Blog keyboard_arrow_right Blog keyboard_arrow_rightJak Si připravit Espresso Bez Espresso ..

Obrázek příspěvku: Jak Si připravit Espresso Bez Espresso stroje - Tři Skvělé tipy

Jak Si připravit Espresso Bez Espresso stroje - Tři Skvělé tipy

personaccess_time30.září 2019chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye719 shlédnutí

Espresso je můj oblíbený způsob vaření kávy. Všechno od opojné vůně a štiplavě ostré chuti až po ohromující množství kofeinu na unci z něj činí nejžádanější šálek kávy. Vařil jsem každé ráno šálek z pohodlí domova. Je to můj rituál;

Vlastním dva espresso stroje, i když jeden zachycuje prach v suterénu. Někdy nedokážu připravit své každodenní lungo, doma dvakrát. V těchto krizových situacích míjím sousední kavárnu a jednu chytím.

Co kdybych nevlastnil espreso? Chtěl bych si to každý den z kavárny, jak jsem kdysi býval v životě. A co přípravu espressa? Vlastním téměř všechny kávovary na světě. Jeden z nich bych asi mohl použít, ale ne všichni z nich si mohou vyrobit šálek, který může projít jako espresso. Účelem této příručky je pomoci vám vybrat správné vybavení a poskytnout vám pokyny k vytvoření skvělé alternativy espressa. Proč tomu říkám alternativa? Uvidíte, proč.

Jak se Espresso liší od překapávané kávy?

Mnoho milovníků překapávané kávy nemá rádi espresso. Někteří to považují za hrubé. Tureckí milovníci kávy se nedotknou kapání, věci, které vycházejí z kávovaru, jsou příliš slabé a nemají žádnou chuť. Tloušťka a množství pokut v turecké kávě způsobují, že pro většinu konzumentů překapávané kávy je to nejméně přitažlivé. Toto je jen několik příkladů, které vám ukážou, že káva je věcí vkusu. Chci říct, že chuť espressa nemůžete replikovat běžným kávovarem.

Jistě můžete získat silnější nebo koncentrovanější kávu. (Udělejte to přidáním více důvodů na šálek.) Ale ostrá, štiplavá, mírně sladká a poněkud hořká chuť espressa je jedinečná. Espresso má vrstvu crema nahoře. Čím silnější je crema, tím lepší je espresso. Crema má výrazné aroma a příchutě specifické pro vysokotlakou extrakci. Tady na vás moc nezajímáme. Potřebujete slušnou ránu, aby se vaše latte. Pokud potřebujete nakrmit svou podivínskou stránku, podívejte se do našeho dokumentu o espressu.

Na závěr: nemůžete vařit espresso bez tlaku. Můžete vařit koncentrovanou a robustní kávu, ale to není espresso. Nechutná jako jeden a necítí jako jeden. Můžete mi říkat snob, vím, že jsem trochu, ale espresso potřebuje 9 bar tlaku. Cokoliv jiného je „ alternativa espressa “. Znamená to, že musíte koupit drahý espresso stroj? V mnoha případech to tak není. Můžete si udělat vynikající latte s minimálními výdaji.

Takže pokud jste na to stále připraveni, následuje zábavná část. Naučíme vás, jak připravit pseudo-espresso a jaké vybavení k tomu potřebujete. Spoiler : Je to levná špína.

Jaké kávovary můžete použít jako alternativní espresso?

Pro skutečné espresso doporučujeme používat espresso poháněné čerpadlem. Pokud chcete skutečné espresso a váš rozpočet je nízký, podívejte se na náš výběr levných výrobců espressa . Máte-li pro svůj domácí kávový bar větší rozpočet, můžete se podívat na náš seznam  super automatů nebo na naši recenzi nejoblíbenějších  poloautomatických kávovarů .

Pro vaření domácího espressa s nízkými náklady jsou nejlepší tři možnosti tyto tři metody:

  1. AeroPress,
  2. Moka pot,
  3. Parní espresso výrobce.

Fungují i ​​jiné metody? Ne tak docela, ale pokud musíte, můžete si vyrobit latte se silnou kávou. Nedoporučujeme to a vysvětlíme to později v článku proč.

