Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz french press

French press - Jak na přípravu ?

access_time30.září 2019personAdmin

 Piju kávu docela pravidelně asi 16 nebo 17 let. Pravděpodobně byste mi mohli říct, že to mělo téměř všechny negativní účinky na zdraví v knize, a já bych to pořád vypil. Je to jedno z nejdokonalejších a základních potěšení v životě. Pokud jste pití kávy, máte to.Neexistuje absolutně nic jako přetrvávající nad horkou šálkou čerstvě připravené kávy, doplněné těžkou smetanou, první ráno.Můj manžel a já jsme se posadili ke stolu, mluvili o plánech na den a odložili, aby se děti oblékly na snídani a na všechny ostatní domácí práce, k nimž se musíme dostat, jen se trochu déle napít našich hrnků.Kávu jsem vždy miloval, ale poté, co jsem ji začal připravovat s celými fazolemi, French pressem a šlehačkou, neměl jsem tušení, co mi chybí. Mletí čerstvých kávových zrn se může zdát jako příliš velké úsilí, ale jakmile budete chtít, nastavíte svůj budík každý den 30 sekund, aby to bylo tak. Ano, 30 sekund, protože to je VŠECHNO to trvá!DODÁVKY, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRENCH PRESSU:Vyrobit nejlepší kávu ve French pressu je super snadné, zejména jakmile se to stane! Vše, co potřebujete, je několik základních spotřebních materiálů.6 šálků dvojité stěny z nerezové oceli French pressMlýnek na kávuRychlovarná konvice POKYNY PRO PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍ KÁVY:Tyto pokyny vyprodukují dva 12 oz šálků kávy.1. Přidejte 3/4 šálku celé pražených kávových zrn do mlýnku na kávu standardní velikosti.2. Zrna mlete, dokud nejsou hrubě mleté.3. Přidejte čerstvě mleté ​​zrna do french pressu o hmotnosti 26 uncí (6 šálků).4. Zakryjte zrna vodou, která je těsně pod varem. Naplňte french press asi do půl palce od vrcholu.5. Dejte zrna trochu rozrušit.6. Vložte píst do hrnce a zatlačte jej jen trochu dolů, abyste se ujistili, že kávová zrna jsou pod hladinou horké vody.7. Nechte kávu stlačenou asi 5 minut.8. Přidejte několik polévkových lžic čerstvého těžkého krému na dno hrnku, doplňte francouzskou kávou a užijte si to! NĚKOLIK POZNÁMEK O TOM, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU:Nejlepší je použít French press z nerezové oceli s dvojitou stěnou. Udrží kávu teplejší mnohem déle. S tímto druhem tisku si můžete vychutnat teplý šálek kávy až hodinu po jeho přípravě. Skleněný lis drží teplo pouze asi 10 minut.Jděte na středně pečenou kávu. To je samozřejmě jen moje preference, ale pokud jste na kávě a mletí vlastních zrn, bude to pro vás pravděpodobně nejlepší volba. Moje oblíbená značka, hlavně za cenu, a protože je ekologická, je celá pražená kávová zrna ALDI celé fazole. Také mám rád Pike's Place pečený od Starbucks, ale jen velmi zřídka. Obvykle právě tehdy, když mi to máma koupí na Vánoce!Ujistěte se, že nedržíte zrnka kávy tak jemně, jak je to u mleté ​​kávy. To znamená, že budete procházet kávu trochu rychleji, ale chuť rozhodně stojí za to! 

