních fazolí, bude to pro vás pravděpodobně nejlepší volba. Moje oblíbená značka, hlavně za cenu, a protože je ekologická, je celá pražená kávová zrna ALDI celé fazole. Také mám rád Pike's Place pečený od Starbucks, ale jen velmi zřídka. Obvykle právě tehdy, když mi to máma koupí na Vánoce!Ujistěte se, že nedržíte zrnka kávy tak jemně, jak je to u mleté ​​kávy. To znamená, že budete procházet kávu trochu rychleji, ale chuť rozhodně stojí za to! 

folder_openPřiřazené štítky

Naučte se, jak vybrat a připravit kávu

access_time30. september 2019personAdmin

Lidé se po dlouhou dobu rozhodli pít kávu ráno. Pomáhá otevírat oči a má bohatou, slanou chuť. Udělat skvělý šálek jemné kávy vyžaduje určité znalosti. Je možné se naučit triky obchodu přezkoumáním tipů, které následují.Pokud chcete kávu připravit, zamíchejte ji uvnitř hrnce ihned po vaření. Rychle promíchání kávy přinese jeho vůni a chuť. Když si ji podáte, dostanete bohatší chuť a budete odměněni delikátní vůní, kterou žádají milovníci kávy.Kávová zrna nemletí, dokud není čas je uvařit. Jakmile se mletá káva, její chuť se začne rozptýlit. Nikdy nezměřujte všechny vaše fazole dopředu, protože káva bude mít slabší chuť.Chcete na své hosty zapůsobit skvělou kávou? Vyzkoušejte jazzing tak, jak vypadá, zdobením latte. Cvičení květin nebo listů může vaše hosty velmi zapůsobit. Smíchejte mléko s rozpuštěnou čokoládou a poté při přípravě kávy cvičte.Ujistěte se, že s kávou používáte vysoce kvalitní vodu. Podvodní voda bude mít nepříznivý dopad na chuť kávy. Hledejte vodu s minerálním množstvím. Pokud tak neučiníte, může mít káva hořkou chuť.Jak drahý, jak to může být, dopřejte si nějakou kávu z obchodu jednou za čas. Speciální kavárny nabízejí ve své kávě mnoho skvělých doplňků. Mezi příklady patří šlehačka, čokoládové kadeře a zpěněné espresso.Zamyslete se nad tím, kolik šálků kávy potřebujete, než určíte rovnováhu vody a fazolí. Šálek kávy je tradičně šest uncí, zatímco odměrka je osm. V ideálním případě byste měli použít dvě tbs. kávy se šesti oz. z vody. Používání odměrných šálků může způsobit, že bude káva příliš zalévána.Při pokusu o snížení příjmu kofeinu nemusíte vyzkoušet studenou krůtí metodu. Můžete se z toho zbavit smícháním běžných fazolí a bezkofeinových fazolí. Pokud snižujete obsah kofeinu, ujistěte se, že všechny poměry zůstávají stejné.Pokud vaše nové dítě spotřebovává tolik času, že nemůžete pít ani kávu ve svém vlastním domě, vyzvedněte si kávu v nedaleké kavárně, která má projížďku. S dětmi můžete dojet na krátkou vzdálenost a snadno si opravit kofein.Káva je dobrá, ale příliš nepijte. Nadměrné pití kávy vás může zbavit dehydratace. K vyvážení účinků jedné šálky kávy jsou zapotřebí dvě porce vody. Pití více než šálek kávy může způsobit dehydrataci.Jak již bylo zmíněno, lidé z celého světa pijí každé ráno kávu. Jen málo věcí je přitažlivějších než vůně a chuť bohatého, robustního kávového nápoje. Jakmile pochopíte kroky potřebné k vytvoření perfektního hrnce kávy, můžete si kávu vychutnat každé ráno. Stačí použít tipy poskytnuté při příštím vaření kávy.

