Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz o kávě

7 způsobů - Jak používat kávu v zahradě

access_time30.září 2019personAdmin

Chemicky začleněné pesticidy nezvýhodňují vaši zahradu ani vás. Naplňují vaše jídlo spoustou chemických složek, které zhoršují vaše zdraví. Místo toho nejsou organická hnojiva drahá, ale pomáhají vašim rostlinám růst.Není třeba spěchat do místního obchodu, stačí vstoupit do kuchyně a vzít si zbylou kávu.Díky použití kávového základu bude vaše zahrada šťastnější, protože obohatí půdu základními prvky, jako je draslík, dusík a další minerály.Na konci tohoto článku se dozvíte, že tato kávová základna, kterou hodíte, je v zahradě velmi užitečná.Jak používat kávu v zahradě?Poté, co si kávu užijete, hodte ji po kávě kolem rajčete, růže nebo jiné rostlinné rostliny. V žádném okamžiku si nevšimnete pozitivních výsledků.# 1 Kávový kompost v zahraděBohaté množství dusíku v kávové základně je cenným zdrojem pro váš kompostový koš.Přebytečný dusík může v zahradě degradovat vaši půdu, proto doporučujeme vyvážení mezi hnědým a zeleným kompostem. Kávová zrna spolu s kousky potravin spadají pod zelený kompost. Odstraňovač škůdců # 2Můžete zastavit mravence, slimáky a hlemýždi daleko od zahrady s kávou mletou barvou podél zahrady.Jen hromadu použité kávy v okolí rostliny a uvidíte, že to funguje skvěle při kontrole škůdců.# 3 Kočka odpuzujícíPřidaný bonus, který získáte z hromady kávy kolem rostliny, je, že kočky vaši zahradu nevykopávají.# 4 Zvyšuje kyselost v půděNe všechny rostliny milují kyselinu, ale existuje jen málo rostlin, jako jsou růže, gardénie a fothergily, které jsou považovány za rostliny milující kyselinu.Házení kávové sedliny v zahradě zvýší kyselost a další živiny v půdě.# 5 Tekuté hnojivoMísto hromadění v zahradě můžete vyrobit tekuté hnojivo bez chemikálií.Namočte 2 šálky kávy do kbelíku s vodou přes noc, ráno ji naplňte do sprejové láhve a použijte k hnojení rostlin.# 6 Použijte ji jako MulčPilířový kroužek použitých kávových zrn kolem rostliny pomůže regulovat růst plevelů a udržuje rostlinnou rostlinu dobře hydratovanou v horkých dnech.# 7 Růst přebytkuSmíchejte semena mrkve a ředkvičky s kávou, zdvojnásobte růst mrkve a ředkvičky.Z restaurací a Starbucks můžete bezplatně využít kávové sedačky zdarma. Pokud jste někdy používali kávové sedliny v zahradě a viděli jste pozitivní výsledky, dejte nám prosím vědět.

folder_openPřiřazené štítky

Jak osladit kávu bez cukru?

access_time30.září 2019personAdmin

Pro některé z vás může být pití kávy bez cukru děsivá myšlenka, ale nestresujte se! Existuje řada způsobů, jak můžete ochutnat kávu bez přidání cukru nebo nezdravých sladidel - a mám několik skvělých návrhů, které vám pomohou začít!Jak osladit kávu bez cukruPokud si rádi dopřáváte šálek kávy ráno, může to chvíli trvat, než se přizpůsobíte, ale vyplatí se to. Vychutnejte si kávu bez cukru a místo toho použijte tyto:ExtraktyPoužití dat pro sladění kávy vám také pomůže získat trochu navíc hořčíku, vlákniny a vitaminu B6. Chcete-li ochutnat kávu s datly, použijte datlovou pastu a experimentujte s ní a vyhledejte požadovanou sladkost. Vytváření pasty je opravdu jednoduché - namočte datle do vody po dobu jedné hodiny, poté smíchejte data s polévkovou lžičkou nebo dvěma z vody použité k jejich namočení. Míchejte, dokud z něj nevytvoří měkkou pastu a trochu promíchejte do čerstvě nalitého šálku kávy. SkořicePomlčka skořice ve vaší kávě může pomoci odhalit přirozenou chuť kávových zrn, může také přinést protizánětlivé výhody.  Četl jsem, že můžete také uložit kávová zrna se skořicí, abyste naplnili chuť. Dejte nám vědět, pokud jste to zkusili!Kakaový prášekJeden pro milovníky moka! Ano, můžete kakaový prášek použít ke sladění kávy. Zamíchejte malou čajovou lžičku a do kávy přidáváte nějaké antioxidanty.Měli byste pít kávu bez cukru? Věděli jste, že rafinované cukry, jako je bílý cukr, mohou být návykové? Rafinovaný cukr ve skutečnosti ovlivňuje vaše tělo mnoha způsoby. Zatímco přírůstek na váze je běžným problémem, je třeba vzít v úvahu také účinky na srdce a játra. Navíc jsou tu ty ošklivé hroty cukru v krvi a pády, s nimiž se můžeme potýkat - a Vím, že je nikdo nemá rád.   Ať už se snažíte snížit obsah rafinovaného cukru ve své stravě kvůli zdravotním problémům nebo proto, že se snažíte zhubnout, váš denní šálek kávy je skvělým místem pro začátek. Řezání cukru z kávy může pomoci snížit příjem.Pamatujte si, že si kávu můžete stále užívat, stačí si vybrat sladší alternativy!

folder_openPřiřazené štítky

French press - Jak na přípravu ?

