Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz cold brew

Jak správně připravit ledovou kávu ?

access_time30.září 2019personAdmin

 Jak si vyrobit studenou kávu je velmi snadný způsob, jak si doma vyrobit ledovou kávu bez stroje, abyste si ji mohli užívat po celý rok. Podívejte se na video ukazující, jak vařit studenou kávu, poté přejděte na konec tohoto příspěvku a vytiskněte recept, abyste si ho mohli udělat doma.Před několika lety jsem napsal příspěvek, který sdílel, jak připravit ledovou kávu , a byl to velký hit. Tato metoda je velmi jednoduchým způsobem výroby ledové kávy bez velkého úsilí. A tak si také docela rád piju ledovou kávu. Nedávno jsem ale začal doma vařit studenou kávu a udržovat ji v lednici, aby si ji mohla užít celá moje rodina. Je obzvláště příjemné mít v letních měsících, kdy je venku horký oheň. JAK PŘIPRAVIT LEDOVOU KÁVU:Začněte džbánem s jedním galonem. Jen používám levný plastový džbán, který jsem vyzvedl v „letní sekci“ mého trhu za zhruba 3,00 $. Naplňte džbán balenou nebo filtrovanou vodou. Pokojová teplota je v pořádku. Pokud je vaše voda z vodovodu slušná, můžete ji také použít. Vložte dva šálky kávy přímo do vody v džbánu. Pokud jde o druh použité kávy, vyberte si druh kávy, který vás baví. A je v pořádku používat buď normální, nebo bez kofeinu. Zamíchejte kávu do vody. Víko nasaďte a chlazte přes noc (nebo 24 hodin). Toto je proces „studené vaření kávy“. Káva bude mít možnost vařit do vody a dát jí skvělou chuť! Dále budete muset nastavit způsob, jak zatěžovat kávovou základnu. Použil jsem misku se sítkem zasunutým dovnitř a pak dvojitou vrstvou tenké svíčky uvnitř sítka. Pokud nemáte sýr, můžete použít papírové ručníky nebo kávový filtr.   Pravděpodobně budete muset napít studenou vařenou kávu dvakrát, abyste se ujistili, že nezanecháváte žádnou kávu. Poté zlikvidujete všechna hřiště a naléváš studenou uvařenou kávu zpět do čistého džbánu. Nyní si ji můžete nechat v chladničce, abyste si ji mohli užívat až dva týdny!Nebo si připravte limonádu z ledové kávy.JAK PODÁVAT COLD BREW COFFEE:Podávejte to samozřejmě na ledě! Pokud jste opravdu energetičtí, můžete si z některých vychlazených vývarů vyrobit několik kostek ledu, takže vylijete svůj vychlazený vývar přes kostky ledu! Pak není šance, že by se zalila pravidelnými kostkami ledu. Je připraveno k pití ... KDYKOLI byste chtěli přidat nějaké další ingredience, aby byla tato studená vařená ledová káva mimořádně úžasná.Navrhuji přidat lžíci slazeného kondenzovaného mléka a stříkající mléko. Takhle to rád piju. Bude to naprosto sladké a mléko trochu zjemní silnou chuť kávy. Milovníci sladkostí by mohli chtít přidat dvě lžíce slazeného kondenzovaného mléka. Bude to chutnat jako dezert. Kupte si slazené kondenzované mléko FAT FREE, pokud chcete, aby bylo trochu méně shovívavé. Zamíchejte lžičkou nebo slámkou. Uvidíte, že zkondenzované mléko se usazuje na dně sklenice, ale pokud mu dáte několik intenzivních rozruchů, smíchá se s kávou v pořádku. A nyní je čas si užít studenou kávu! Je to nejlepší ledová káva v okolí. Poznámka: Na Amazonu jsem našel tyto brčka z nerezové oceli a jsem posedlý jejich používáním pro všechno teď! 