folder_openPřiřazené štítky

Jak Vybrat Kávová Zrna Pro Espresso

access_time30. september 2019personAdmin

Výběr kávových zrn pro espresso je věcí osobního vkusu zdvojnásobeného přísným technickým kontrolním seznamem. Svým způsobem bychom mohli říci, že na výrobu espressa můžeme použít libovolná kávová zrna, to by však bylo jen částečně pravda.Espresso je jednou z nejméně srozumitelných metod vaření kávy, a proto lidé necítí sebevědomí při výběru pečeně nebo fazolí. Ať už se jedná o jediný původ nebo směs, volba je v konečném důsledku osobní preference.Naučte se, jak si vybrat zrnková káva pro vaše espresso, a proč jsou směsi obecně lepší. Naučte se rozdíl mezi tmavou a střední fazolí pro espresso.Jak vypadá perfektní espresso?Skvělá střela espressa by měla mít horní část hnědé pěny zvané crema. Tato pěna je nutností, protože obsahuje aromatické oleje a zvyšuje chuť espressa.Jak to chutná?Těžko to popsat slovy, ale nejlepší přiblížení je, že by měla chutnat jako kávové pachy . Mnozí to považují za hrubé, jen proto, že je příliš intenzivní nebo protože to všechno najednou. Víte, jak skvělá kapající káva někdy voní. Přesto, když ji pijete, nevypadá to vůbec. Vezměte tu vůni kapající kávy a přemýšlejte o její vylepšené verzi. Přemýšlejte o chuti dvakrát nebo třikrát intenzivněji. Tak chutná espresso.Je espresso hořké? Ano, espresso je hořké. Veškerá káva je hořká, ale na to si zvyknete. Jakmile si zvyknete na hořkost, začnete detekovat květinové tóny, karamely a další tóny, o kterých odborníci mluví. Špatný výstřel však může být výjimečně hořký, pokud jste ho uvařili nesprávně. Existuje skvělý příspěvek z Quory, kde se odborníci hlásí s vysvětlením o hořkosti espressa . Je to skvělé čtení, pokud jste začátečník.Co je vůně dokonalého espressaPerfektní střela by měla být opět zážitkem. Druhý výstřel začne proudit, místnost bude naplněna intenzivní aroma kávy. Espresso v podstatě voní jako káva, ale intenzivněji. Ihned po vaření jsou všechny těkavé oleje ve vašem šálku. Pivovarská metoda zajišťuje, aby během přípravy nedošlo ke ztrátě aroma. U jiných metod se většina aroma ztratí. Vůně espressa je součástí rituálu.  Pokud váš výstřel necítí skvěle, je to pravděpodobně zrna nebo parametry vaření.Jaký typ kávy je pro espresso nejlepší?Zákazník se mě jednou zeptal: „Jaký druh kávy dáváte do kávovaru?“ Moje odpověď byla „Používám středně tmavou směs fazolí z Brazílie a Afriky Arabica s 15% fazolí Robusta, opečenou před třemi dny.“Zákazník chtěl vědět, jaké zrna by mohla použít se svým strojem na espreso doma. Byla zklamaná, když věděla, že moje směs byla zakázková objednávka od místního pekáče, kterou si nemohla koupit.Skutečnost je taková, že můžete používat jakoukoli kávu pro espresso, pokud se vám bude líbit. Pro svůj kávovar nepotřebujete speciální kávu. Měj se mnou strpení; V další části vám dám podrobnější informace.Jaké pražení je pro Espresso nejlepšíMohu použít tmavě pražené zrna pro espresso?Určitě můžete. Ve skutečnosti většina lidí upřednostňuje tmavé pečeně pro svůj denní záběr. Pokud navíc použijete tento snímek pro lattes, tmavá pečeně pomůže těmto latte s některými hlubšími příchutěmi.Středně tmavé a tmavé pečeně mají sklon chutnat stejně bez ohledu na původ fazolí. Pokud chcete analogii, tmavé zrna jsou podobné komfortnímu jídlu. Každý je miluje, ale jsou prostě obyčejní. Na nich není nic zvláštního.Zvláštní poznámka k tmavým pečením: tmavší pečeně mají tendenci být mastnější rychleji než středně pražené. To samo o sobě není špatná věc. Olejová