Blog keyboard_arrow_right Blog keyboard_arrow_rightTop 10 zemí produkujících kávu

Obrázek příspěvku: Top 10 zemí produkujících kávu

Top 10 zemí produkujících kávu

personaccess_time29.říjen 2019chat_bubble_outline0 komentářůremove_red_eye657 shlédnutí

1. Brazílie

Objevuje se vám Brazílie při diskusi o nejlepší dostupné kávě?

Podle většiny milovníků kávy káva vyráběná v Brazílii chutná úžasně.

Výroba kávy v Brazílii činí přibližně 54 milionů sáčků ročně.

Brazílie se na tomto výrobním seznamu hlásí již více než 150 let.

2. Vietnam

Protože káva byla do Vietnamu přinesena v roce 1875 Francouzi , pěstování kávy neustále rostlo.

Významné historické období pro kávu se konalo na začátku 20. století.

Výroba kávy se z malého průmyslového odvětví vyvinula v masivní komoditu.

Pokud jde o národní význam zemědělských produktů v tomto státě, káva byla na druhém místě pouze u rýže.

Nyní Vietnam je jednou z hlavních coffee rostoucích zemí v Asii, přichází ve 2 nd v našem seznamu na celém světě podle 2015 statistik .

3. Kolumbie

Maličký národ Kolumbie je jednou z největších zemí produkujících kávu a na třetím místě v našem seznamu.

Kolumbijská káva má svůj vlastní jedinečný profil chuti a chuti, který je mezi spotřebiteli velmi oblíbený.

Přestože existuje diskuse o skutečném zdroji původu kolumbijských bobů, mnozí v oboru považují tento produkt za nejlépe chutnající kávu na světě.

4. Indonésie

Kromě Indie je Indonésie nejstarším producentem kávy za africkým kontinentem.

Tato země pěstuje zrna Robusta a více než 20 různých druhů fazolí Arabica.

Ostrov Sumatra je známý výrobou kávy s jemnou, sladkou a komplexní chutí.

Mnoho farem je certifikováno jako ekologické a malá farma zahrnuje 90% pěstitelů kávy v zemi.

5. Etiopie

Etiopie je místem, kde to všechno začalo, nesporným rodištěm kávových zrn Arabica.

Legenda říká, že kávovníky byly objeveny v 9 -tého století pastevce v místě zvaném „Kaffa.“

Pastýř si všiml, že jeho kozy byly vzrušené a pochabé, když konzumovaly ovoce neznámé rostliny.

Rostlina tak byla pojmenována po tomto místě, ze kterého dostáváme slova káva a kavárna.

Přestože je produkce kávy v Etiopii na prvním místě na seznamu producentů na africkém kontinentu, drží na pátém místě na světě.

Celá polovina produktu této země je spotřebována na domácím trhu, na rozdíl od vývozu.

Etiopie má čtyři odlišné rostoucí regiony, které zahrnují regiony Harar , Limu , Sidamo a Yirgacheffe .

Tyto čtyři regiony jsou vedeny zcela odděleně, pokud jde o produkci, marketing a ochrannou známku.

A dokonce s dnešní vyspělou technologií je pěstování kávy v Etiopii stále z velké části dokončeno ručně.

6. Indie

Říká se, že Indie je jednou z nejčasnějších zemí vyrábějících kávu mimo arabský svět. Mnozí odborníci tvrdí, že kávová zrna byly přineseny do Indie v 17. -tého století prostřednictvím převaděčů.

Indie je nyní 6 th na světě pro nejvyšší objem kávy ročně. Většina kaváren a plantáží této země se nachází v jižních oblastech, jako jsou Keral, Karnataka a Tamil Nadu.

Indie začala s vývozem kávy již během britských koloniálních dob. Dnes se země na rozdíl od odrůdy Arabica specializuje na výrobu kávy Robusta.

7. Honduras

Zemědělství je primárním odvětvím Hondurasu a příjem země se výrazně opírá o vývoz zemědělských produktů. Káva je pro tuto zemi hlavní exportní peněžní plodinou.

Klima a podmínky zde velmi podporují pěstování a pěstování kávy. O národě však bylo známo, že v technologii zaostává.

Někteří říkají, že by země měla aktualizovat své techniky výroby kávy, zlepšit infrastrukturu a zintenzivnit marketing, aby propagovala národní produkt. Pro mnoho vývozců v Hondurasu nebylo snadné dosáhnout prémiových cen.

8. Uganda

Dnes je největší exportní plodinou Ugandy káva. V roce 1991 vláda zřídila Ugandský úřad pro rozvoj kávy, aby prodávala a exportovala své výrobky v mezinárodním měřítku.

Poté, co byl představen z Etiopie, Arabica kávová zrna se naturalizovala v nejlepších podmínkách pěstování v této oblasti. zrna robusta v zemi rostou natolik, a Uganda si díky marketingovému úspěchu kávy „ve stínu pěstovaných plodů“ užila up-tick v prodeji.

9. Mexiko

Koncem 18. století byla do této země zavedena káva z Antil. Mexiko začalo vyvážet produkt v roce 1870.

Káva se stala hlavní exportní plodinou Mexika a je také největším dodavatelem kávových zrn pro USA. Káva se vyrábí a pěstuje v jižních a jihovýchodních regionech tohoto národa.

10. Guatemala

Pěstování kávových zrn v Guatemale začalo zhruba v roce 1850 a národ je na 10. ročníku ročního objemu. Honduras zastínil Guatemala na výrobu kávy ve Střední Americe právě od 21 st století přišli.

