Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz aeropress

Jak Si Vyrobit Krém S Aeropressem, Aby Se Z Něj Stalo Espresso

access_time30.září 2019personAdmin

Miluji espresso, je to můj oblíbený kávový nápoj. AeroPress je skvělá alternativa, ale je jiná, postrádá intenzitu espressa. Vždy jsem miloval AeroPress, ale recept, který jsem používal, byl úplně odlišný kávový nápoj, jehož chuťový profil se espressu ani blížil. Nemá tu ránu, kterou můžete získat pouze pomocí metody vysokotlakého vaření. Žádná kyselost, méně těla a žádná crema.Mým úkolem bylo vymyslet nejen způsob, jak udělat krém s AeroPress, ale napodobit espresso bez 9 barů, které dostaneme z espressa s pumpou. Pokud chcete ihned vědět, zda z AeroPress můžete získat skutečné espresso, výsledky jsou smíšené. Držte se mnou na chvíli a uvidíte přesně, co tím myslím.S AeroPress jsem začal hrát před chvílí a vyzkoušel jsem mnoho receptů. Zpočátku byla moje dobrodružství AeroPress právě taková, malá zkoumání světa vaření kávy. Vždycky jsem o tomto typu kávy uvažoval jako o samostatném způsobu výroby kávy a výrazné chuti. Až donedávna, když slyšeli někteří přátelé mluvit o tom, jak připravit espresso s AeroPress. Mám vlastní definici espressa, takže když jsem slyšel diskusi, měl jsem k tomu výhrady, ale měl jsem otevřenou mysl.Chtěl jsem, aby to fungovalo špatně, protože jsem šel na dovolenou v Karibiku a letovisko, kam jsem šel, nemělo espresso. Mají slušný mlýnek a skvělý komerční stroj na espresso, ale nikdy ho nevaří správně. Frustrovaný svými předchozími zkušenostmi jsem se rozhodl vzít kávu do vlastních rukou a kávu si sám vyrobit. AeroPress byl nejlehčí zařízení, které bylo možné nosit, ai když jsem neměl dělat espressa, káva, kterou jsem dostal, byla lepší než rekreační káva.