káva chutná skvěle. Pokud používáte poloautomatický a dobrý mlýnek, měli byste být v pořádku. Mnoho superautomatických kávovarů a některé mlýnky však nemohou zpracovat mastné zrna.Mohu použít lehce pražené?Absolutně. Mnoho milovníků espressa ráda používá pro své záběry lehčí pečeně. Lehčí pečeně dodají vašemu záběru další rozměr.Pokud chcete zažít velikost a zatáhnout některé z chutí terroiru do šálku, je výběr lehčí pečeně.Jednotný původ vs BlendsČasto slyším výraz „ espresso zrna “ a vždy mě trochu krčí. Vlastně jsem si na to zvykl a už mi to nevadí.Neexistuje nic jako espresso zrna. Pečení často vyvíjejí směsi a pečení, které jsou odpouštějící.Co tím myslím smíchanou směsí espressa? Při tahu výstřelu s jednou z těchto fazolí můžete dělat chyby a stále budete mít slušnou ránu. Mnoho kaváren používá tyto směsi, protože se s nimi snadněji pracuje a pracují lépe v cappuccinu nebo latte.Pokud však chcete mít jedinečný zážitek z čistého espressa, budete se chtít vyhýbat odpouštěcí směsi.Abychom shrnuli srovnání jednoho původu a směsi, mohu říci, že směsi jsou bezpečnější, kávy s jedním původem jsou více prospěšné.Jak si vyberete zrnaDobře, vím, že moje rada vám moc nepomohla, ale v následující části najdete informace o tom, jaké zrna si vybrat.Moje první pravidlo pro vás je použít zrna, které se vám líbí. To je trochu vágní a pravděpodobně nevíte, co se vám líbí, ale zde je několik příkladů, jak k tomu přistupovat.Pokud pijete ruční kapající kávu (nebo jste ji vyzkoušeli) a máte rádi jemné terroirové poznámky, použijte tyto zrna. S největší pravděpodobností to bude lehčí pečeně, které zdůrazní původ, jako je jemná kyselost nebo květinové tóny s některými africkými zrnami.Pokud máte rádi přirozeně sladší kávu, bude tmavší pečeně nejlepší. Příliš tmavá a chuť však bude popelavá.Pokud si nejste jisti, co si vybrat, použijte „pražené espresso“. Vím, že jsem řekl, že pražené espresso nic neznamená, a budu to udržovat. Na konci dne však pražírna vyřídí tyto zrna, aby potěšila většinu milovníků espressa. Jejich směs může být tím, co hledáte.Hlavní pravidlaNezáleží na tom, jaký máte vkus, dodržujte obecná pravidla nákupu fazolí.Čerstvost - nakupujte čerstvě pražená kávová zrna, pokud kupujete od malého pekáče. Pokud si koupíte z větší pražírny, ujistěte se, že rozumíte tomu, jak balí kávu. Vyhledejte datum vypršení platnosti. I když byla káva propláchnuta dusíkem nebo vakuově, nechcete si koupit kávu, která byla na polici již rok.Získejte kávu v malém množství. Pokud si koupíte příliš mnoho kávy, bude to ve vaší spíži zastaralé.Nakupujte pouze kvalitní kávu, nekupujte průměr. Špatná kvalita kávy bude chutnat špatně. Dobrá káva se sbírá, když je plně roztrhaná, a ručně se třídí, aby se vyloučily špatné zrna.Vždy nakupujte celé zrna. Pokud nevlastníte dobrý mlýnek na kávu, je vaše espresso odsouzeno k tomu, že bude po prvních několika dnech v balení mleté ​​kávy bez života.Ujistěte se, že víte, kdo je váš pražič. Není nic špatného testovat nový pražírna, ale alespoň získejte nějaké reference od místních milovníků kávy, pokud ano.U malých místních pražíren je moudré podívat se na to, jak ukládají své pražené zrna. I když datum pečení říká před 7 dny, je-li káva nesprávně skladována, je téměř zastaralá.Vyvarujte se kávy, kterou nelze vystopovat. Pokud nemůžete vědět, odkud káva pochází, je to pravděpodobně špatná kvalita.Arabica je nejlepší káva a espressa z arabských bobů jsou vynikající. Avšak 5% až 15% fazolí Robusta ve směsi poskytne vašemu záběru více crema.