folder_openPřiřazené štítky

Naučte se, jak vybrat a připravit kávu

access_time30.září 2019personAdmin

Lidé se po dlouhou dobu rozhodli pít kávu ráno. Pomáhá otevírat oči a má bohatou, slanou chuť. Udělat skvělý šálek jemné kávy vyžaduje určité znalosti. Je možné se naučit triky obchodu přezkoumáním tipů, které následují.Pokud chcete kávu připravit, zamíchejte ji uvnitř hrníčku ihned po vaření. Rychle promíchání kávy přinese jeho vůni a chuť. Když si ji podáte, dostanete bohatší chuť a budete odměněni delikátní vůní, kterou žádají milovníci kávy.Kávová zrna nemelte, dokud není čas je uvařit. Jakmile se mletá káva, její chuť se začne rozptýlit. Nikdy nezměřujte všechny vaše zrna dopředu, protože káva bude mít slabší chuť.Chcete na své hosty zapůsobit skvělou kávou? Vyzkoušejte jazzing tak, jak vypadá, zdobením latte. Cvičení květin nebo listů může vaše hosty velmi zapůsobit. Smíchejte mléko s rozpuštěnou čokoládou a poté při přípravě kávy cvičte.Ujistěte se, že s kávou používáte vysoce kvalitní vodu. Podvodní voda bude mít nepříznivý dopad na chuť kávy. Hledejte vodu s minerálním množstvím. Pokud tak neučiníte, může mít káva hořkou chuť.Jak drahý, jak to může být, dopřejte si nějakou kávu z obchodu jednou za čas. Speciální kavárny nabízejí ve své kávě mnoho skvělých doplňků. Mezi příklady patří šlehačka, čokoládové kadeře a zpěněné espresso.Zamyslete se nad tím, kolik šálků kávy potřebujete, než určíte rovnováhu vody a zrn. Šálek kávy je tradičně šest uncí, zatímco odměrka je osm. V ideálním případě byste měli použít dvě tbs. kávy se šesti oz. z vody. Používání odměrných šálků může způsobit, že bude káva příliš zalévána.Při pokusu o snížení příjmu kofeinu nemusíte vyzkoušet studenou krůtí metodu. Můžete se z toho zbavit smícháním běžných fazolí a bezkofeinových fazolí. Pokud snižujete obsah kofeinu, ujistěte se, že všechny poměry zůstávají stejné.Pokud vaše nové dítě spotřebovává tolik času, že nemůžete pít ani kávu ve svém vlastním domě, vyzvedněte si kávu v nedaleké kavárně, která má projížďku. S dětmi můžete dojet na krátkou vzdálenost a snadno si opravit kofein.Káva je dobrá, ale příliš nepijte. Nadměrné pití kávy vás může zbavit dehydratace. K vyvážení účinků jedné šálky kávy jsou zapotřebí dvě porce vody. Pití více než šálek kávy může způsobit dehydrataci.Jak již bylo zmíněno, lidé z celého světa pijí každé ráno kávu. Jen málo věcí je přitažlivějších než vůně a chuť bohatého, robustního kávového nápoje. Jakmile pochopíte kroky potřebné k vytvoření perfektního hrnce kávy, můžete si kávu vychutnat každé ráno. Stačí použít tipy poskytnuté při příštím vaření kávy.

folder_openPřiřazené štítky

Espresso Vs překapávaná káva - Jaké Jsou Rozdíly?