AeroPress

AeroPress je nejlevnější a nejvíce odpouštějící metoda vaření parta. Vyvíjíte tlak ručním tlačením pístu a pomocí AeroPress pravděpodobně dosáhnete více než 3 bary. To je docela dobré.

Zajímavostí je, že můžete vařit i při nižších teplotách, jako u skutečných kávovarů. Var při nízké teplotě zabrání spálení vašeho výstřelu (nazývá se to nadměrná extrakce). AeroPress dodá hladký, aromatický a odvážný šálek kávy, a to je moje oblíbená metoda manuálního vaření. Podívejte se zde na rozsáhlého průvodce pivovarem nebo na vynikající infographic krok za krokem.

Moka Pot

Moka pot je skvělý způsob, jak si vyrobit silný lahodný šálek kávy, ale musíte tuto metodu zvládnout. Je to mnohem těžší se naučit, než tahat výstřel pákovým strojem (srandu). Pokud se vám o chuť moc nestará a odvážná, hořká káva je s vámi v pořádku, proces není tak složitý. Ale pokud chcete získat hladkou degustační kávu, musíte se naučit tento proces.

Problém s hrnci Moka spočívá v tom, že potřebují vysokou teplotu, aby dosáhli potřebného tlaku. Voda, která je příliš horká, extrahuje z bobů hořkou příchuť. Existuje postup pro ochlazení hrnce ihned po dokončení extrakce, abychom se vyhnuli nadměrné extrakci. 

Steam Espresso Maker

Parní espresso je slušný kávovar, i když trpí stejným problémem jako Moka hrnec. Káva chutná trochu spálená, když se s ní vaří. Káva z parního kávovaru má méně pálené chuti než káva z hrnce Moka. Existují některé mechanismy, které ochlazují páry před dosažením varné hlavy. Nejsou však příliš efektivní.

Výhodou parních espresso strojů je vyšší tlak, který lze získat ve srovnání s Moka nádobou. Přítlak pomáhá vytvořit silnější šálek s plnějším tělem.

Co nemůžete použít

Dovolte mi to napravit: Můžete použít cokoli k vytvoření silnější kávy, pokud je to váš cíl. Ale pokud chcete šálek, který se podobá espressu, potřebujete tlak. Z tohoto důvodu není v mých očích dobrá metoda vaření piva, která během extrakce nevyužívá tlak. Nemůžete to vařit francouzským tiskem nebo jako tureckou kávu a nazvat to espresso. I když vám tyto metody vaření kávy poskytnou robustní šálek s plným tělem, chuť se liší od espressa. Důvodem je nedostatek tlaku během extrakce.

Znám další otázku: „Mohu použít překapávací kávovar?“ Ne, nemůžete. A důvod je stejný, žádný tlak. Kapání je ještě horší, protože má méně těla než většina pivovarnických metod.

Naposledy jsem si udržoval to nejlepší: „ Můžete použít Keurig k přípravě espressa? „Odpověď také není, pokud stroj Keurig není Rivo. Běžné stroje Keurig nemají dostatečný tlak na extrakci espressa. Ještě horší je, že na Keurigu nemůžete upravit hlasitost. To znamená, že nemůžete vařit koncentrovaný snímek, podobný espressu. Rivo je však vybaven 15 barovým čerpadlem a je navržen pro tahání espressa. Pokud to stále čtete, Rivo je pravděpodobně mimo váš rozpočet.