folder_openPřiřazené štítky

Jak připravit překapávanou kávu

access_time30.září 2019personAdmin

Kávovar na kávu je nejoblíbenějším vařičem. Jedním z důvodů jeho popularity je bezkonkurenční pohodlí. Stroj pro vás provede téměř vše, a pokud budete postupovat podle receptu, můžete získat skvělý šálek. Než jsem se ponořil do receptu, chtěl jsem vám připomenout pár věcí, které jsou rozhodující pro přípravu skvělého šálku. Nejprve potřebujete slušný kávovar, pokud si nemůžete dovolit skvělého. Za druhé, potřebujete dobrý mlýnek na kávu. Tím bude zajištěno, že teplota a velikost mletí jsou perfektní.Naplnit nádrž Přidejte do nádrže 1 litr (asi 1 litr) vody. Rád přidávám přesně to, co pro svou dávku potřebuji.Measure Beans Měřte na stupnici 54 gramů zrn na každé 4 americké zákonné šálky (nikoli kávové šálky). 4 šálky = 1 kvart. Vždy používejte čerstvé kávové boby.Mletá zrna Mletá čerstvě těsně před vařením. Velikost mletí by měla být střední (nebo kapat, pokud je na brusce vyznačena). Používejte dobrý mlýnek, takže pozemky jsou rovnoměrně drceny.Umístit filtr Vložte filtr do varného koše, papíru nebo permanentního filtru. Papírové filtry vám poskytují čistou kávu, permanentní filtry vám dávají silný šálek, podobně jako francouzský tisk.Zahřátí stroje Zapněte stroj a spusťte krátký cyklus vaření piva. U levných strojů to zahřívá topný článek správně. Vypněte stroj a doplňte nádrž na značku 1 kvartu.Přidat kávu Vyhoďte kávu do varného koše. Pokuste se vyrovnat důvody.Brew It Zapněte stroj a nechte cyklus vaření skončit. Doba vaření je dána velikostí grindu.Podávejte Pour do šálků a užívejte si horké.