access_time30.září 2019personAdmin

Káva - je to obecný pojem, který pokrývá tolik různých nápojů. Přemýšleli jste někdy o tom, proč vaše ranní kapající káva ze stroje doma chutná a vypadá úplně jinak, než espresso, které si objednáte v kavárně? Nejsi sám! Jak se ukázalo, espresso a kapající káva jsou naprosto odlišné nápoje, které vyhovují různým lidem v různých situacích. Nemluvě o všech ostatních druzích kávy, jako je káva French Press, nalít kávu nebo dokonce instantní kávu.O všech různých druzích kávy byly napsány celé knihy a o tomto tématu bychom mohli mluvit celé dny. V tomto článku se proto zaměříme na velmi důležitou otázku, proč byste si vybrali jednu vs druhou?Naučte se rozdíly mezi kapající kávou a espressem . Vyberte si ten správný nápoj v kavárně a zníte jako barista, když to vysvětlíte svým přátelům.Stručná historie kávy…Káva je absolutně všude, je to velká část většiny našich životů. Výzkum ukazuje, že přibližně 90 procent dospělých a 73 procent dětí (můžete tomu věřit?) Konzumovat kofein v nějaké formě. Ale odkud to přišlo?Původ kávyKofein byl pravděpodobně konzumován lidmi od doby kamenné. Důkazy naznačují, že naši předkové žvýkali kofeinované rostliny, aby mohli těžit z jejich magických vlastností. Káva, jak víme, však byla s největší pravděpodobností poprvé vynalezena v 15. století v Etiopii a exportována do Jemenu.První espresso strojEspresso přišlo o něco později. Existuje několik zdrojů, které naznačují, že espresso mohlo být vynalezeno již v 16. století. První oficiální stroj na espresso však nebyl patentován až v roce 1884 v Turíně a byl vynalezen člověkem jménem Angelo Moriondo. Říká se, že Moriondo chtěl urychlit proces přípravy kávy a našel způsob, jak toho dosáhnout pomocí tlaku. Slovo „espresso“ má tedy původ ve slovech „tlak“ a „vyjádřit“.Vynález moderního espressaMoriondoův stroj nebyl jako stroje na espresso, které známe dnes. Byl vynalezen pro vaření piva a ne pro jednotlivé šálky kávy. Moriondo design byl vylepšen další Ital, Luigi Bezzera v roce 1901, takže stroj byl schopen vařit na šálek, který umožnil espresso být podáván mnohem čerstvější. Patent pro tento stroj byl poté koupen obchodníkem Desiderio Pavoni (tolik matoucích italských jmen), který prodával stroj na espreso a přinesl ho masám. Prvním strojem na espresso, který byl použit ve Spojených státech, byl ve 20. letech La Pavoni.Vynález kapkové kávyFiltry na odkapávací kávu byly ve skutečnosti vynalezeny přibližně ve stejnou dobu v roce 1908 Němcem jménem Melitta Bentz. První elektrický kávovar nebyl vynalezen, neuvěřitelně, až do 50. a elektrických kapacích kávovarů se stal domácím standardem v 70. letech.Příprava dělá rozdíl! Takže jsem zmínil, že espresso bylo vynalezeno, aby zážitek z vaření kávy byl rychlejší a pohodlnější.Filtrovaná káva byla také vynalezena, aby bylo pohodlnější vařit a filtrovat kávu. Z tohoto pohledu jsou káva a espresso stejné. Tam se však podobnosti zastaví. Zde je tabulka s parametry vaření piva porovnány vedle sebe. Pivovarský parametr Překapávaná kávaEspressoHrubost mletístřednípokutaTeplota vaření190 až 196 ° F198 až 205 ° FČas přípravy45 minut 22-30 sekundMetoda extrakcegravitacetlakEspresso vs překapávaná káva - Podívejte se a ochutnejteKapající káva je tenká a nemá žádný krém. Espresso je naopak silné, mastné a pokud je správně připraveno, má na něm lahodné crema. Kapající káva má tendenci chutnat jemněji a jasněji ve srovnání s espressem, které chutná silněji a plněji.Nyní jsme diskutovali o tom, jak se espresso vaří na kávu jinak. Espresso potřebuje vysoký tlak a jemné mletí kávy. Kapající káva potřebuje filtr, mletý cukr a gravitaci. Tyto různé způsoby vaření piva umožňují, aby různé vlastnosti fazole procházely do kávy nebo do espressa. Nejprve se pojďme podívat na vzhled kávy.VzhledPoužíváme filtr pro kapající kávu, abychom zastavili příliš mnoho potenciálně škodlivých vlastností mleté ​​kávy, která se dostala do našeho nápoje. Je to proto, že voda je v kontaktu s kávou mnohem déle. Zjevnou výjimkou z tohoto pravidla je French Press, ale to je téma pro další článek! Rychlejší způsob vaření piva pro espresso má své výhody a nevýhody. Skutečnost, že voda je v kontaktu s kávou po mnohem kratší dobu, znamená, že není třeba filtr.Kávový olejŽádný filtr pro milovníky kávy znamená jednu věc - olej! Olej z kávových zrn obsahuje mnoho mikroskopických a nerozpustných látek. Bez papírového filtru se některé z těchto sloučenin dostanou do espressa, a to i v krátké době vaření. Tyto látky se nerozpouštějí ve vodě, proto neprocházejí filtrem. Díky tomu je espresso mnohem silnější, olejnatější nápoj.Oleje v espressu jsou emulgovány na koloid. Co to na Zemi znamená, slyším, že se ptáš? Koloid je v podstatě malé částice z jedné látky, které jsou suspendovány v jiné látce. To je důležité, protože nám dává naši crema a přináší nám rozdíl v chuti mezi kávou a espressem.Chuť - EspressoPřítomnost oleje v espressu znamená, že v naší kávě získáváme více oleje z oleje. Crema je zde ale opravdu důležitá. Působí téměř jako obal pro espresso a zámky ve všech těchto příchutích, čímž udržuje espreso příchutí déle.Chuť - překapávaná kávaKapající káva, na druhé straně, nemá žádnou z mastných vlastností (nebo alespoň mnohem, mnohem méně), které najdeme v espressu, takže tyto chutě chybí. Pro filtrační kávu však není vše ztraceno. Skutečnost, že voda je v kontaktu s kávovými zrny po mnohem delší dobu, znamená, že je schopna v průběhu času extrahovat různé příchutě, které v espressu nenajdeme.Espresso - Ochutnávky Degustační tóny v espressu bývají tmavší, výživnější a více čokoládové (z hlediska kávy). Spousta espressa bude mít hořkou chuť než kapající káva. Důvodem je špatně připravená káva, i když víc než skutečná kvalita espressa. Dobře připravené espresso by mělo být podle chuti sladké.Filtrování kávy - poznámky k ochutnávceTypické poznámky k ochutnávce pro filtrovanou kávu pak bývají ovocnější, jasnější a kyselejší (z hlediska PH, nikoli skutečné kyseliny). Zda je espresso nebo kapající káva chutnější nebo lepší, je zcela na jednotlivci. Tyto chutě mohou být také upraveny a manipulovány v závislosti na typu použitého fazole a typu pečeně, více na tom nyní.