access_time30.září 2019personAdmin

 Piju kávu docela pravidelně asi 16 nebo 17 let. Pravděpodobně byste mi mohli říct, že to mělo téměř všechny negativní účinky na zdraví v knize, a já bych to pořád vypil. Je to jedno z nejdokonalejších a základních potěšení v životě. Pokud jste pití kávy, máte to.Neexistuje absolutně nic jako přetrvávající nad horkou šálkou čerstvě připravené kávy, doplněné těžkou smetanou, první ráno.Můj manžel a já jsme se posadili ke stolu, mluvili o plánech na den a odložili, aby se děti oblékly na snídani a na všechny ostatní domácí práce, k nimž se musíme dostat, jen se trochu déle napít našich hrnků.Kávu jsem vždy miloval, ale poté, co jsem ji začal připravovat s celými fazolemi, French pressem a šlehačkou, neměl jsem tušení, co mi chybí. Mletí čerstvých kávových zrn se může zdát jako příliš velké úsilí, ale jakmile budete chtít, nastavíte svůj budík každý den 30 sekund, aby to bylo tak. Ano, 30 sekund, protože to je VŠECHNO to trvá!DODÁVKY, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU VE FRENCH PRESSU:Vyrobit nejlepší kávu ve French pressu je super snadné, zejména jakmile se to stane! Vše, co potřebujete, je několik základních spotřebních materiálů.6 šálků dvojité stěny z nerezové oceli French pressMlýnek na kávuRychlovarná konvice POKYNY PRO PŘÍPRAVU NEJLEPŠÍ KÁVY:Tyto pokyny vyprodukují dva 12 oz šálků kávy.1. Přidejte 3/4 šálku celé pražených kávových zrn do mlýnku na kávu standardní velikosti.2. Zrna mlete, dokud nejsou hrubě mleté.3. Přidejte čerstvě mleté ​​zrna do french pressu o hmotnosti 26 uncí (6 šálků).4. Zakryjte zrna vodou, která je těsně pod varem. Naplňte french press asi do půl palce od vrcholu.5. Dejte zrna trochu rozrušit.6. Vložte píst do hrnce a zatlačte jej jen trochu dolů, abyste se ujistili, že kávová zrna jsou pod hladinou horké vody.7. Nechte kávu stlačenou asi 5 minut.8. Přidejte několik polévkových lžic čerstvého těžkého krému na dno hrnku, doplňte francouzskou kávou a užijte si to! NĚKOLIK POZNÁMEK O TOM, JAK VYROBIT NEJLEPŠÍ KÁVU:Nejlepší je použít French press z nerezové oceli s dvojitou stěnou. Udrží kávu teplejší mnohem déle. S tímto druhem tisku si můžete vychutnat teplý šálek kávy až hodinu po jeho přípravě. Skleněný lis drží teplo pouze asi 10 minut.Jděte na středně pečenou kávu. To je samozřejmě jen moje preference, ale pokud jste na kávě a mletí vlastních zrn, bude to pro vás pravděpodobně nejlepší volba. Moje oblíbená značka, hlavně za cenu, a protože je ekologická, je celá pražená kávová zrna ALDI celé fazole. Také mám rád Pike's Place pečený od Starbucks, ale jen velmi zřídka. Obvykle právě tehdy, když mi to máma koupí na Vánoce!Ujistěte se, že nedržíte zrnka kávy tak jemně, jak je to u mleté ​​kávy. To znamená, že budete procházet kávu trochu rychleji, ale chuť rozhodně stojí za to! 

folder_openPřiřazené štítky

Jak čistit kávovar

access_time30.září 2019personAdmin

Každý den čistíte kávovou konvici a přesto má spodní část karafy stále hromadu špíny a špíny. Co dává? Leslie Reichert, zelený kouč na čištění a autor knihy „Radost ze zeleného čištění říká, že je těžké zabránit nahromadění vašeho kávovaru, což je v podstatě „kombinace minerálů ve vodě a usazeninách vápna“. udržet nahromadění na minime a minerály mimo vaši kávu, ale hlavně, aby vaše chuťová káva byla konzistentní. “Níže nabízí Reichert své nejlepší rady pro čištění standardního kávovaru pomocí produktů bez chemikálií, což povede k lepšímu zážitku z kávy. Než začnete, ujistěte se, že máte po ruce citronovou šťávu, jedlou sodu a ocet. „K čištění kávovaru nebo kávové konvice nikdy nepoužívejte žádný druh čisticího prostředku,“ říká Reichert. "Použil bych pouze potraviny, protože nechceš ve své kávě toxické chemikálie."Vyčistěte interiérTento proces zabere čas potřebný k přípravě dvou hrnců kávy. Ve své kávové konvici smíchejte jeden šálek destilovaného bílého octa a jednu polévkovou lžíci citronové šťávy a zbytek hrnce naplňte vodou. Umístěte směs do vodní rezervy vašeho kávovaru a zapněte kávovar, aby směs mohla projít. Jakmile je cyklus vaření uvařen, vypusťte směs, než naplňte nádobu čistou studenou vodou a znovu ji protékejte. „To je cyklus oplachování k odstranění zbytků a zbytků octa nebo citronové šťávy,“ říká Reichert.Vyčistěte exteriérJakmile je vnitřek kávovaru očištěn, provede Reichert vždy také úplné vyčištění hrnce . Použijte jedlou sodu a trochu vody, aby se drhnout, a pak osušte usazeniny kávy ze skla. Opláchněte teplou vodou a ujistěte se, že je odstraněna veškerá jedlá soda. Můžete ji také po praní vložit do myčky, abyste ji úplně opláchli a vyčistili. ““Proces opakujte častoV závislosti na vašem kávovaru mají někteří výrobci světlo, které vás upozorní, že je čas ho vyčistit, ale pro Reicherta: „Doporučil bych jednou měsíčně.“

folder_openPřiřazené štítky

Naučte se, jak vybrat a připravit kávu

access_time30.září 2019personAdmin

Lidé se po dlouhou dobu rozhodli pít kávu ráno. Pomáhá otevírat oči a má bohatou, slanou chuť. Udělat skvělý šálek jemné kávy vyžaduje určité znalosti. Je možné se naučit triky obchodu přezkoumáním tipů, které následují.Pokud chcete kávu připravit, zamíchejte ji uvnitř hrníčku ihned po vaření. Rychle promíchání kávy přinese jeho vůni a chuť. Když si ji podáte, dostanete bohatší chuť a budete odměněni delikátní vůní, kterou žádají milovníci kávy.Kávová zrna nemelte, dokud není čas je uvařit. Jakmile se mletá káva, její chuť se začne rozptýlit. Nikdy nezměřujte všechny vaše zrna dopředu, protože káva bude mít slabší chuť.Chcete na své hosty zapůsobit skvělou kávou? Vyzkoušejte jazzing tak, jak vypadá, zdobením latte. Cvičení květin nebo listů může vaše hosty velmi zapůsobit. Smíchejte mléko s rozpuštěnou čokoládou a poté při přípravě kávy cvičte.Ujistěte se, že s kávou používáte vysoce kvalitní vodu. Podvodní voda bude mít nepříznivý dopad na chuť kávy. Hledejte vodu s minerálním množstvím. Pokud tak neučiníte, může mít káva hořkou chuť.Jak drahý, jak to může být, dopřejte si nějakou kávu z obchodu jednou za čas. Speciální kavárny nabízejí ve své kávě mnoho skvělých doplňků. Mezi příklady patří šlehačka, čokoládové kadeře a zpěněné espresso.Zamyslete se nad tím, kolik šálků kávy potřebujete, než určíte rovnováhu vody a zrn. Šálek kávy je tradičně šest uncí, zatímco odměrka je osm. V ideálním případě byste měli použít dvě tbs. kávy se šesti oz. z vody. Používání odměrných šálků může způsobit, že bude káva příliš zalévána.Při pokusu o snížení příjmu kofeinu nemusíte vyzkoušet studenou krůtí metodu. Můžete se z toho zbavit smícháním běžných fazolí a bezkofeinových fazolí. Pokud snižujete obsah kofeinu, ujistěte se, že všechny poměry zůstávají stejné.Pokud vaše nové dítě spotřebovává tolik času, že nemůžete pít ani kávu ve svém vlastním domě, vyzvedněte si kávu v nedaleké kavárně, která má projížďku. S dětmi můžete dojet na krátkou vzdálenost a snadno si opravit kofein.Káva je dobrá, ale příliš nepijte. Nadměrné pití kávy vás může zbavit dehydratace. K vyvážení účinků jedné šálky kávy jsou zapotřebí dvě porce vody. Pití více než šálek kávy může způsobit dehydrataci.Jak již bylo zmíněno, lidé z celého světa pijí každé ráno kávu. Jen málo věcí je přitažlivějších než vůně a chuť bohatého, robustního kávového nápoje. Jakmile pochopíte kroky potřebné k vytvoření perfektního hrnce kávy, můžete si kávu vychutnat každé ráno. Stačí použít tipy poskytnuté při příštím vaření kávy.