folder_openPřiřazené štítky

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

access_time30.září 2019personAdmin

Co je káva a proč ji máme rádi?Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však obsahuje mnoho antioxidantů a kofein, tolik potřebný „pick-me-up“. Mohl by to být důvod, proč to nakonec „milujeme“? Nebo je to jen závislost?Káva, nápoj, je výsledkem vaření pražených a mletých kávových zrn.Kávová zrna jsou jámy ovoce z kávovníku.Kávovník (Coffea) je stálezelený stromeček nebo keř, který roste v tropickém klimatickém regionu. Kávová zrna ve skutečnosti nejsou zrna, jsou to jámy odstraněné z třešní.Káva je přírodní stimulant vytvářející mírnou závislost a je spojena s mnoha přínosy pro zdraví. Zneužívání kávy však může mít za následek mnoho zdravotních problémů.Nápoj vyrobený z kávových zrn je jedním z nejoceňovanějších na světě a představuje důležité procento vývozu z mnoha zemí.Kofein je kávový extrakt a ve farmaceutickém průmyslu se velmi často používá.Káva DefiniceDefinice vaření kávyKáva je vařený nápoj získaný extrakcí rozpustných složek ve vodě z pražené jámy třešně kávy. Káva je nápoj s proměnlivým procentem kofeinu a se specifickou vůní a chutí.Vůně a chuť se liší podle rodu Coffea, metody extrakce, kvality kávových zrn a koncentrace konečného nápoje. Metody extrakce jsou volně rozděleny do dvou kategorií: extrakce za studena nebo vaření za studena a extrakce za tepla, která zahrnuje extrakci za nízkého tlaku a extrakci za vysokého tlaku v případě espressa. Co je kofein?Kofein je bílá hořká krystalická látka extrahovaná z různých rostlin, nejoblíbenější je káva. Kofein je toxický ve velmi velkých dávkách, ale v normálních dávkách má vysoké terapeutické hodnoty. Kofein však vytváří fyzickou i duševní závislost. Kofein je psychoaktivní droga , jedna z mála neregulovaných.Nebezpečí příliš mnoho kávyKáva je návykováKofein je mírně návyková látka a lidé, kteří přestanou konzumovat, zažívají určité abstinenční účinky. Odběr kávy může mít za následek vážné bolesti hlavy, které mohou trvat až týden.Zneužívání kávy je nebezpečnéPříliš mnoho kofeinu může způsobit neklid, nevolnost, bolesti hlavy, napjaté svaly a problémy se spánkem.Káva může zhoršovat vředové problémy a způsobit pálení žáhy.Problémy sespaním Spotřeba kávy odpoledne může ovlivnit spánek a způsobit nespavost. Mladí lidé by nikdy neměli pít kávu. Pravidelná konzumace kávy může být pro mladé lidi stejně špatná jako alkohol, ale protože účinky kávy nejsou okamžité, obvykle to považujeme za méně nebezpečné.Problémy s kávou a pokožkouPro mnoho lidí bude káva způsobovat kožní problémy. Vypadá to, že autoimunitní kožní poruchy jsou v přímém vztahu k množství spotřeby kávy. Značná dehydratace způsobená kávou také způsobuje kožní problémy.Káva - počet kaloriíKáva samotná má pouze 2 kalorií na jednu porci. Když však přidáme krém a cukr, který může hodně změnit počet kalorií. Kávové nápoje, které dostanete v kávových řetězcích (Starbucks, Dunkin 'Donuts atd.), Mohou v závislosti na velikosti dosáhnout až 380 kalorií. Přiznám se, že do své kávy přidávám cukr, ale držím se dál od mixů Starbucks.Kofein a absorpce vápníkuKofein narušuje mechanismus absorpce vápníku, což vede k osteoporóze. Pokud se u vás může vyvinout osteoporóza, vyhněte se spotřebě kávy.Káva a drogyKáva může interagovat s jinými drogami a případně je potenciovat. Například káva a fluoxetin společně mohou způsobit vedlejší účinky, jako je úzkost, rozrušení a extrémní bdělost. Lidé, kteří pijí kávu a užívají Prozac, hlásili neobvyklé chutě kávy.KofeinismusKofeinismus je stav spojený se spotřebou velkého množství kofeinu. Příznaky kofeinismu jsou závislost, nervozita, podrážděnost, nespavost, neklid, bušení srdce a bolesti hlavy.Kofein může ovlivnit všechny systémy našeho těla: nervový, oběhový, dýchací, zažívací, vylučovací, endokrinní, atd. Zneužívání kávy způsobí přebití jednoho nebo více z těchto systémů a způsobí onemocnění. Ujistěte se, že rozumíte všem kladům a záporům pití kávy .Druhy kávy, Arabica vs RobustaOdrůdy kávyTyp kávy a praženímné maso jsou pro náš konečný produkt v našich šálcích nesmírně důležité.Nejběžnějšími druhy kávy jsou arabica a robusta.Arabica je nejčastěji používaným typem kávy s více než 80% celkové produkce kávy.Robusta je druhá nejpoužívanější odrůda kávy a je dobře známá svou odolností vůči škůdcům a nižší výrobní cenou.Mezi další méně oblíbené druhy kávy patří káva Liberica, kameronská káva, káva Kongo, káva Sierra Leonean a káva Bengálsko.Arabica vs RobustaArabica je více kyselá než robusta a má více chuti. Coffea Canephora (Robusta) má silnější hořkost velmi běžnou ve francouzské a italské přípravě kávy a obsahuje více kofeinu.Coffea arabica, má mnoho odrůd v závislosti na zemi původu, zeměpisných podmínkách a dalších jemnějších faktorech.V ideálním případě by se káva měla vařit ze směsi dvou odrůd, aby se získala dokonale vyvážená káva. 65% arabica a 35% robusta je populární poměr, ale člověk by měl zažít různé směšovací poměry. Upřednostňuji asi 75% arabiky a 25% robusty.Vaření kávyVaření kávy může být složitý úkol, který vyžaduje hlubokou znalost kávy, praženou kávu a mletí.Příprava a podávání kávy se věnuje práci na plný úvazek. Zaměstnanec, který vyrábí a podává kávu, se nazývá barista. Pivovarnická káva zahrnuje znalosti o pražení, mletí, konzervování kávy, jakož i kombinování přísad pro recepty na kávu.Káva může být vařena mnoha způsoby, nejpopulárnější způsoby vaření jsou:EspressoSpeciálně konstruovaná zařízení tlačí páru kávovými mleti při daném tlaku. Největší množství aromatických olejů je udržováno a káva neobsahuje tolik kofeinu jako jiné metody.French pressFrench press používá kovový filtr, který bude