folder_openPřiřazené štítky

Jak připravit překapávanou kávu

access_time30. september 2019personAdmin

Kávovar na kávu je nejoblíbenějším vařičem. Jedním z důvodů jeho popularity je bezkonkurenční pohodlí. Stroj pro vás provede téměř vše, a pokud budete postupovat podle receptu, můžete získat skvělý šálek. Než jsem se ponořil do receptu, chtěl jsem vám připomenout pár věcí, které jsou rozhodující pro přípravu skvělého šálku joe. Nejprve potřebujete slušný kávovar , pokud si nemůžete dovolit skvělého . Za druhé, potřebujete dobrý mlýnek na kávu . Tím bude zajištěno, že teplota piva a velikost mletí jsou perfektní.Naplnit nádrž Přidejte do nádrže 1 litr (asi 1 litr) vody. Rád přidávám přesně to, co pro svou dávku potřebuji.Measure Beans Měřte na stupnici 54 gramů zrn na každé 4 americké zákonné šálky (nikoli kávové šálky). 4 šálky = 1 kvart. Vždy používejte čerstvé kávové boby.Mletá zrna Mletá čerstvě těsně před vařením. Velikost mletí by měla být střední (nebo kapat, pokud je na brusce vyznačena). Používejte dobrý mlýnek, takže pozemky jsou rovnoměrně drceny.Umístit filtr Vložte filtr do varného koše, papíru nebo permanentního filtru. Papírové filtry vám poskytují čistou kávu, permanentní filtry vám dávají silný šálek, podobně jako francouzský tisk.Zahřátí stroje Zapněte stroj a spusťte krátký cyklus vaření piva. U levných strojů to zahřívá topný článek správně. Vypněte stroj a doplňte nádrž na značku 1 kvartu.Přidat kávu Vyhoďte kávu do varného koše. Pokuste se vyrovnat důvody.Brew It Zapněte stroj a nechte cyklus vaření skončit. Doba vaření je dána velikostí grindu.Podávejte Pour do šálků a užívejte si horké.