folder_openPřiřazené štítky

Jak Si připravit Espresso Bez Espresso stroje - Tři Skvělé tipy

access_time30.září 2019personAdmin

Espresso je můj oblíbený způsob vaření kávy. Všechno od opojné vůně a štiplavě ostré chuti až po ohromující množství kofeinu na unci z něj činí nejžádanější šálek kávy. Vařil jsem každé ráno šálek z pohodlí domova. Je to můj rituál;Vlastním dva espresso stroje, i když jeden zachycuje prach v suterénu. Někdy nedokážu připravit své každodenní lungo, doma dvakrát. V těchto krizových situacích míjím sousední kavárnu a jednu chytím.Co kdybych nevlastnil espreso? Chtěl bych si to každý den z kavárny, jak jsem kdysi býval v životě. A co přípravu espressa? Vlastním téměř všechny kávovary na světě. Jeden z nich bych asi mohl použít, ale ne všichni z nich si mohou vyrobit šálek, který může projít jako espresso. Účelem této příručky je pomoci vám vybrat správné vybavení a poskytnout vám pokyny k vytvoření skvělé alternativy espressa. Proč tomu říkám alternativa? Uvidíte, proč.Jak se Espresso liší od překapávané kávy?Mnoho milovníků překapávané kávy nemá rádi espresso. Někteří to považují za hrubé. Tureckí milovníci kávy se nedotknou kapání, věci, které vycházejí z kávovaru, jsou příliš slabé a nemají žádnou chuť. Tloušťka a množství pokut v turecké kávě způsobují, že pro většinu konzumentů překapávané kávy je to nejméně přitažlivé. Toto je jen několik příkladů, které vám ukážou, že káva je věcí vkusu. Chci říct, že chuť espressa nemůžete replikovat běžným kávovarem.Jistě můžete získat silnější nebo koncentrovanější kávu. (Udělejte to přidáním více důvodů na šálek.) Ale ostrá, štiplavá, mírně sladká a poněkud hořká chuť espressa je jedinečná. Espresso má vrstvu crema nahoře. Čím silnější je crema, tím lepší je espresso. Crema má výrazné aroma a příchutě specifické pro vysokotlakou extrakci. Tady na vás moc nezajímáme. Potřebujete slušnou ránu, aby se vaše latte. Pokud potřebujete nakrmit svou podivínskou stránku, podívejte se do našeho dokumentu o espressu.Na závěr: nemůžete vařit espresso bez tlaku. Můžete vařit koncentrovanou a robustní kávu, ale to není espresso. Nechutná jako jeden a necítí jako jeden. Můžete mi říkat snob, vím, že jsem trochu, ale espresso potřebuje 9 bar tlaku. Cokoliv jiného je „ alternativa espressa “. Znamená to, že musíte koupit drahý espresso stroj? V mnoha případech to tak není. Můžete si udělat vynikající latte s minimálními výdaji.Takže pokud jste na to stále připraveni, následuje zábavná část. Naučíme vás, jak připravit pseudo-espresso a jaké vybavení k tomu potřebujete. Spoiler : Je to levná špína.Jaké kávovary můžete použít jako alternativní espresso?Pro skutečné espresso doporučujeme používat espresso poháněné čerpadlem. Pokud chcete skutečné espresso a váš rozpočet je nízký, podívejte se na náš výběr levných výrobců espressa . Máte-li pro svůj domácí kávový bar větší rozpočet, můžete se podívat na náš seznam  super automatů nebo na naši recenzi nejoblíbenějších  poloautomatických kávovarů .Pro vaření domácího espressa s nízkými náklady jsou nejlepší tři možnosti tyto tři metody:AeroPress,Moka pot,Parní espresso výrobce.Fungují i ​​jiné metody? Ne tak docela, ale pokud musíte, můžete si vyrobit latte se silnou kávou. Nedoporučujeme to a vysvětlíme to později v článku proč.AeroPressAeroPress je nejlevnější a nejvíce odpouštějící metoda vaření parta. Vyvíjíte tlak ručním tlačením pístu a pomocí AeroPress pravděpodobně dosáhnete více než 3 bary. To je docela dobré.Zajímavostí je, že můžete vařit i při nižších teplotách, jako u skutečných kávovarů. Var při nízké teplotě zabrání spálení vašeho výstřelu (nazývá se to nadměrná extrakce). AeroPress dodá hladký, aromatický a odvážný šálek kávy, a to je moje oblíbená metoda manuálního vaření. Podívejte se zde na rozsáhlého průvodce pivovarem nebo na vynikající infographic krok za krokem.Moka PotMoka pot je skvělý způsob, jak si vyrobit silný lahodný šálek kávy, ale musíte tuto metodu zvládnout. Je to mnohem těžší se naučit, než tahat výstřel pákovým strojem (srandu). Pokud se vám o chuť moc nestará a odvážná, hořká káva je s vámi v pořádku, proces není tak složitý. Ale pokud chcete získat hladkou degustační kávu, musíte se naučit tento proces.Problém s hrnci Moka spočívá v tom, že potřebují vysokou teplotu, aby dosáhli potřebného tlaku. Voda, která je příliš horká, extrahuje z bobů hořkou příchuť. Existuje postup pro ochlazení hrnce ihned po dokončení extrakce, abychom se vyhnuli nadměrné extrakci. Steam Espresso MakerParní espresso je slušný kávovar, i když trpí stejným problémem jako Moka hrnec. Káva chutná trochu spálená, když se s ní vaří. Káva z parního kávovaru má méně pálené chuti než káva z hrnce Moka. Existují některé mechanismy, které ochlazují páry před dosažením varné hlavy. Nejsou však příliš efektivní.Výhodou parních espresso strojů je vyšší tlak, který lze získat ve srovnání s Moka nádobou. Přítlak pomáhá vytvořit silnější šálek s plnějším tělem.Co nemůžete použítDovolte mi to napravit: Můžete použít cokoli k vytvoření silnější kávy, pokud je to váš cíl. Ale pokud chcete šálek, který se podobá espressu, potřebujete tlak. Z tohoto důvodu není v mých očích dobrá metoda vaření piva, která během extrakce nevyužívá tlak. Nemůžete to vařit francouzským tiskem nebo jako tureckou kávu a nazvat to espresso. I když vám tyto metody vaření kávy poskytnou robustní šálek s plným tělem, chuť se liší od espressa. Důvodem je nedostatek tlaku během extrakce.Znám další otázku: „Mohu použít překapávací kávovar?“ Ne, nemůžete. A důvod je stejný, žádný tlak. Kapání je ještě horší, protože má méně těla než většina pivovarnických metod.Naposledy jsem si udržoval to nejlepší: „ Můžete použít Keurig k přípravě espressa? „Odpověď také není, pokud stroj Keurig není Rivo. Běžné stroje Keurig nemají dostatečný tlak na extrakci espressa. Ještě horší je, že na Keurigu nemůžete upravit hlasitost. To znamená, že nemůžete vařit koncentrovaný snímek, podobný espressu. Rivo je však vybaven 15 barovým čerpadlem a je navržen pro tahání espressa. Pokud to stále čtete, Rivo je pravděpodobně mimo váš rozpočet. A co napařování a napěňování mlékaPokud dostanete parní espresso výrobce, všechny přicházejí s parní tryskou. Je velmi snadné použít parní trysku na napěnění mléka. Potřebujete jen trochu tréninku. Pokud používáte  Aeropress nebo Moka a nechcete vyhodit váš rozpočet, můžete se podívat na náš článek o ručních mléčných bratřích . To jsou nákladově nejefektivnější. Vím, že za to musíte zůstat v rozpočtu, ale můžete si také přečíst naši část o automatických mléčných bratrech . Je o něco dražší, ale jsou lepší volbou pro napařování a napěnění jako profík.

folder_openPřiřazené štítky