filtrovat méně aromatických olejů, které ocení kávoví snobi, jako jsem já.Turecká , řecká, východoevropská (turecké varianty)Při přípravě turecké kávy se zrna mele na jemný prášek a vyluhuje nebo vaří na nízké teploty. Aromatické oleje se uchovávají.Překapávaná kávaJe to nejoblíbenější metoda vaření piva. Používá papírový filtr, který drží mletou kávu. Voda prochází kávou a papírem. Více kofeinu než jiné metody, ale káva je velmi čirá, méně vůní a chutí.Vařená za studenaTento druh kávy se připravuje studenou infuzí mleté ​​kávy. Studená káva má více chutí, méně kyselosti a méně kofeinu.CaPhe, (Vietnamese)Používá zařízení podobné francouzskému tisku. Káva je mletá velmi dobře. Mnoho vůní je zachováno.Single serv brewJe to opravdu speciální druh kávy, protože používá pumpu k průchodu páry skrze mleté ​​kávy, ale nejde ani o espresso. V závislosti na výrobci vám sládek dá kávu od kapající kávy po espresso.Další informace naleznete také v našem podrobném průvodci vaření kávy  .Pražení kávyPražení kávy je jedním z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy. praženímním se mění chemické vlastnosti zrn, takže mají správnou chuť a aroma. Bez pražení je káva nevýrazná bez chuti a chuti. Různé stupně pražení umožňují získání různých chutí a chutí. Někteří lidé raději kupují zelenou kávu a pečou ji doma pro lepší kontrolu nad chutí a maximální svěžest. Zelené zrna jsou stabilnější než ty pražené, takže káva neztratí aroma.Zde jsou hlavní stupně praženímní:Lehké: - Cinnamon Roast, New England RoastStřední: - American Roast, City Roast, Full City RoastPlné: - Vienna Roast, (jeden z mých bývalých oblíbených)Dvojité - Francouzská praženímně, italská praženímně, španělská nebo turecká praženímně (italská praženímně je moje současná oblíbená) a španělská praženímně  je nejtemnější pražená káva.Tmavé pražení vs. Světlé praženíKterá praženímně je nejlepší?Čím více zrna pražíme, tím méně původní chuti zůstane nahrazeno specifickou chutí a chutí praženímně.Káva pražená a typ je získaná chuť, typ kávy jsem v životě několikrát změnil a pokaždé, když jsem měl problémy s přizpůsobením. Neexistuje dokonalá praženímně, protože všichni máme své preference.Některé druhy kávy budou „vyžadovat“ méně pražení, aby si udržely více své osobnosti. Některé druhy vaření však vyžadují speciální typ praženímní. Například turecká káva a espresso potřebují tmavší praženímně, domácí směsi (melange maison) jsou středně praženímné, takže si zachováváme některé z původních kávových příchutí.Vypil jsem celou řadu pražené kávy a užíval jsem si všech typů. Jedinou poznámkou, kterou zde mám, je, že velmi tmavé druhy praženímně ztratí veškerou svou osobnost a stanou se hořkými. Při vyšších teplotách a dlouhodobém vystavení teplu cukr z fazolí karamelizuje a nakonec zmizí a přeměňuje se na dřevěné uhlí.Tímto způsobem získává káva svou zvláštní hořkost. Někdy se jedná o postup, který zakrývá špatnou chuť kávy nízké kvality. Spálením kávových zrn se ztratí všechny původní aroma. Na rozdíl od všeobecného názoru, že tmavé praženímné zrna nabízejí silnější kávu, dochází také ke ztrátě kofeinu. Rozdíl je však minimální, takže většina z nás by si ani nevšimla rozdílu.Mletí kávyMletí kávy je velmi důležitým aspektem přípravy kávy. Mletí ovlivní chuť, chuť a sílu kávy (množství extrahovaného kofeinu).Například mleté ​​espresso je někde mezi tureckým - nejjemnějším mletím - a kapajícím mletím. Turecká sládka potřebuje velmi jemnou mletou kávu, aby odhalila všechny kávové příchutě a snadno klesla ke dnu šálku.Turecká káva se tradičně podává nefiltrovaná, aby se zachovalo maximum aromatických olejů, které dodávají chuť.Mletí je jedním z nejnovějších kroků při přípravě kávy. Po rozemletí existuje mnohem více kontaktní plochy se vzduchem (kyslík), takže je zde větší oxidační povrch; to je důvod, proč by se mletí mělo provádět vteřiny těsně před vařením. Instantní káva sušená mrazemInstantní kávu jsem přestal pít dávno, ale chtěl jsem zkusit bezkofeinu. Po dlouhém výzkumu jsem si myslel, že bio káva bude mít největší smysl. Zkusil jsem Mount útočiště a teď je jeden z mých odpoledních teplých nápojů, střídá se s kávovými náhražkami.Instantní organická káva Mount Hagen je organicky pěstovaná vysokohorská káva vyrobená ze 100% fazolí Arabica. Je to první certifikovaná organická lyofilizovaná káva na světě.Mount Hagen je 100% ekologický certifikován společností EcoCert v souladu s ekologickými standardy amerického ministerstva zemědělství. Lyofilizovaný kávový proces je dosažen bez použití jakékoli formy konzervačních látek nebo přísad. Kávy Mount Hagen pocházejí z plantáží nejlepších pěstitelských oblastí na světě. Je to jedna z nejlepších káv bez kofeinu.Kávová zrna - odkud pocházejíTo, co nazýváme kávová zrna, není zrna, je to vlastně jáma kávové třešně. Třešňová káva je plodem malého stromu nebo keře, v závislosti na rozmanitosti rodu coffea. Třešně se sbírají, když jsou zralé a semena se oddělí. Někteří pražiči nechají ovoce na semenu vyschnout, jiní ovoce okamžitě odstraní. Ponecháním ovoce více na semenech se zachová více chuti, ale proces separace je komplikovanější.zrna zpracovávají různé techniky. zrna jsou sušeny, a v tomto stavu to jsou tzv. Zelené kávové boby. Zelené zrna jsou poté transportovány do pražíren. Nepražené zrna (zelené) jsou velmi stabilní a neztratí chuť. Jakmile se však praží, zrna začínají ztrácet chuť pokaždé, když přijdou do styku se vzduchem. Proto je nejlepším způsobem, jak udržet kávu čerstvou, vzduchotěsný příjemce.Jaký je důvod, proč máte rádi kávu?Je to celý zážitek, nebo je to jen kofein?Je káva pro vás důvodem k socializaci?Nebo je jen potřeba něco, co vás ráno probudí?Podělte se o své myšlenky na kávu. 