folder_openPřiřazené štítky

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

access_time30. september 2019personAdmin

Co je káva a proč ji máme rádi?Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však obsahuje mnoho antioxidantů a kofein, tolik potřebný „pick-me-up“. Mohl by to být důvod, proč to nakonec „milujeme“? Nebo je to jen závislost?Káva, nápoj, je výsledkem vaření pražených a mletých kávových zrn.Kávová zrna jsou jámy ovoce z kávovníku.Kávovník (Coffea) je stálezelený stromeček nebo keř, který roste v tropickém klimatickém regionu. Kávová zrna ve skutečnosti nejsou zrna, jsou to jámy odstraněné z třešní.Káva je přírodní stimulant vytvářející mírnou závislost a je spojena s mnoha přínosy pro zdraví. Zneužívání kávy však může mít za následek mnoho zdravotních problémů.Nápoj vyrobený z kávových zrn je jedním z nejoceňovanějších na světě a představuje důležité procento vývozu z mnoha zemí.Kofein je kávový extrakt a ve farmaceutickém průmyslu se velmi často používá.Káva DefiniceDefinice vaření kávyKáva je vařený nápoj získaný extrakcí rozpustných složek ve vodě z pražené jámy třešně kávy. Káva je nápoj s proměnlivým procentem kofeinu a se specifickou vůní a chutí.Vůně a chuť se liší podle rodu Coffea, metody extrakce, kvality kávových zrn a koncentrace konečného nápoje. Metody extrakce jsou volně rozděleny do dvou kategorií: extrakce za studena nebo vaření za studena a extrakce za tepla, která zahrnuje extrakci za nízkého tlaku a extrakci za vysokého tlaku v případě espressa. Co je kofein?Kofein je bílá hořká krystalická látka extrahovaná z různých rostlin, nejoblíbenější je káva. Kofein je toxický ve velmi velkých dávkách, ale v normálních dávkách má vysoké terapeutické hodnoty. Kofein však vytváří fyzickou i duševní závislost. Kofein je psychoaktivní droga , jedna z mála neregulovaných.Nebezpečí příliš mnoho kávyKáva je návykováKofein je mírně návyková látka a lidé, kteří přestanou konzumovat, zažívají určité abstinenční účinky. Odběr kávy může mít za následek vážné bolesti hlavy, které mohou trvat až týden.Zneužívání kávy je nebezpečnéPříliš mnoho kofeinu může způsobit neklid, nevolnost, bolesti hlavy, napjaté svaly a problémy se spánkem.Káva může zhoršovat vředové problémy a způsobit pálení žáhy.Problémy sespaním Spotřeba kávy odpoledne může ovlivnit spánek a způsobit nespavost. Mladí lidé by nikdy neměli pít kávu. Pravidelná konzumace kávy může být pro mladé lidi stejně špatná jako alkohol, ale protože účinky kávy nejsou okamžité, obvykle to považujeme za méně nebezpečné.Problémy s kávou a pokožkouPro mnoho lidí bude káva způsobovat kožní problémy. Vypadá to, že autoimunitní kožní poruchy jsou v přímém vztahu k množství spotřeby kávy. Značná dehydratace způsobená kávou také způsobuje kožní problémy.Káva - počet kaloriíKáva samotná má pouze 2 kalorií na jednu porci. Když však přidáme krém a cukr, který může hodně změnit počet kalorií. Kávové nápoje, které dostanete v kávových řetězcích (Starbucks, Dunkin 'Donuts atd.), Mohou v závislosti na velikosti dosáhnout až 380 kalorií. Přiznám se, že do své kávy přidávám cukr, ale držím se dál od mixů Starbucks.Kofein a absorpce vápníkuKofein narušuje mechanismus absorpce vápníku, což vede k osteoporóze. Pokud se u vás může vyvinout osteoporóza, vyhněte se spotřebě kávy.Káva a drogyKáva může interagovat s jinými drogami a případně je potenciovat. Například káva a fluoxetin společně mohou způsobit vedlejší účinky, jako je úzkost, rozrušení a extrémní bdělost. Lidé, kteří pijí kávu a užívají Prozac, hlásili neobvyklé chutě kávy.KofeinismusKofeinismus je stav spojený se spotřebou velkého množství kofeinu. Příznaky kofeinismu jsou závislost, nervozita, podrážděnost, nespavost, neklid, bušení srdce a bolesti hlavy.Kofein může ovlivnit všechny systémy našeho těla: nervový, oběhový, dýchací, zažívací, vylučovací, endokrinní, atd. Zneužívání kávy způsobí přebití jednoho nebo více z těchto systémů a způsobí onemocnění. Ujistěte se, že rozumíte všem kladům a záporům pití kávy .Druhy kávy, Arabica vs RobustaOdrůdy kávyTyp kávy a praženímné maso jsou pro náš konečný produkt v našich šálcích nesmírně důležité.Nejběžnějšími druhy kávy jsou arabica a robusta.Arabica je nejčastěji používaným typem kávy s více než 80% celkové produkce kávy.Robusta je druhá nejpoužívanější odrůda kávy a je dobře známá svou odolností vůči škůdcům a nižší výrobní cenou.Mezi další méně oblíbené druhy kávy patří káva Liberica, kameronská káva, káva Kongo, káva Sierra Leonean a káva Bengálsko.Arabica vs RobustaArabica je více kyselá než robusta a má více chuti. Coffea Canephora (Robusta) má silnější hořkost velmi běžnou ve francouzské a italské přípravě kávy a obsahuje více kofeinu.Coffea arabica, má mnoho odrůd v závislosti na zemi původu, zeměpisných podmínkách a dalších jemnějších faktorech.V ideálním případě by se káva měla vařit ze směsi dvou odrůd, aby se získala dokonale vyvážená káva. 65% arabica a 35% robusta je populární poměr, ale člověk by měl zažít různé směšovací poměry. Upřednostňuji asi 75% arabiky a 25% robusty.Vaření kávyVaření kávy může být složitý úkol, který vyžaduje hlubokou znalost kávy, praženou kávu a mletí.Příprava a podávání kávy se věnuje práci na plný úvazek. Zaměstnanec, který vyrábí a podává kávu, se nazývá barista. Pivovarnická káva zahrnuje znalosti o pražení, mletí, konzervování kávy, jakož i kombinování přísad pro recepty na kávu.Káva může být vařena mnoha způsoby, nejpopulárnější způsoby vaření jsou:EspressoSpeciálně konstruovaná zařízení tlačí páru kávovými mleti při daném tlaku. Největší množství aromatických olejů je udržováno a káva neobsahuje tolik kofeinu jako jiné metody.French pressFrench press používá kovový filtr, který bude filtrovat méně aromatických olejů, které ocení kávoví snobi, jako jsem já.Turecká , řecká, východoevropská (turecké varianty)Při přípravě turecké kávy se zrna mele na jemný prášek a vyluhuje nebo vaří na nízké teploty. Aromatické oleje se uchovávají.Překapávaná kávaJe to nejoblíbenější metoda vaření piva. Používá papírový filtr, který drží mletou kávu. Voda prochází kávou a papírem. Více kofeinu než jiné metody, ale káva je velmi čirá, méně vůní a chutí.Vařená za studenaTento druh kávy se připravuje studenou infuzí mleté ​​kávy. Studená káva má více chutí, méně kyselosti a méně kofeinu.CaPhe, (Vietnamese)Používá zařízení podobné francouzskému tisku. Káva je mletá velmi dobře. Mnoho vůní je zachováno.Single serv brewJe to opravdu speciální druh kávy, protože používá pumpu k průchodu páry skrze mleté ​​kávy, ale nejde ani o espresso. V závislosti na výrobci vám sládek dá kávu od kapající kávy po espresso.Další informace naleznete také v našem podrobném průvodci vaření kávy  .Pražení kávyPražení kávy je jedním z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy. praženímním se mění chemické vlastnosti fazolí, takže mají správnou chuť a aroma. Bez pražení je káva nevýrazná bez chuti a chuti. Různé stupně pražení umožňují získání různých chutí a chutí. Někteří lidé raději kupují zelenou kávu a pečou ji doma pro lepší kontrolu nad chutí a maximální svěžest. Zelené zrna jsou stabilnější než ty pražené, takže káva neztratí aroma.Zde jsou hlavní stupně praženímní:Lehké: - Cinnamon Roast, New England RoastStřední: - American Roast, City Roast, Full City RoastPlné: - Vienna Roast, (jeden z mých bývalých oblíbených)Dvojité - Francouzská praženímně, italská praženímně, španělská nebo turecká praženímně (italská praženímně je moje současná oblíbená) a španělská praženímně  je nejtemnější pražená káva.Tmavé pražení vs. Světlé praženíKterá praženímně je nejlepší?