folder_openPřiřazené štítky

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

access_time30.září 2019personAdmin

Co je káva a proč ji máme rádi?Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však obsahuje mnoho antioxidantů a kofein, tolik potřebný „pick-me-up“. Mohl by to být důvod, proč to nakonec „milujeme“? Nebo je to jen závislost?Káva, nápoj, je výsledkem vaření pražených a mletých kávových zrn.Kávová zrna jsou jámy ovoce z kávovníku.Kávovník (Coffea) je stálezelený stromeček nebo keř, který roste v tropickém klimatickém regionu. Kávová zrna ve skutečnosti nejsou zrna, jsou to jámy odstraněné z třešní.Káva je přírodní stimulant vytvářející mírnou závislost a je spojena s mnoha přínosy pro zdraví. Zneužívání kávy však může mít za následek mnoho zdravotních problémů.Nápoj vyrobený z kávových zrn je jedním z nejoceňovanějších na světě a představuje důležité procento vývozu z mnoha zemí.Kofein je kávový extrakt a ve farmaceutickém průmyslu se velmi často používá.Káva DefiniceDefinice vaření kávyKáva je vařený nápoj získaný extrakcí rozpustných složek ve vodě z pražené jámy třešně kávy. Káva je nápoj s proměnlivým procentem kofeinu a se specifickou vůní a chutí.Vůně a chuť se liší podle rodu Coffea, metody extrakce, kvality kávových zrn a koncentrace konečného nápoje. Metody extrakce jsou volně rozděleny do dvou kategorií: extrakce za studena nebo vaření za studena a extrakce za tepla, která zahrnuje extrakci za nízkého tlaku a extrakci za vysokého tlaku v případě espressa. Co je kofein?Kofein je bílá hořká krystalická látka extrahovaná z různých rostlin, nejoblíbenější je káva. Kofein je toxický ve velmi velkých dávkách, ale v normálních dávkách má vysoké terapeutické hodnoty. Kofein však vytváří fyzickou i duševní závislost. Kofein je psychoaktivní droga , jedna z mála neregulovaných.Nebezpečí příliš mnoho kávyKáva je návykováKofein je mírně návyková látka a lidé, kteří přestanou konzumovat, zažívají určité abstinenční účinky. Odběr kávy může mít za následek vážné bolesti hlavy, které mohou trvat až týden.Zneužívání kávy je nebezpečnéPříliš mnoho kofeinu může způsobit neklid, nevolnost, bolesti hlavy, napjaté svaly a problémy se spánkem.Káva může zhoršovat vředové problémy a způsobit pálení žáhy.Problémy sespaním Spotřeba kávy odpoledne může ovlivnit spánek a způsobit nespavost. Mladí lidé by nikdy neměli pít kávu. Pravidelná konzumace kávy může být pro mladé lidi stejně špatná jako alkohol, ale protože účinky kávy nejsou okamžité, obvykle to považujeme za méně nebezpečné.Problémy s kávou a pokožkouPro mnoho lidí bude káva způsobovat kožní problémy. Vypadá to, že autoimunitní kožní poruchy jsou v přímém vztahu k množství spotřeby kávy. Značná dehydratace způsobená kávou také způsobuje kožní problémy.Káva - počet kaloriíKáva samotná má pouze 2 kalorií na jednu porci. Když však přidáme krém a cukr, který může hodně změnit počet kalorií. Kávové nápoje, které dostanete v kávových řetězcích (Starbucks, Dunkin 'Donuts atd.), Mohou v závislosti na velikosti dosáhnout až 380 kalorií. Přiznám se, že do své kávy přidávám cukr, ale držím se dál od mixů Starbucks.Kofein a absorpce vápníkuKofein narušuje mechanismus absorpce vápníku, což vede k osteoporóze. Pokud se u vás může vyvinout osteoporóza, vyhněte se spotřebě kávy.Káva a drogyKáva může interagovat s jinými drogami a případně je potenciovat. Například káva a fluoxetin společně mohou způsobit vedlejší účinky, jako je úzkost, rozrušení a extrémní bdělost. Lidé, kteří pijí kávu a užívají Prozac, hlásili neobvyklé chutě kávy.KofeinismusKofeinismus je stav spojený se spotřebou velkého množství kofeinu. Příznaky kofeinismu jsou závislost, nervozita, podrážděnost, nespavost, neklid, bušení srdce a bolesti hlavy.Kofein může ovlivnit všechny systémy našeho těla: nervový, oběhový, dýchací, zažívací, vylučovací, endokrinní, atd. Zneužívání kávy způsobí přebití jednoho nebo více z těchto systémů a způsobí onemocnění. Ujistěte se, že rozumíte všem kladům a záporům pití kávy .Druhy kávy, Arabica vs RobustaOdrůdy kávyTyp kávy a praženímné maso jsou pro náš konečný produkt v našich šálcích nesmírně důležité.Nejběžnějšími druhy kávy jsou arabica a robusta.Arabica je nejčastěji používaným typem kávy s více než 80% celkové produkce kávy.Robusta je druhá nejpoužívanější odrůda kávy a je dobře známá svou odolností vůči škůdcům a nižší výrobní cenou.Mezi další méně oblíbené druhy kávy patří káva Liberica, kameronská káva, káva Kongo, káva Sierra Leonean a káva Bengálsko.Arabica vs RobustaArabica je více kyselá než robusta a má více chuti. Coffea Canephora (Robusta) má silnější hořkost velmi běžnou ve francouzské a italské přípravě kávy a obsahuje více kofeinu.Coffea arabica, má mnoho odrůd v závislosti na zemi původu, zeměpisných podmínkách a dalších jemnějších faktorech.V ideálním případě by se káva měla vařit ze směsi dvou odrůd, aby se získala dokonale vyvážená káva. 65% arabica a 35% robusta je populární poměr, ale člověk by měl zažít různé směšovací poměry. Upřednostňuji asi 75% arabiky a 25% robusty.Vaření kávyVaření kávy může být složitý úkol, který vyžaduje hlubokou znalost kávy, praženou kávu a mletí.Příprava a podávání kávy se věnuje práci na plný úvazek. Zaměstnanec, který vyrábí a podává kávu, se nazývá barista. Pivovarnická káva zahrnuje znalosti o pražení, mletí, konzervování kávy, jakož i kombinování přísad pro recepty na kávu.Káva může být vařena mnoha způsoby, nejpopulárnější způsoby vaření jsou:EspressoSpeciálně konstruovaná zařízení tlačí páru kávovými mleti při daném tlaku. Největší množství aromatických olejů je udržováno a káva neobsahuje tolik kofeinu jako jiné metody.French pressFrench press používá kovový filtr, který bude filtrovat méně aromatických olejů, které ocení kávoví snobi, jako jsem já.Turecká , řecká, východoevropská (turecké varianty)Při přípravě turecké kávy se zrna mele na jemný prášek a vyluhuje nebo vaří na nízké teploty. Aromatické oleje se uchovávají.Překapávaná kávaJe to nejoblíbenější metoda vaření piva. Používá papírový filtr, který drží mletou kávu. Voda prochází kávou a papírem. Více kofeinu než jiné metody, ale káva je velmi čirá, méně vůní a chutí.Vařená za studenaTento druh kávy se připravuje studenou infuzí mleté ​​kávy. Studená káva má více chutí, méně kyselosti a méně kofeinu.CaPhe, (Vietnamese)Používá zařízení podobné francouzskému tisku. Káva je mletá velmi dobře. Mnoho vůní je zachováno.Single serv brewJe to opravdu speciální druh kávy, protože používá pumpu k průchodu páry skrze mleté ​​kávy, ale nejde ani o espresso. V závislosti na výrobci vám sládek dá kávu od kapající kávy po espresso.Další informace naleznete také v našem podrobném průvodci vaření kávy  .Pražení kávyPražení kávy je jedním z nejdůležitějších kroků při výrobě kávy. praženímním se mění chemické vlastnosti zrn, takže mají správnou chuť a aroma. Bez pražení je káva nevýrazná bez chuti a chuti. Různé stupně pražení umožňují získání různých chutí a chutí. Někteří lidé raději kupují zelenou kávu a pečou ji doma pro lepší kontrolu nad chutí a maximální svěžest. Zelené zrna jsou stabilnější než ty pražené, takže káva neztratí aroma.Zde jsou hlavní stupně praženímní:Lehké: - Cinnamon Roast, New England RoastStřední: - American Roast, City Roast, Full City RoastPlné: - Vienna Roast, (jeden z mých bývalých oblíbených)Dvojité - Francouzská praženímně, italská praženímně, španělská nebo turecká praženímně (italská praženímně je moje současná oblíbená) a španělská praženímně  je nejtemnější pražená káva.Tmavé pražení vs. Světlé praženíKterá praženímně je nejlepší?