folder_openPřiřazené štítky

Ledová Káva VS. Cold Brew Coffee - Jaký Je Rozdíl?

access_time22.říjen 2019personAdmin

Existuje mnoho mylných představ, pokud jde o rozdíly mezi ledovou a studenou kávou. Přemýšleli jste někdy, co odlišuje tyto dva? Pak jste na správném místě, přečtěte si, prosím, níže! Ať už si budete připravovat jakoukoliv kávu, je potřeba mít kvalitní a čerstvou kávu.LEDOVÁ KÁVATato forma kávy je ta, která převzala USA a je často spojována se jménem Starbucks a jejich širokou paletou různých ledových kávových nápojů. Aby se věci udržely jednoduché, ledová káva je jen horká vařená káva, která byla ochlazena a poté nalita na led. Přestože je horká káva obvykle vařena extra silná, aby odpovídala ředění z ledu, je nalita. Pokud nechcete vařit kávu příliš silnou na to, aby se nalila na led, skončí vám vodnatá a slabá káva, která postrádá hloubku chuti a kofeinu. Ledová káva spotřebovaná sama o sobě může být opravdu hit-nebo-miss.Důležité je poznamenat, že ledová káva, i když je studená, je-li konzumována, je stále velmi rychle vařena (během několika minut) s vodou o teplotě přibližně 200 stupňů. To je důležité si uvědomit, protože díky této metodě vaření je ledová káva stále vysoce kyselá a může být hořká podle chuti; proto společnosti jako Starbucks utopily své ledové kávové nápoje v sirupech, mléce, cukrech a šlehačce. Kávová zrna obsahují kyseliny chlorogenové (quinic a caffeic), které jsou extrahovány a absorbovány horkou vodou při vaření kávy. To dává kávě její kyselost a její hořkou a špatnou chuť. Proto je ledová káva, jak bylo uvedeno výše, docela horká káva, která byla ochlazena a nalita na led.STUDENÁ KÁVA Další forma „studené kávy“, ale metoda vaření je drasticky odlišná od ledové kávy a v důsledku toho produkuje mnohem plynulejší a chutnější kávu, která sama o sobě chutná úžasně. Metoda vaření piva za studena nahrazuje teplotu (200 stupňů ish vody) časem (24 hodin metodou STIR) a používá ke zpomalení strmé kávy buď pokojovou teplotu, nebo studenou vodu.Pomalým namočením mleté ​​kávy v chladné vodě po dlouhou dobu chladná voda absorbuje mnohem méně těchto kyselin quinic a caffeic. Proto je váš konečný produkt o 60-65% méně kyselý než horká nebo dokonce ledová káva a výsledkem je mnohem hladší káva, která se může pochlubit vynikající chutí a stejným obsahem kofeinu jako kofein je rozpustná ve vodě. Pomalé máčení kávy také snižuje okysličení, což je nejhorší nepřítel kávy. Snížené vystavení kyslíku touto metodou vaření piva za studena drasticky zvyšuje také trvanlivost kávy.Mnoho chlazených káv se připravuje jako koncentrát, který je třeba před konzumací zředit. Kávy na přípravu studeného nápoje připravené k pití se však staly stále populárnější, protože společnosti, jako jsou ty naše ve společnosti STIR Mobile Coffee, si po měsících testování vyžádaly dostatek času na to, aby zjistily dokonalý poměr voda-káva. Výsledkem je studený kávový produkt, který je připraven k pití přímo z láhve s vysokým obsahem kofeinu (máme také bez kofeinu), ultra hladký, pyšní se silnou chutí kávy a má nízkou kyselost. Zní to chutné a osvěžující, že?  

folder_openPřiřazené štítky