Čím více zrna pražíme, tím méně původní chuti zůstane nahrazeno specifickou chutí a chutí praženímně.Káva pražená a typ je získaná chuť, typ kávy jsem v životě několikrát změnil a pokaždé, když jsem měl problémy s přizpůsobením. Neexistuje dokonalá praženímně, protože všichni máme své preference.Některé druhy kávy budou „vyžadovat“ méně pražení, aby si udržely více své osobnosti. Některé druhy vaření však vyžadují speciální typ praženímní. Například turecká káva a espresso potřebují tmavší praženímně, domácí směsi (melange maison) jsou středně praženímné, takže si zachováváme některé z původních kávových příchutí.Vypil jsem celou řadu pražené kávy a užíval jsem si všech typů. Jedinou poznámkou, kterou zde mám, je, že velmi tmavé druhy praženímně ztratí veškerou svou osobnost a stanou se hořkými. Při vyšších teplotách a dlouhodobém vystavení teplu cukr z fazolí karamelizuje a nakonec zmizí a přeměňuje se na dřevěné uhlí.Tímto způsobem získává káva svou zvláštní hořkost. Někdy se jedná o postup, který zakrývá špatnou chuť kávy nízké kvality. Spálením kávových zrn se ztratí všechny původní aroma. Na rozdíl od všeobecného názoru, že tmavé praženímné zrna nabízejí silnější kávu, dochází také ke ztrátě kofeinu. Rozdíl je však minimální, takže většina z nás by si ani nevšimla rozdílu.Mletí kávyMletí kávy je velmi důležitým aspektem přípravy kávy. Mletí ovlivní chuť, chuť a sílu kávy (množství extrahovaného kofeinu).Například mleté ​​espresso je někde mezi tureckým - nejjemnějším mletím - a kapajícím mletím. Turecká sládka potřebuje velmi jemnou mletou kávu, aby odhalila všechny kávové příchutě a snadno klesla ke dnu šálku.Turecká káva se tradičně podává nefiltrovaná, aby se zachovalo maximum aromatických olejů, které dodávají chuť.Mletí je jedním z nejnovějších kroků při přípravě kávy. Po rozemletí existuje mnohem více kontaktní plochy se vzduchem (kyslík), takže je zde větší oxidační povrch; to je důvod, proč by se mletí mělo provádět vteřiny těsně před vařením. Instantní káva sušená mrazemInstantní kávu jsem přestal pít dávno, ale chtěl jsem zkusit bezkofeinu. Po dlouhém výzkumu jsem si myslel, že bio káva bude mít největší smysl. Zkusil jsem Mount útočiště a teď je jeden z mých odpoledních teplých nápojů, střídá se s kávovými náhražkami.Instantní organická káva Mount Hagen je organicky pěstovaná vysokohorská káva vyrobená ze 100% fazolí Arabica. Je to první certifikovaná organická lyofilizovaná káva na světě.Mount Hagen je 100% ekologický certifikován společností EcoCert v souladu s ekologickými standardy amerického ministerstva zemědělství. Lyofilizovaný kávový proces je dosažen bez použití jakékoli formy konzervačních látek nebo přísad. Kávy Mount Hagen pocházejí z plantáží nejlepších pěstitelských oblastí na světě. Je to jedna z nejlepších káv bez kofeinu.Kávová zrna - odkud pocházejíTo, co nazýváme kávová zrna, není zrna, je to vlastně jáma kávové třešně. Třešňová káva je plodem malého stromu nebo keře, v závislosti na rozmanitosti rodu coffea. Třešně se sbírají, když jsou zralé a semena se oddělí. Někteří pražiči nechají ovoce na semenu vyschnout, jiní ovoce okamžitě odstraní. Ponecháním ovoce více na semenech se zachová více chuti, ale proces separace je komplikovanější.zrna zpracovávají různé techniky. zrna jsou sušeny, a v tomto stavu to jsou tzv. Zelené kávové boby. Zelené zrna jsou poté transportovány do pražíren. Nepražené zrna (zelené) jsou velmi stabilní a neztratí chuť. Jakmile se však praží, zrna začínají ztrácet chuť pokaždé, když přijdou do styku se vzduchem. Proto je nejlepším způsobem, jak udržet kávu čerstvou, vzduchotěsný příjemce.Jaký je důvod, proč máte rádi kávu?Je to celý zážitek, nebo je to jen kofein?Je káva pro vás důvodem k socializaci?Nebo je jen potřeba něco, co vás ráno probudí?Podělte se o své myšlenky na kávu. 

folder_openPřiřazené štítky