folder_openPřiřazené štítky

Espresso Vs překapávaná káva - Jaké Jsou Rozdíly?

access_time30.září 2019personAdmin

Káva - je to obecný pojem, který pokrývá tolik různých nápojů. Přemýšleli jste někdy o tom, proč vaše ranní kapající káva ze stroje doma chutná a vypadá úplně jinak, než espresso, které si objednáte v kavárně? Nejsi sám! Jak se ukázalo, espresso a kapající káva jsou naprosto odlišné nápoje, které vyhovují různým lidem v různých situacích. Nemluvě o všech ostatních druzích kávy, jako je káva French Press, nalít kávu nebo dokonce instantní kávu.O všech různých druzích kávy byly napsány celé knihy a o tomto tématu bychom mohli mluvit celé dny. V tomto článku se proto zaměříme na velmi důležitou otázku, proč byste si vybrali jednu vs druhou?Naučte se rozdíly mezi kapající kávou a espressem . Vyberte si ten správný nápoj v kavárně a zníte jako barista, když to vysvětlíte svým přátelům.Stručná historie kávy…Káva je absolutně všude, je to velká část většiny našich životů. Výzkum ukazuje, že přibližně 90 procent dospělých a 73 procent dětí (můžete tomu věřit?) Konzumovat kofein v nějaké formě. Ale odkud to přišlo?Původ kávyKofein byl pravděpodobně konzumován lidmi od doby kamenné. Důkazy naznačují, že naši předkové žvýkali kofeinované rostliny, aby mohli těžit z jejich magických vlastností. Káva, jak víme, však byla s největší pravděpodobností poprvé vynalezena v 15. století v Etiopii a exportována do Jemenu.První espresso strojEspresso přišlo o něco později. Existuje několik zdrojů, které naznačují, že espresso mohlo být vynalezeno již v 16. století. První oficiální stroj na espresso však nebyl patentován až v roce 1884 v Turíně a byl vynalezen člověkem jménem Angelo Moriondo. Říká se, že Moriondo chtěl urychlit proces přípravy kávy a našel způsob, jak toho dosáhnout pomocí tlaku. Slovo „espresso“ má tedy původ ve slovech „tlak“ a „vyjádřit“.Vynález moderního espressaMoriondoův stroj nebyl jako stroje na espresso, které známe dnes. Byl vynalezen pro vaření piva a ne pro jednotlivé šálky kávy. Moriondo design byl vylepšen další Ital, Luigi Bezzera v roce 1901, takže stroj byl schopen vařit na šálek, který umožnil espresso být podáván mnohem čerstvější. Patent pro tento stroj byl poté koupen obchodníkem Desiderio Pavoni (tolik matoucích italských jmen), který prodával stroj na espreso a přinesl ho masám. Prvním strojem na espresso, který byl použit ve Spojených státech, byl ve 20. letech La Pavoni.Vynález kapkové kávyFiltry na odkapávací kávu byly ve skutečnosti vynalezeny přibližně ve stejnou dobu v roce 1908 Němcem jménem Melitta Bentz. První elektrický kávovar nebyl vynalezen, neuvěřitelně, až do 50. a elektrických kapacích kávovarů se stal domácím standardem v 70. letech.Příprava dělá rozdíl! Takže jsem zmínil, že espresso bylo vynalezeno, aby zážitek z vaření kávy byl rychlejší a pohodlnější.Filtrovaná káva byla také vynalezena, aby bylo pohodlnější vařit a filtrovat kávu. Z tohoto pohledu jsou káva a espresso stejné. Tam se však podobnosti zastaví. Zde je tabulka s parametry vaření piva porovnány vedle sebe. Pivovarský parametr Překapávaná kávaEspressoHrubost mletístřednípokutaTeplota vaření190 až 196 ° F198 až 205 ° FČas přípravy45 minut 22-30 sekundMetoda extrakcegravitacetlakEspresso vs překapávaná káva - Podívejte se a ochutnejteKapající káva je tenká a nemá žádný krém. Espresso je naopak silné, mastné a pokud je správně připraveno, má na něm lahodné crema. Kapající káva má tendenci chutnat jemněji a jasněji ve srovnání s espressem, které chutná silněji a plněji.Nyní jsme diskutovali o tom, jak se espresso vaří na kávu jinak. Espresso potřebuje vysoký tlak a jemné mletí kávy. Kapající káva potřebuje filtr, mletý cukr a gravitaci. Tyto různé způsoby vaření piva umožňují, aby různé vlastnosti fazole procházely do kávy nebo do espressa. Nejprve se pojďme podívat na vzhled kávy.VzhledPoužíváme filtr pro kapající kávu, abychom zastavili příliš mnoho potenciálně škodlivých vlastností mleté ​​kávy, která se dostala do našeho nápoje. Je to proto, že voda je v kontaktu s kávou mnohem déle. Zjevnou výjimkou z tohoto pravidla je French Press, ale to je téma pro další článek! Rychlejší způsob vaření piva pro espresso má své výhody a nevýhody. Skutečnost, že voda je v kontaktu s kávou po mnohem kratší dobu, znamená, že není třeba filtr.Kávový olejŽádný filtr pro milovníky kávy znamená jednu věc - olej! Olej z kávových zrn obsahuje mnoho mikroskopických a nerozpustných látek. Bez papírového filtru se některé z těchto sloučenin dostanou do espressa, a to i v krátké době vaření. Tyto látky se nerozpouštějí ve vodě, proto neprocházejí filtrem. Díky tomu je espresso mnohem silnější, olejnatější nápoj.Oleje v espressu jsou emulgovány na koloid. Co to na Zemi znamená, slyším, že se ptáš? Koloid je v podstatě malé částice z jedné látky, které jsou suspendovány v jiné látce. To je důležité, protože nám dává naši crema a přináší nám rozdíl v chuti mezi kávou a espressem.Chuť - EspressoPřítomnost oleje v espressu znamená, že v naší kávě získáváme více oleje z oleje. Crema je zde ale opravdu důležitá. Působí téměř jako obal pro espresso a zámky ve všech těchto příchutích, čímž udržuje espreso příchutí déle.Chuť - překapávaná kávaKapající káva, na druhé straně, nemá žádnou z mastných vlastností (nebo alespoň mnohem, mnohem méně), které najdeme v espressu, takže tyto chutě chybí. Pro filtrační kávu však není vše ztraceno. Skutečnost, že voda je v kontaktu s kávovými zrny po mnohem delší dobu, znamená, že je schopna v průběhu času extrahovat různé příchutě, které v espressu nenajdeme.Espresso - Ochutnávky Degustační tóny v espressu bývají tmavší, výživnější a více čokoládové (z hlediska kávy). Spousta espressa bude mít hořkou chuť než kapající káva. Důvodem je špatně připravená káva, i když víc než skutečná kvalita espressa. Dobře připravené espresso by mělo být podle chuti sladké.Filtrování kávy - poznámky k ochutnávceTypické poznámky k ochutnávce pro filtrovanou kávu pak bývají ovocnější, jasnější a kyselejší (z hlediska PH, nikoli skutečné kyseliny). Zda je espresso nebo kapající káva chutnější nebo lepší, je zcela na jednotlivci. Tyto chutě mohou být také upraveny a manipulovány v závislosti na typu použitého fazole a typu pečeně, více na tom nyní.

