Výsledky vyhledávání v sekci: Blog na dotaz o kávětext

Top 10 zemí produkujících kávu

access_time29.říjen 2019personLukas Tobolak

1. BrazílieObjevuje se vám Brazílie při diskusi o nejlepší dostupné kávě?Podle většiny milovníků kávy káva vyráběná v Brazílii chutná úžasně.Výroba kávy v Brazílii činí přibližně 54 milionů sáčků ročně.Brazílie se na tomto výrobním seznamu hlásí již více než 150 let.2. VietnamProtože káva byla do Vietnamu přinesena v roce 1875 Francouzi , pěstování kávy neustále rostlo.Významné historické období pro kávu se konalo na začátku 20. století.Výroba kávy se z malého průmyslového odvětví vyvinula v masivní komoditu.Pokud jde o národní význam zemědělských produktů v tomto státě, káva byla na druhém místě pouze u rýže.Nyní Vietnam je jednou z hlavních coffee rostoucích zemí v Asii, přichází ve 2 nd v našem seznamu na celém světě podle 2015 statistik .3. KolumbieMaličký národ Kolumbie je jednou z největších zemí produkujících kávu a na třetím místě v našem seznamu.Kolumbijská káva má svůj vlastní jedinečný profil chuti a chuti, který je mezi spotřebiteli velmi oblíbený.Přestože existuje diskuse o skutečném zdroji původu kolumbijských bobů, mnozí v oboru považují tento produkt za nejlépe chutnající kávu na světě.4. IndonésieKromě Indie je Indonésie nejstarším producentem kávy za africkým kontinentem.Tato země pěstuje zrna Robusta a více než 20 různých druhů fazolí Arabica.Ostrov Sumatra je známý výrobou kávy s jemnou, sladkou a komplexní chutí.Mnoho farem je certifikováno jako ekologické a malá farma zahrnuje 90% pěstitelů kávy v zemi.5. EtiopieEtiopie je místem, kde to všechno začalo, nesporným rodištěm kávových zrn Arabica.Legenda říká, že kávovníky byly objeveny v 9 -tého století pastevce v místě zvaném „Kaffa.“Pastýř si všiml, že jeho kozy byly vzrušené a pochabé, když konzumovaly ovoce neznámé rostliny.Rostlina tak byla pojmenována po tomto místě, ze kterého dostáváme slova káva a kavárna.Přestože je produkce kávy v Etiopii na prvním místě na seznamu producentů na africkém kontinentu, drží na pátém místě na světě.Celá polovina produktu této země je spotřebována na domácím trhu, na rozdíl od vývozu.Etiopie má čtyři odlišné rostoucí regiony, které zahrnují regiony Harar , Limu , Sidamo a Yirgacheffe .Tyto čtyři regiony jsou vedeny zcela odděleně, pokud jde o produkci, marketing a ochrannou známku.A dokonce s dnešní vyspělou technologií je pěstování kávy v Etiopii stále z velké části dokončeno ručně.6. IndieŘíká se, že Indie je jednou z nejčasnějších zemí vyrábějících kávu mimo arabský svět. Mnozí odborníci tvrdí, že kávová zrna byly přineseny do Indie v 17. -tého století prostřednictvím převaděčů.Indie je nyní 6 th na světě pro nejvyšší objem kávy ročně. Většina kaváren a plantáží této země se nachází v jižních oblastech, jako jsou Keral, Karnataka a Tamil Nadu.Indie začala s vývozem kávy již během britských koloniálních dob. Dnes se země na rozdíl od odrůdy Arabica specializuje na výrobu kávy Robusta.7. HondurasZemědělství je primárním odvětvím Hondurasu a příjem země se výrazně opírá o vývoz zemědělských produktů. Káva je pro tuto zemi hlavní exportní peněžní plodinou.Klima a podmínky zde velmi podporují pěstování a pěstování kávy. O národě však bylo známo, že v technologii zaostává.Někteří říkají, že by země měla aktualizovat své techniky výroby kávy, zlepšit infrastrukturu a zintenzivnit marketing, aby propagovala národní produkt. Pro mnoho vývozců v Hondurasu nebylo snadné dosáhnout prémiových cen.8. UgandaDnes je největší exportní plodinou Ugandy káva. V roce 1991 vláda zřídila Ugandský úřad pro rozvoj kávy, aby prodávala a exportovala své výrobky v mezinárodním měřítku.Poté, co byl představen z Etiopie, Arabica kávová zrna se naturalizovala v nejlepších podmínkách pěstování v této oblasti. zrna robusta v zemi rostou natolik, a Uganda si díky marketingovému úspěchu kávy „ve stínu pěstovaných plodů“ užila up-tick v prodeji.9. MexikoKoncem 18. století byla do této země zavedena káva z Antil. Mexiko začalo vyvážet produkt v roce 1870.Káva se stala hlavní exportní plodinou Mexika a je také největším dodavatelem kávových zrn pro USA. Káva se vyrábí a pěstuje v jižních a jihovýchodních regionech tohoto národa.10. GuatemalaPěstování kávových zrn v Guatemale začalo zhruba v roce 1850 a národ je na 10. ročníku ročního objemu. Honduras zastínil Guatemala na výrobu kávy ve Střední Americe právě od 21 st století přišli.Národní vláda vytvořila Anacafé (Asociación Nacional del Café) v roce 1960 a organizace od té doby regulovala a řídila kávu v této zemi. Přestože je Guatemala malá, existuje 8 odlišných pěstebních oblastí.Jsou to údolí Acatenango, káva Antigua, plošina Fraijanes, Highland Huehue, New Oriente, deštný prales Coban, tradiční Atitlan a vulkanický San Marcos.Národ se dostal do ohně, protože zprávy o dětské práci na některých kávových farmách se objevily v posledních několika letech.Pokud si koupíte kávu vyrobenou v této oblasti, nezapomeňte důkladně prozkoumat původ, abyste se ujistili, že je eticky pocházena. Teprve v roce 2015 začala vláda tvrdě zakazovat využívání dětské práce a v této oblasti učinila významný pokrok.Káva roste dobře jinde. Díky jedinečné kombinaci půdy, vlhkosti a nadmořské výšky každá oblast produkuje kávu s komplexními příchutěmi. Další informace o pruducentech kávy si můžete přečíst zde: Producenti premiové kávy.

folder_openPřiřazené štítky