 

A co napařování a napěňování mléka

Pokud dostanete parní espresso výrobce, všechny přicházejí s parní tryskou. Je velmi snadné použít parní trysku na napěnění mléka. Potřebujete jen trochu tréninku. Pokud používáte  Aeropress nebo Moka a nechcete vyhodit váš rozpočet, můžete se podívat na náš článek o ručních mléčných bratřích . To jsou nákladově nejefektivnější. Vím, že za to musíte zůstat v rozpočtu, ale můžete si také přečíst naši část o automatických mléčných bratrech . Je o něco dražší, ale jsou lepší volbou pro napařování a napěnění jako profík.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Espresso Vs překapávaná káva - Jaké Jsou Rozdíly?

personAdminremove_red_eye657bookmarkBlog

Káva - je to obecný pojem, který pokrývá tolik různých nápojů. Přemýšleli jste někdy o tom, proč vaše ranní kapající káva ze stroje doma chutná a vypadá úplně jinak, než espresso, které si objednáte v kavárně? Nejsi sám! Jak se ukázalo, espresso a kapající káva jsou ..

Jak Vybrat Kávová Zrna Pro Espresso

personAdminremove_red_eye575bookmarkBlog

Výběr kávových zrn pro espresso je věcí osobního vkusu zdvojnásobeného přísným technickým kontrolním seznamem. Svým způsobem bychom mohli říci, že na výrobu espressa můžeme použít libovolná kávová zrna, to by však bylo jen částečně pravda. Espresso je jednou z ..

Jak Si Vyrobit Krém S Aeropressem, Aby Se Z Něj Stalo Espresso

personAdminremove_red_eye666bookmarkBlog

Miluji espresso, je to můj oblíbený kávový nápoj. AeroPress je skvělá alternativa, ale je jiná, postrádá intenzitu espressa. Vždy jsem miloval AeroPress, ale recept, který jsem používal, byl úplně odlišný kávový nápoj, jehož chuťový profil se espressu ani blížil. Nemá tu ..

Jak správně připravit ledovou kávu ?

personAdminremove_red_eye549bookmarkBlog

Jak si vyrobit studenou kávu je velmi snadný způsob, jak si doma vyrobit ledovou kávu bez stroje, abyste si ji mohli užívat po celý rok. Podívejte se na video ukazující, jak vařit studenou kávu, poté přejděte na konec tohoto příspěvku a vytiskněte recept, abyste si ho mohli ..

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

personAdminremove_red_eye1289bookmarkBlog

Co je káva a proč ji máme rádi? Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však ..

Káva - Trendy v podávání nápojů se mění

personJaSuEditorremove_red_eye10languagefullcup.cz

Chuť kávy, to je dotek exotických dálek, jejichž vzdálenost si vzhledem k tomu, jak je u nás káva oblíbená a rozšířená, už ani neuvědomujeme. Na „kafíčko“ si rádi zajdou jak staří, tak mladí. Káva prostě „jede“. Trendy v podávání kávy – ať už teplé nebo ..

Espresso kávovary

personJaSuEditorremove_red_eye7languagefullcup.cz

Jaký typ zvolit? Kávovary se běžně dělí na 3 typy: Espresso – tento přístroj pracuje pomocí vysokého tlaku vodní páry. Espressovač ocení především milovníci silné a aromatické kávy. Překapávač – káva je v něm pomalu zalévána vodou a následně překape do ..

Jak na Moka konvičku?

personJaSuEditorremove_red_eye7languagefullcup.cz

Článek o přípravě kávy v moka konvičce je dalším pokračováním ze série alternativních způsobů přípravy světle pražené kávy. Ačkoliv je tento způsob přípravy méně šetrný (extrakce probíhá vroucí vodou), než například u frenchpressu nebo dripperu, káva připravená ..

Etiopská káva

personJaSuEditorremove_red_eye5languagefullcup.cz

Než se vůbec začneme bavit na téma etiopská káva, je důležité si uvědomit, že se jedná o téma tak obsáhlé, jakobychom chtěli zobecnit například vodní živočichy. Rozmanitost typů a druhů je tak veliká, že v článku stihneme zmínit pouze obecně platné a známé ..

Příprava kávy

personJaSuEditorremove_red_eye8languagefullcup.cz

Příprava a prodej kávy se stal velice dobrým a výnosným bussinessem. Nasvětových trzích, ale i u nás najdeme nepřeberné množství a druhů aznaček kávy. Tyto značky a druhy káv lze zakoupit v mnohavariantách, kde se prakticky meze nekladou. Zrnková káva mletá a nemletá, různé ..