folder_openPřiřazené štítky

Jak Si připravit Espresso Bez Espresso stroje - Tři Skvělé tipy

access_time30.září 2019personAdmin

Espresso je můj oblíbený způsob vaření kávy. Všechno od opojné vůně a štiplavě ostré chuti až po ohromující množství kofeinu na unci z něj činí nejžádanější šálek kávy. Vařil jsem každé ráno šálek z pohodlí domova. Je to můj rituál;Vlastním dva espresso stroje, i když jeden zachycuje prach v suterénu. Někdy nedokážu připravit své každodenní lungo, doma dvakrát. V těchto krizových situacích míjím sousední kavárnu a jednu chytím.Co kdybych nevlastnil espreso? Chtěl bych si to každý den z kavárny, jak jsem kdysi býval v životě. A co přípravu espressa? Vlastním téměř všechny kávovary na světě. Jeden z nich bych asi mohl použít, ale ne všichni z nich si mohou vyrobit šálek, který může projít jako espresso. Účelem této příručky je pomoci vám vybrat správné vybavení a poskytnout vám pokyny k vytvoření skvělé alternativy espressa. Proč tomu říkám alternativa? Uvidíte, proč.Jak se Espresso liší od překapávané kávy?Mnoho milovníků překapávané kávy nemá rádi espresso. Někteří to považují za hrubé. Tureckí milovníci kávy se nedotknou kapání, věci, které vycházejí z kávovaru, jsou příliš slabé a nemají žádnou chuť. Tloušťka a množství pokut v turecké kávě způsobují, že pro většinu konzumentů překapávané kávy je to nejméně přitažlivé. Toto je jen několik příkladů, které vám ukážou, že káva je věcí vkusu. Chci říct, že chuť espressa nemůžete replikovat běžným kávovarem.Jistě můžete získat silnější nebo koncentrovanější kávu. (Udělejte to přidáním více důvodů na šálek.) Ale ostrá, štiplavá, mírně sladká a poněkud hořká chuť espressa je jedinečná. Espresso má vrstvu crema nahoře. Čím silnější je crema, tím lepší je espresso. Crema má výrazné aroma a příchutě specifické pro vysokotlakou extrakci. Tady na vás moc nezajímáme. Potřebujete slušnou ránu, aby se vaše latte. Pokud potřebujete nakrmit svou podivínskou stránku, podívejte se do našeho dokumentu o espressu.Na závěr: nemůžete vařit espresso bez tlaku. Můžete vařit koncentrovanou a robustní kávu, ale to není espresso. Nechutná jako jeden a necítí jako jeden. Můžete mi říkat snob, vím, že jsem trochu, ale espresso potřebuje 9 bar tlaku. Cokoliv jiného je „ alternativa espressa “. Znamená to, že musíte koupit drahý espresso stroj? V mnoha případech to tak není. Můžete si udělat vynikající latte s minimálními výdaji.Takže pokud jste na to stále připraveni, následuje zábavná část. Naučíme vás, jak připravit pseudo-espresso a jaké vybavení k tomu potřebujete. Spoiler : Je to levná špína.Jaké kávovary můžete použít jako alternativní espresso?Pro skutečné espresso doporučujeme používat espresso poháněné čerpadlem. Pokud chcete skutečné espresso a váš rozpočet je nízký, podívejte se na náš výběr levných výrobců espressa . Máte-li pro svůj domácí kávový bar větší rozpočet, můžete se podívat na náš seznam  super automatů nebo na naši recenzi nejoblíbenějších  poloautomatických kávovarů .Pro vaření domácího espressa s nízkými náklady jsou nejlepší tři možnosti tyto tři metody:AeroPress,Moka pot,Parní espresso výrobce.Fungují i ​​jiné metody? Ne tak docela, ale pokud musíte, můžete si vyrobit latte se silnou kávou. Nedoporučujeme to a vysvětlíme to později v článku proč.AeroPressAeroPress je nejlevnější a nejvíce odpouštějící metoda vaření parta. Vyvíjíte tlak ručním tlačením pístu a pomocí AeroPress pravděpodobně dosáhnete více než 3 bary. To je docela dobré.Zajímavostí je, že můžete vařit i při nižších teplotách, jako u skutečných kávovarů. Var při nízké teplotě zabrání spálení vašeho výstřelu (nazývá se to nadměrná extrakce). AeroPress dodá hladký, aromatický a odvážný šálek kávy, a to je moje oblíbená metoda manuálního vaření. Podívejte se zde na rozsáhlého průvodce pivovarem nebo na vynikající infographic krok za krokem.Moka PotMoka pot je skvělý způsob, jak si vyrobit silný lahodný šálek kávy, ale musíte tuto metodu zvládnout. Je to mnohem těžší se naučit, než tahat výstřel pákovým strojem (srandu). Pokud se vám o chuť moc nestará a odvážná, hořká káva je s vámi v pořádku, proces není tak složitý. Ale pokud chcete získat hladkou degustační kávu, musíte se naučit tento proces.Problém s hrnci Moka spočívá v tom, že potřebují vysokou teplotu, aby dosáhli potřebného tlaku. Voda, která je příliš horká, extrahuje z bobů hořkou příchuť. Existuje postup pro ochlazení hrnce ihned po dokončení extrakce, abychom se vyhnuli nadměrné extrakci. Steam Espresso MakerParní espresso je slušný kávovar, i když trpí stejným problémem jako Moka hrnec. Káva chutná trochu spálená, když se s ní vaří. Káva z parního kávovaru má méně pálené chuti než káva z hrnce Moka. Existují některé mechanismy, které ochlazují páry před dosažením varné hlavy. Nejsou však příliš efektivní.Výhodou parních espresso strojů je vyšší tlak, který lze získat ve srovnání s Moka nádobou. Přítlak pomáhá vytvořit silnější šálek s plnějším tělem.Co nemůžete použítDovolte mi to napravit: Můžete použít cokoli k vytvoření silnější kávy, pokud je to váš cíl. Ale pokud chcete šálek, který se podobá espressu, potřebujete tlak. Z tohoto důvodu není v mých očích dobrá metoda vaření piva, která během extrakce nevyužívá tlak. Nemůžete to vařit francouzským tiskem nebo jako tureckou kávu a nazvat to espresso. I když vám tyto metody vaření kávy poskytnou robustní šálek s plným tělem, chuť se liší od espressa. Důvodem je nedostatek tlaku během extrakce.Znám další otázku: „Mohu použít překapávací kávovar?“ Ne, nemůžete. A důvod je stejný, žádný tlak. Kapání je ještě horší, protože má méně těla než většina pivovarnických metod.Naposledy jsem si udržoval to nejlepší: „ Můžete použít Keurig k přípravě espressa? „Odpověď také není, pokud stroj Keurig není Rivo. Běžné stroje Keurig nemají dostatečný tlak na extrakci espressa. Ještě horší je, že na Keurigu nemůžete upravit hlasitost. To znamená, že nemůžete vařit koncentrovaný snímek, podobný espressu. Rivo je však vybaven 15 barovým čerpadlem a je navržen pro tahání espressa. Pokud to stále čtete, Rivo je pravděpodobně mimo váš rozpočet. A co napařování a napěňování mlékaPokud dostanete parní espresso výrobce, všechny přicházejí s parní tryskou. Je velmi snadné použít parní trysku na napěnění mléka. Potřebujete jen trochu tréninku. Pokud používáte  Aeropress nebo Moka a nechcete vyhodit váš rozpočet, můžete se podívat na náš článek o ručních mléčných bratřích . To jsou nákladově nejefektivnější. Vím, že za to musíte zůstat v rozpočtu, ale můžete si také přečíst naši část o automatických mléčných bratrech . Je o něco dražší, ale jsou lepší volbou pro napařování a napěnění jako profík.