Národní vláda vytvořila Anacafé (Asociación Nacional del Café) v roce 1960 a organizace od té doby regulovala a řídila kávu v této zemi. Přestože je Guatemala malá, existuje 8 odlišných pěstebních oblastí.

Jsou to údolí Acatenango, káva Antigua, plošina Fraijanes, Highland Huehue, New Oriente, deštný prales Coban, tradiční Atitlan a vulkanický San Marcos.

Národ se dostal do ohně, protože zprávy o dětské práci na některých kávových farmách se objevily v posledních několika letech.

Pokud si koupíte kávu vyrobenou v této oblasti, nezapomeňte důkladně prozkoumat původ, abyste se ujistili, že je eticky pocházena. Teprve v roce 2015 začala vláda tvrdě zakazovat využívání dětské práce a v této oblasti učinila významný pokrok.

Káva roste dobře jinde. Díky jedinečné kombinaci půdy, vlhkosti a nadmořské výšky každá oblast produkuje kávu s komplexními příchutěmi.

 

Další informace o pruducentech kávy si můžete přečíst zde: Producenti premiové kávy.

folder_openPřiřazené štítky

0 komentářů

commentŽádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.

Podobné články

Co Je Káva - Fakta, Statistiky A Účinky Kávy Na Zdraví

personAdminremove_red_eye3911bookmarkBlog

Co je káva a proč ji máme rádi? Milujeme kávu, protože jsme na ní závislí nebo protože její chemické složení má smysl pro naše tělo? Káva není příjemným zážitkem z ochutnávky pro téměř každého při prvním pokusu. Mnoho lidí prostě nenávidí chuť. Káva však ..

Jak správně připravit ledovou kávu ?

personAdminremove_red_eye1745bookmarkBlog

Jak si vyrobit studenou kávu je velmi snadný způsob, jak si doma vyrobit ledovou kávu bez stroje, abyste si ji mohli užívat po celý rok. Podívejte se na video ukazující, jak vařit studenou kávu, poté přejděte na konec tohoto příspěvku a vytiskněte recept, abyste si ho mohli ..

French press - Jak na přípravu ?

personAdminremove_red_eye1732bookmarkBlog

Piju kávu docela pravidelně asi 16 nebo 17 let. Pravděpodobně byste mi mohli říct, že to mělo téměř všechny negativní účinky na zdraví v knize, a já bych to pořád vypil. Je to jedno z nejdokonalejších a základních potěšení v životě. Pokud jste pití kávy, máte to. ..

Naučte se, jak vybrat a připravit kávu

personAdminremove_red_eye1635bookmarkBlog

Lidé se po dlouhou dobu rozhodli pít kávu ráno. Pomáhá otevírat oči a má bohatou, slanou chuť. Udělat skvělý šálek jemné kávy vyžaduje určité znalosti. Je možné se naučit triky obchodu přezkoumáním tipů, které následují. Pokud chcete kávu připravit, zamíchejte ji ..

Jak Vybrat Kávová Zrna Pro Espresso

personAdminremove_red_eye1709bookmarkBlog

Výběr kávových zrn pro espresso je věcí osobního vkusu zdvojnásobeného přísným technickým kontrolním seznamem. Svým způsobem bychom mohli říci, že na výrobu espressa můžeme použít libovolná kávová zrna, to by však bylo jen částečně pravda. Espresso je jednou z ..

Káva - Trendy v podávání nápojů se mění

personJaSuEditorremove_red_eye426languagefullcup.cz

Chuť kávy, to je dotek exotických dálek, jejichž vzdálenost si vzhledem k tomu, jak je u nás káva oblíbená a rozšířená, už ani neuvědomujeme. Na „kafíčko“ si rádi zajdou jak staří, tak mladí. Káva prostě „jede“. Trendy v podávání kávy – ať už teplé nebo ..

Automaty na kávu

personRedakceremove_red_eye43languageegastronomie.cz

Automaty na kávu dnes najdete nejen v obchodních centrech a vlakových nebo autobusových nádražích, ale dokonce i ve firmách nebo v obchodních kancelářích. Kde je však s jistotou nikdy nepotkáte jsou bytové jednotky nebo restaurace a kavárny. Proč, to je samozřejmě pochopitelné. ..

Konvice na kávu

personRedakceremove_red_eye86languageegastronomie.cz

Pod pojmem konvice na kávu si lze představit hned několik konvic, které jsou určeny nejen k přípravě, ale i ke konzumaci kávy. Pokud se mluví o přípravě kávy, tak je na trhu konvice, ve které je možné obyčejného turka udělat jako kávu překapávanou. Rozdíl je jen v tom, že ..

Jak na Moka konvičku?

personJaSuEditorremove_red_eye331languagefullcup.cz

Článek o přípravě kávy v moka konvičce je dalším pokračováním ze série alternativních způsobů přípravy světle pražené kávy. Ačkoliv je tento způsob přípravy méně šetrný (extrakce probíhá vroucí vodou), než například u frenchpressu nebo dripperu, káva připravená ..

Hrnky na kávu

personRedakceremove_red_eye58languageegastronomie.cz

Tvar hrnku na kávu je mnohem důležitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Zpravidla platí, že pokud pijete z hrnku nebo ze sklenice, která se vám líbí a vaše oči přitahuje, tak je váš požitek z pití kávy mnohem lepší a káva také víc chutná. Pokud má šálek ..