Čím více zrna pražíme, tím méně původní chuti zůstane nahrazeno specifickou chutí a chutí praženímně.Káva pražená a typ je získaná chuť, typ kávy jsem v životě několikrát změnil a pokaždé, když jsem měl problémy s přizpůsobením. Neexistuje dokonalá praženímně, protože všichni máme své preference.Některé druhy kávy budou „vyžadovat“ méně pražení, aby si udržely více své osobnosti. Některé druhy vaření však vyžadují speciální typ praženímní. Například turecká káva a espresso potřebují tmavší praženímně, domácí směsi (melange maison) jsou středně praženímné, takže si zachováváme některé z původních kávových příchutí.Vypil jsem celou řadu pražené kávy a užíval jsem si všech typů. Jedinou poznámkou, kterou zde mám, je, že velmi tmavé druhy praženímně ztratí veškerou svou osobnost a stanou se hořkými. Při vyšších teplotách a dlouhodobém vystavení teplu cukr z fazolí karamelizuje a nakonec zmizí a přeměňuje se na dřevěné uhlí.Tímto způsobem získává káva svou zvláštní hořkost. Někdy se jedná o postup, který zakrývá špatnou chuť kávy nízké kvality. Spálením kávových zrn se ztratí všechny původní aroma. Na rozdíl od všeobecného názoru, že tmavé praženímné zrna nabízejí silnější kávu, dochází také ke ztrátě kofeinu. Rozdíl je však minimální, takže většina z nás by si ani nevšimla rozdílu.Mletí kávyMletí kávy je velmi důležitým aspektem přípravy kávy. Mletí ovlivní chuť, chuť a sílu kávy (množství extrahovaného kofeinu).Například mleté ​​espresso je někde mezi tureckým - nejjemnějším mletím - a kapajícím mletím. Turecká sládka potřebuje velmi jemnou mletou kávu, aby odhalila všechny kávové příchutě a snadno klesla ke dnu šálku.Turecká káva se tradičně podává nefiltrovaná, aby se zachovalo maximum aromatických olejů, které dodávají chuť.Mletí je jedním z nejnovějších kroků při přípravě kávy. Po rozemletí existuje mnohem více kontaktní plochy se vzduchem (kyslík), takže je zde větší oxidační povrch; to je důvod, proč by se mletí mělo provádět vteřiny těsně před vařením. Instantní káva sušená mrazemInstantní kávu jsem přestal pít dávno, ale chtěl jsem zkusit bezkofeinu. Po dlouhém výzkumu jsem si myslel, že bio káva bude mít největší smysl. Zkusil jsem Mount útočiště a teď je jeden z mých odpoledních teplých nápojů, střídá se s kávovými náhražkami.Instantní organická káva Mount Hagen je organicky pěstovaná vysokohorská káva vyrobená ze 100% fazolí Arabica. Je to první certifikovaná organická lyofilizovaná káva na světě.Mount Hagen je 100% ekologický certifikován společností EcoCert v souladu s ekologickými standardy amerického ministerstva zemědělství. Lyofilizovaný kávový proces je dosažen bez použití jakékoli formy konzervačních látek nebo přísad. Kávy Mount Hagen pocházejí z plantáží nejlepších pěstitelských oblastí na světě. Je to jedna z nejlepších káv bez kofeinu.Kávová zrna - odkud pocházejíTo, co nazýváme kávová zrna, není zrna, je to vlastně jáma kávové třešně. Třešňová káva je plodem malého stromu nebo keře, v závislosti na rozmanitosti rodu coffea. Třešně se sbírají, když jsou zralé a semena se oddělí. Někteří pražiči nechají ovoce na semenu vyschnout, jiní ovoce okamžitě odstraní. Ponecháním ovoce více na semenech se zachová více chuti, ale proces separace je komplikovanější.zrna zpracovávají různé techniky. zrna jsou sušeny, a v tomto stavu to jsou tzv. Zelené kávové boby. Zelené zrna jsou poté transportovány do pražíren. Nepražené zrna (zelené) jsou velmi stabilní a neztratí chuť. Jakmile se však praží, zrna začínají ztrácet chuť pokaždé, když přijdou do styku se vzduchem. Proto je nejlepším způsobem, jak udržet kávu čerstvou, vzduchotěsný příjemce.Jaký je důvod, proč máte rádi kávu?Je to celý zážitek, nebo je to jen kofein?Je káva pro vás důvodem k socializaci?Nebo je jen potřeba něco, co vás ráno probudí?Podělte se o své myšlenky na kávu. 

folder_openPřiřazené štítky