folder_openPřiřazené štítky

Výhody A Nevýhody Pití Kávy - Zdravotní Přínosy A Rizika Konzumace Kávy

access_time30.září 2019personAdmin

Když jsem byl mladší, pil jsem hodně kávy, myslím hodně. Ne moc šálků, slabé kapání, které byste dostali do kaváren, nikdy jsem nemohl pít ty věci. Dokonce i v práci byl kapací stroj obsluhován lidmi, kteří potřebovali čaj, a nikoli kávu, takže jsem si musel vyrobit svůj vlastní. Když jsem procházel s tureckou kávou, všechny hlavy se otočily a dívaly se na černou věc v mém hrnku. A to se stalo několikrát denně.Zpět na dnešek už nemůžu pít příliš mnoho kávy a určitě se tomu vyhýbám odpoledne. Moje tělo mi řeklo, že piju příliš mnoho věcí, a začal jsem přemýšlet, jestli bych to neměl přestat pít všechno dohromady. Nepřestal jsem dostávat svůj denní šálek místo toho jsem udělal trochu výzkumu a našel několik zajímavých věcí.Zdravotní fakta o kávěJe káva pro vaše zdraví dobrá nebo špatná? Více než 50% amerických dospělých pije kávu denně. Mírně návykové a vyskytuje se v mnoha podobách, jako je latte, cappuccino nebo espresso, je to droga volby mnoha lidí.Průměrná spotřeba kávy na osobu denně se odhaduje na 3,4 šálků. S tak vysokou spotřebou kávy v Severní Americe nás nutí přemýšlet: Je káva zdravá? Je to prospěšné pro naše zdraví nebo pomalu hrabeme náš hrob?Tento článek vás provede výhodami a nevýhodami pití kávy a přímým spojením mezi kávou a vaším zdravím. Varuji vás, možná nedostanete jednoznačnou odpověď, jako v „Ano, měli byste pít kávu.“ Nebo „Ne, nepijte to, káva je pro vás špatná.“ Je to proto, že každý je jiný.Náhrada kávy - přirozeně bez kofeinuPero je přírodní nápoj s chutí podobnou kávě. Je zcela bez kofeinu a je vyroben ze všech přírodních ingrediencí - sladového ječmene, ječmene, čekanky a žita. Odpoledne vždy piju šálek kávy, zejména proto, že nepiju kofeinové nápoje po 13:00.Pero neobsahuje žádné stimulanty, a proto nezpůsobí nespavost ani nevytvoří žádné příznaky obvykle spojené s konzumací kofeinu. Naplňuje to mou potřebu horkého nápoje, aniž by to narušovalo můj noční spánek. Nízká kyselost tohoto přírodního nápoje usnadňuje vychutnání si kdykoli. Ještě lepší je, že většina kávových náhražek obsahuje hodně prebiotické vlákniny, která je v naší stravě chybějící komponentou. Přečtěte si více o prebiotické kávě .Nevýhody pití kávy - deset důvodů, proč je káva špatná pro vaše zdravíKáva obsahuje sloučeninu s názvem terpenoid, o které je dobře známo, že tvrzuje vaše tepny. To způsobuje, že se krevní cévy buď rozpínají / bobtnají nebo zužují nebo úplně blokují. Oba účinky jsou negativní a mohou způsobit infarkt.Vysoký krevní tlak: I když je zřejmé, že káva způsobuje vysoký krevní tlak, vědci a lékaři si nejsou jisti, jak to dělá. V oběhu je myšlenka, že kofein blokuje hormon, který zabraňuje zúžení tepen. Další teorie naznačuje, že kofein stimuluje vaše nadledvinky, aby produkoval více adrenalinu, což by zvýšilo váš krevní tlak. Kofein má krátkodobý účinek na krevní tlak a má silnější účinek na lidi nad 70 let nebo osoby s nadváhou.Vysoký cholesterol: Dalším negativním aspektem, který káva dělá, je to, že zvyšuje hladinu cholesterolu. To je způsobeno éterickými oleji zvanými terpeny, a nikoliv kofeinem, na rozdíl od všeobecného přesvědčení. Tyto oleje lze snadno odstranit z kávy pomocí filtrů.Pálení žáhy: Všichni víme, že při trávení jídla produkuje žaludek kyselina. Při pití kávy musí produkovat ještě více kyseliny, která obvykle způsobuje žaludeční potíže a pálení žáhy.Osteoporóza: Kofein z kávy snižuje absorpci vápníku ve vašem těle tím, že jej vypouští močí. To způsobuje, že kosti jsou tenké a křehké a způsobují osteoporózu. Toto onemocnění postihuje 33,33% žen ve věku nad 50 let.Dehydratace: Voda je pro naše tělo nezbytná. Počítá se jako polovina naší tělesné hmotnosti a je životně důležitá pro naše přežití. Káva je močopudná a při pití hodně kávy (5/7 šálků denně) se vaše tělo později močí. Pokud s kávou nespotřebujete dostatek vody, můžete trpět dehydratací.Špatný dech: Všichni známe pověst kávy týkající se dechu člověka. Je tedy pravděpodobné, že pokud pijete kávu, máte ji také.Obarvené zuby: Přemýšleli jste někdy o tom, proč vaše zuby nejsou tak bílé jako dřív nebo proč jsou žluté? Je to jistě proto, že pijete kávu.Nedostatek spánku: Kofein stimuluje vaše tělo, díky čemuž si je více vědomý, energický a pozorný. I když to může být profík, může to být také podvodník, zejména když se snaží spát. V důsledku toho by nemělo být žádné překvapení, když nemůžete usnout po pití kávy po 13:00.Závislost: To by nemělo být žádným překvapením, zvláště protože káva byla klasifikována jako droga. Ačkoli to není vysoce návykové a velmi nebezpečné, vytváří závislost díky obsaženému kofeinu, který stimuluje centrální nervový systém.Výhody pití kávy - devět důvodů, proč je káva dobrá pro zdravíZabraňuje stárnutíAčkoli je to stále kontroverzní, vědci tvrdí, že káva zabraňuje stárnutí. To je způsobeno antioxidanty obsaženými v kávě, které zabraňují oxidaci, což je proces, který ničí buňky a stimuluje stárnutí. Kofeová kyselina a kyselina chlorogenová jsou pouze dvě z fenolických sloučenin v kávě a vědci objevili velkou rychlost absorpce těchto dvou fenolů.Zabraňuje demenciAlzheimerova choroba je nejčastější formou demence. Bylo prokázáno, že pití 3 až 5 šálků kávy denně snižuje šance na rozvoj této choroby o 65%. To je opět připisováno antioxidantům v kávě, které zabraňují poškození tkáně.Zabraňuje Parkinsonově choroběTomuto onemocnění brání také antioxidanty v kávě.Zabraňuje cukrovce 2. typuHořčík a chrom, dva minerály, které se nacházejí v kávě, jsou nezbytné pro prevenci diabetu. Pomocí inzulínu v našem těle regulují hladinu cukru v krvi. Kyselina chlorogenová a antioxidanty se také připisují prevenci na inzulínu nezávislém na diabetes mellitus (NIDDM). Zde je studie, která potvrzuje návrh, že káva snižuje cukrovku 2. typu .StimulaceJak všichni víme, káva zlepšuje duševní výkon. Je to jeden z velkých účinků kávy. Pomáhá nám se probudit, být ostražití a pozornější. Z tohoto stejného důvodu je káva skvělá, když zůstáváte pozdě ke studiu na zkoušku nebo dokončení naléhavé práce. Kofein je látka, která nám dává tuto energii a která stimuluje náš mozek.SocialStarbucks, Tim Horton's, Coffee Time, Second Cup… Všechny tyto kavárenské řetězce, kde vy a vaši přátelé strávíte odpolední rozhovory, jsou ideálním místem pro styk s lidmi.Zabraňuje rakovině tlustého střevaKyselina chlorogenová a další fytochemikálie v kávě mohou být účinnou prevencí rakoviny tlustého střeva. Zde je více o tom .Zabraňuje chorobámKáva může zabránit mnohem více chorob než ty, které jsou uvedeny výše. To bylo také přičítáno prevenci jaterní cirhózy, ledvinových kamenů, Gallstones a Astma.Zlepšuje paměť a poznáváníExistují důkazy, že káva může zlepšit kognitivní funkce a zabránit kognitivnímu poklesu.  Je káva špatná pro vaše zdraví?Klíčem je zdravý rozumKáva může být velmi prospěšná pro vaše zdraví a také velmi nebezpečná. V závislosti na množství spotřebovaném každý den můžete zabránit mnoha chorobám a vyvinout nové.Káva může ovlivnit všechny naše tělo od nervového systému až po vylučovací a endokrinní systémy. Udržování velké rovnováhy a mírné pití může být pro vaše zdraví velmi prospěšné. 

folder_openPřiřazené štítky

Ledová Káva VS. Cold Brew Coffee - Jaký Je Rozdíl?

access_time22.říjen 2019personAdmin

Existuje mnoho mylných představ, pokud jde o rozdíly mezi ledovou a studenou kávou. Přemýšleli jste někdy, co odlišuje tyto dva? Pak jste na správném místě, přečtěte si, prosím, níže! Ať už si budete připravovat jakoukoliv kávu, je potřeba mít kvalitní a čerstvou kávu.LEDOVÁ KÁVATato forma kávy je ta, která převzala USA a je často spojována se jménem Starbucks a jejich širokou paletou různých ledových kávových nápojů. Aby se věci udržely jednoduché, ledová káva je jen horká vařená káva, která byla ochlazena a poté nalita na led. Přestože je horká káva obvykle vařena extra silná, aby odpovídala ředění z ledu, je nalita. Pokud nechcete vařit kávu příliš silnou na to, aby se nalila na led, skončí vám vodnatá a slabá káva, která postrádá hloubku chuti a kofeinu. Ledová káva spotřebovaná sama o sobě může být opravdu hit-nebo-miss.Důležité je poznamenat, že ledová káva, i když je studená, je-li konzumována, je stále velmi rychle vařena (během několika minut) s vodou o teplotě přibližně 200 stupňů. To je důležité si uvědomit, protože díky této metodě vaření je ledová káva stále vysoce kyselá a může být hořká podle chuti; proto společnosti jako Starbucks utopily své ledové kávové nápoje v sirupech, mléce, cukrech a šlehačce. Kávová zrna obsahují kyseliny chlorogenové (quinic a caffeic), které jsou extrahovány a absorbovány horkou vodou při vaření kávy. To dává kávě její kyselost a její hořkou a špatnou chuť. Proto je ledová káva, jak bylo uvedeno výše, docela horká káva, která byla ochlazena a nalita na led.STUDENÁ KÁVA Další forma „studené kávy“, ale metoda vaření je drasticky odlišná od ledové kávy a v důsledku toho produkuje mnohem plynulejší a chutnější kávu, která sama o sobě chutná úžasně. Metoda vaření piva za studena nahrazuje teplotu (200 stupňů ish vody) časem (24 hodin metodou STIR) a používá ke zpomalení strmé kávy buď pokojovou teplotu, nebo studenou vodu.Pomalým namočením mleté ​​kávy v chladné vodě po dlouhou dobu chladná voda absorbuje mnohem méně těchto kyselin quinic a caffeic. Proto je váš konečný produkt o 60-65% méně kyselý než horká nebo dokonce ledová káva a výsledkem je mnohem hladší káva, která se může pochlubit vynikající chutí a stejným obsahem kofeinu jako kofein je rozpustná ve vodě. Pomalé máčení kávy také snižuje okysličení, což je nejhorší nepřítel kávy. Snížené vystavení kyslíku touto metodou vaření piva za studena drasticky zvyšuje také trvanlivost kávy.Mnoho chlazených káv se připravuje jako koncentrát, který je třeba před konzumací zředit. Kávy na přípravu studeného nápoje připravené k pití se však staly stále populárnější, protože společnosti, jako jsou ty naše ve společnosti STIR Mobile Coffee, si po měsících testování vyžádaly dostatek času na to, aby zjistily dokonalý poměr voda-káva. Výsledkem je studený kávový produkt, který je připraven k pití přímo z láhve s vysokým obsahem kofeinu (máme také bez kofeinu), ultra hladký, pyšní se silnou chutí kávy a má nízkou kyselost. Zní to chutné a osvěžující, že?  

folder_openPřiřazené štítky

Jak skladovat kávová zrna

access_time29.říjen 2019personAdmin

A. Používejte vzduchotěsné skladováníZaprvé je důležité používat vzduchotěsné obaly, aby se zabránilo tomu, aby se zrna dostaly do kontaktu se světlem, teplem, vzduchem nebo vlhkostí. Je důležité se těmto expozicím vyhnout, protože všechny mohou zhoršovat kvalitu kávových zrn.Kávová zrna můžete ukládat do tmavé spíž nebo skříňku do uzavřeného skla, keramických nebo nereaktivních kovových kanystrů.Udržování malých množství na přepážce je v pořádku, ale ujistěte se, že kontejnery nesedí na slunci, ani nenechte proniknout světlo. Ať už používáte cokoli, ujistěte se, že obal je vzduchotěsný, abyste mohli účinně udržovat kvalitu svých kávových zrn.Přestože někteří spotřebitelé uchovávají celé své zrna v mrazničce, odborníci v oboru doporučují, abyste to nedělali.Jak se zrna rozmrazují, nastane vlhkost a to může zničit chuť. Zmrazení zrn také způsobí, že se rozpadne mnoho vonných olejů, a výsledná sládka není zdaleka tak dobrá, jak by mohla být.Možná budete chtít jeden kávovar, pokud jej chcete rychle a neztrácejte.b. Uložte si denní kávuMěli byste vědět, že denní kávu nemusíte ukládat v lednici nebo mrazničce. Denní kávu byste měli ukládat do vzduchotěsných keramických, skleněných nebo nereaktivních kovových nádob.Ujistěte se, že jsou tyto kontejnery umístěny na chladném a tmavém místě . Nepokládejte tyto kávové boby kolem horkých zařízení, jako jsou sporák, sporák, myčka nádobí, toustovač nebo mikrovlnná trouba.C. Kupte si správné množství kávyTo je další důležitá věc, kterou musíte zvážit při diskusi o tom, jak perfektně uložit vaše kávová zrna . Doporučujeme zakoupit si správné množství kávy pro vaše potřeby.Měli byste vědět, že většina kávových zrn obvykle ztratí svou čerstvost a kvalitu rychle. Existují některé značky, které prodávají celé kávové boby v malých baleních. Můžeme také rozdělit vaši dodávku kávy na několik menších porcí a současně otevřít pouze jednu z menších porcí. Nepoužité kávové boby můžete nechat čerstvější déle, pokud jsou uchovávány ve vzduchotěsné nádobě.Kávovary od Keurig jsou hlavně pro rychlé vaření a 1 šálek.d. Jak uložit velké množství zrnPokud máte velké množství celých kávových zrn, musíte je rozdělit, abyste vytvořili menší porce namísto použití jedné velké jediné nádoby. Ideální je použití plastových obalů se zipem nahoře, které jsou umístěny v gallonu, a pak je umístit do skleněných, keramických nebo nereaktivních kovových obalů s pevně přiléhajícími víčky.Neotevřené, vzduchotěsné kávové boby lze skladovat asi měsíc. Umístěte kontejnery na suchém a chladném místě, jako je spíž, skříň nebo kuchyňská linka. zdroj: https://www.lazenskakava.cz/jak-skladovat-prazenou-kavu/

folder_openPřiřazené štítky

Top 10 zemí produkujících kávu

access_time29.říjen 2019personLukas Tobolak

1. BrazílieObjevuje se vám Brazílie při diskusi o nejlepší dostupné kávě?Podle většiny milovníků kávy káva vyráběná v Brazílii chutná úžasně.Výroba kávy v Brazílii činí přibližně 54 milionů sáčků ročně.Brazílie se na tomto výrobním seznamu hlásí již více než 150 let.2. VietnamProtože káva byla do Vietnamu přinesena v roce 1875 Francouzi , pěstování kávy neustále rostlo.Významné historické období pro kávu se konalo na začátku 20. století.Výroba kávy se z malého průmyslového odvětví vyvinula v masivní komoditu.Pokud jde o národní význam zemědělských produktů v tomto státě, káva byla na druhém místě pouze u rýže.Nyní Vietnam je jednou z hlavních coffee rostoucích zemí v Asii, přichází ve 2 nd v našem seznamu na celém světě podle 2015 statistik .3. KolumbieMaličký národ Kolumbie je jednou z největších zemí produkujících kávu a na třetím místě v našem seznamu.Kolumbijská káva má svůj vlastní jedinečný profil chuti a chuti, který je mezi spotřebiteli velmi oblíbený.Přestože existuje diskuse o skutečném zdroji původu kolumbijských bobů, mnozí v oboru považují tento produkt za nejlépe chutnající kávu na světě.4. IndonésieKromě Indie je Indonésie nejstarším producentem kávy za africkým kontinentem.Tato země pěstuje zrna Robusta a více než 20 různých druhů fazolí Arabica.Ostrov Sumatra je známý výrobou kávy s jemnou, sladkou a komplexní chutí.Mnoho farem je certifikováno jako ekologické a malá farma zahrnuje 90% pěstitelů kávy v zemi.5. EtiopieEtiopie je místem, kde to všechno začalo, nesporným rodištěm kávových zrn Arabica.Legenda říká, že kávovníky byly objeveny v 9 -tého století pastevce v místě zvaném „Kaffa.“Pastýř si všiml, že jeho kozy byly vzrušené a pochabé, když konzumovaly ovoce neznámé rostliny.Rostlina tak byla pojmenována po tomto místě, ze kterého dostáváme slova káva a kavárna.Přestože je produkce kávy v Etiopii na prvním místě na seznamu producentů na africkém kontinentu, drží na pátém místě na světě.Celá polovina produktu této země je spotřebována na domácím trhu, na rozdíl od vývozu.Etiopie má čtyři odlišné rostoucí regiony, které zahrnují regiony Harar , Limu , Sidamo a Yirgacheffe .Tyto čtyři regiony jsou vedeny zcela odděleně, pokud jde o produkci, marketing a ochrannou známku.A dokonce s dnešní vyspělou technologií je pěstování kávy v Etiopii stále z velké části dokončeno ručně.6. IndieŘíká se, že Indie je jednou z nejčasnějších zemí vyrábějících kávu mimo arabský svět. Mnozí odborníci tvrdí, že kávová zrna byly přineseny do Indie v 17. -tého století prostřednictvím převaděčů.Indie je nyní 6 th na světě pro nejvyšší objem kávy ročně. Většina kaváren a plantáží této země se nachází v jižních oblastech, jako jsou Keral, Karnataka a Tamil Nadu.Indie začala s vývozem kávy již během britských koloniálních dob. Dnes se země na rozdíl od odrůdy Arabica specializuje na výrobu kávy Robusta.7. HondurasZemědělství je primárním odvětvím Hondurasu a příjem země se výrazně opírá o vývoz zemědělských produktů. Káva je pro tuto zemi hlavní exportní peněžní plodinou.Klima a podmínky zde velmi podporují pěstování a pěstování kávy. O národě však bylo známo, že v technologii zaostává.Někteří říkají, že by země měla aktualizovat své techniky výroby kávy, zlepšit infrastrukturu a zintenzivnit marketing, aby propagovala národní produkt. Pro mnoho vývozců v Hondurasu nebylo snadné dosáhnout prémiových cen.8. UgandaDnes je největší exportní plodinou Ugandy káva. V roce 1991 vláda zřídila Ugandský úřad pro rozvoj kávy, aby prodávala a exportovala své výrobky v mezinárodním měřítku.Poté, co byl představen z Etiopie, Arabica kávová zrna se naturalizovala v nejlepších podmínkách pěstování v této oblasti. zrna robusta v zemi rostou natolik, a Uganda si díky marketingovému úspěchu kávy „ve stínu pěstovaných plodů“ užila up-tick v prodeji.9. MexikoKoncem 18. století byla do této země zavedena káva z Antil. Mexiko začalo vyvážet produkt v roce 1870.Káva se stala hlavní exportní plodinou Mexika a je také největším dodavatelem kávových zrn pro USA. Káva se vyrábí a pěstuje v jižních a jihovýchodních regionech tohoto národa.10. GuatemalaPěstování kávových zrn v Guatemale začalo zhruba v roce 1850 a národ je na 10. ročníku ročního objemu. Honduras zastínil Guatemala na výrobu kávy ve Střední Americe právě od 21 st století přišli.Národní vláda vytvořila Anacafé (Asociación Nacional del Café) v roce 1960 a organizace od té doby regulovala a řídila kávu v této zemi. Přestože je Guatemala malá, existuje 8 odlišných pěstebních oblastí.Jsou to údolí Acatenango, káva Antigua, plošina Fraijanes, Highland Huehue, New Oriente, deštný prales Coban, tradiční Atitlan a vulkanický San Marcos.Národ se dostal do ohně, protože zprávy o dětské práci na některých kávových farmách se objevily v posledních několika letech.Pokud si koupíte kávu vyrobenou v této oblasti, nezapomeňte důkladně prozkoumat původ, abyste se ujistili, že je eticky pocházena. Teprve v roce 2015 začala vláda tvrdě zakazovat využívání dětské práce a v této oblasti učinila významný pokrok.Káva roste dobře jinde. Díky jedinečné kombinaci půdy, vlhkosti a nadmořské výšky každá oblast produkuje kávu s komplexními příchutěmi. Další informace o pruducentech kávy si můžete přečíst zde: Producenti premiové kávy.

folder_openPřiřazené štítky

Arabica vs. Robusta: Jaký je rozdíl?

access_time29.říjen 2019personAdmin

Rozdíly mezi kávovými zrny Arabica a RobustaSkutečný milovník kávy bude schopen rozeznat rozdíl mezi chutí kávy Arabica a Robusta . I když kávová zrna vypadají podobně jako jedna jiná, když jsou mletá, existuje mezi nimi docela málo rozdílů. Pro milovníky kávy je zajímavé a poutavé poznat, jak podmínky růstu a složení každé rostliny ovlivňují chuť.Každá odrůda má zvláštní vlastnosti, které dávají kávě, která se vaří, jedinečnou chuť. Oba jsou kávová zrna, ale jsou to dva různé druhy. Zde jsou charakteristiky každého pro srovnání.Kvalita chutiLidé, kteří raději pijí silnější a hořčí škálu kávy, budou pravděpodobně preferovat použití zrn Robusta . Existuje mírný náznak lichotivosti a zrnitých podtextů pro zemitou směs. zrna Arabica jsou populárnější u konzumentů kávy, kteří mají jemnější chuť s lehkým nádechem květin, sladkosti a měkkosti.Pěstitelské podmínkyRostliny kávy Robusta jsou větší než rostliny Arabica. Rostou vyšší a produkují vyšší výnosy kávových zrn na rostlinu. K prosperitě také vyžadují větší vlhkost. Keř Robusta může růst ve výšce 8 až 21 stop, zatímco Arabica, která potřebuje méně vody, roste mezi 8 a 15 stopami. Teplotní podmínky potřebné pro rostliny Arabica jsou chladnější než jejich protějšky Robusta. Protože tyto rostliny během svého života produkují méně bobů, je jejich nákup dražší. Rostliny Robusta jsou mnohem srdečnější než odrůdy Arabica. Když jsou tyto dvě stránky porovnány vedle sebe, mají rostliny Robusta robustnější dispozice.Rozdíly ve tvaru zrnazrna Robusta jsou o něco menší a mají zaoblený tvar. zrna Arabica jsou větší a mají delší tvar. Rozdíly ve struktuře zrna způsobují, že na teplo reagují odlišně. Když pražíte zrna vedle sebe za stejných podmínek, všimnete si, že se dvě zrna nepečí stejnou rychlostí nebo stejnou úrovní. Když jsou dvě různé zrna pečené a poté mleté, je obtížnější je vizuálně rozeznat.Variace ve sloučeninách a chemiizrna Robusta mají dvojnásobnou hladinu kofeinu než zrna Arabica a také dvojnásobné množství kyseliny chlorogenové (CGA). Obě tyto přísady přispívají k celkové chuti a kvalitě vařených káv. Cukr a lipidy jsou o 60% vyšší u odrůd Arabica. Hladina cukru ovlivňuje vyvíjející se chuť zrna, jak se peče, a je klíčovým faktorem ve vývoji aroma a těla nápoje.Varianty vnitřní struktury a opyleníV zrnech Arabica je 44 chromozomů, zatímco zrna Robusta mají pouze 22. Zatímco Arabica se sama opyluje, Robusta nemá. Arabica je proto méně nakloněna produkovat jakékoli mutace a je pravděpodobnější, že si zachová svou integritu.Existuje mnoho různých druhů kávových zrn a pěstují se v různých klimatických podmínkách v regionech po celém světě. Arabica a Robusta jsou dva nejoblíbenější. Je to proto, že každý přináší jedinečný zážitek, pokud jde o vůni a chuť konečného produktu. Ať už dáváte přednost silné a ořechové chuti nebo lehčímu, více květinovým a hladkým nápojům, vědět, co každý typ nabízí, vám pomůže, když se rozhodujete, který typ kávy by nejlépe vyhovoval vašim vkusům.Stejně jako u všech různých kávových zrn ovlivní síla piva vůni ve velkém měřítku. Jemnější základ a použití vyššího poměru káva-voda povede k silnějšímu nápoji bez ohledu na použitý typ zrna. Pokud chcete hladší šálek, jednoduše použijte doporučené množství kávové moučky a úroveň mletí, abyste dosáhli požadované chuti.Na kávu se už nikdy nebudete moci dívat stejným způsobem. Možná jste přemýšleli o vůni a vkusu jedné značky je tak odlišný od jiné. Teď víš!

folder_openPřiřazené štítky